Prima reacţie a lui Elon Musk după ce racheta Starship a explodat

I.A.
Internaţional / 20 aprilie 2023

Prima reacţie a lui Elon Musk după ce racheta Starship a explodat

Miliardarul Elon Musk, proprietarul SpaceX, compania care a lansat astăzi într-un zbor de testare cea mai mare rachetă din lume, Starship, destinată să ducă oameni pe Lună şi Marte, nu pare dezamăgit de faptul că nava spaţială uriaşă a explodat la câteva minute după lansare, conform news.ro.

Elon Musk a postat pe Twitter, platforma de social media pe care o deţine, un mesaj de felicitare: "Felicitări echipei SpaceX pentru un test de lansare emoţionant al rachetei Starship!"

Miliardarul anunţă totodată că următorul test va avea loc în câteva luni.

Acesta spune: "Am învăţat o mulţime de lucruri pentru noul test, care va avea loc peste câteva luni".

Într-o postare video făcută după câteva minute, Elon Musk redă momentul în care racheta este lansată şi se desprinde vertical de sol, la baza de testare a companiei SpaceX din Texas.

SpaceX avertizase anterior că şansele de reuşită ale testului de astăzi erau scăzute şi că scopul zborului de testare era de a colecta date, indiferent dacă misiunea completă este îndeplinită sau nu. Angajaţii de la SpaceX au aplaudat, de altfel, chiar şi după ce racheta a explodat.

SpaceX, compania lui Elon Musk, a lansat astăzi cu succes, pentru prima dată, nava Starship, de nouă generaţie, pe noua rachetă Super Heavy a companiei, într-un zbor de testare fără echipaj, care s-a încheiat câteva minute mai târziu cu explozia vehiculului în aer.

Nava-rachetă cu două etaje, mai înaltă decât Statuia Libertăţii, cu o înălţime de 120 de metri, a decolat de la portul spaţial Starbase al companiei, situat la est de Brownsville, Texas, pentru ceea ce SpaceX spera, în cel mai bun caz, să fie un zbor de debut de 90 de minute în spaţiu, dar la mică distanţă de orbita Pământului.

O transmisiune în direct pe internet a decolării, realizată de SpaceX, a arătat racheta ridicându-se de pe platforma de lansare, în timp ce motoarele Raptor ale rachetei Super Heavy au pornit degajând o minge de flăcări şi nori de gaze de eşapament şi vapori de apă. Dar, la mai puţin de patru minute de la începerea zborului, etajul superior al Starship nu a reuşit să se separe, aşa cum a fost proiectat, de etajul inferior Super Heavy, iar vehiculul combinat s-a răsucit şi s-a întors cu capul în jos înainte de a exploda.

Nava spaţială a atins o altitudine maximă de aproape 32 km înainte de dezintegrarea sa incendiară.

Cu toate acestea, oficialii SpaceX au aplaudat reuşita de a face să decoleze pentru prima dată nava spaţială Starship şi racheta de propulsie complet integrate, cu o lansare aparent fără probleme, de altfel. Ei au declarat că scurtul episod a fost un zbor de testare reuşit. Inginerul principal de integrare al SpaceX, John Insprucker, care a fost unul dintre comentatorii transmisiunii pe internet, a declarat că zborul de testare va furniza o mulţime de date importante care vor deschide calea pentru ca firma să avanseze cu teste suplimentare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A explodat!

    Are sistem de siguranta ce a declansat explozia, nu functionau cv motoare. 

    PS: nu l-ati vazut si pe ala cu canalul de youtube clona ce specula in numele lu Musk cripto; cu video artificial clonat peste fata lui Musk cum ca incuraja oamenii sa isi trimita cripto ca primesc dublu? 

    E adevarata faza. 

    s c cret 

    Operația reușită,cu pacientul mort.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb