PRIMĂRIA CAPITALEI: "Este nevoie de rectificarea bugetului Capitalei"

A.A.
Comunicate de presă / 21 iunie 2019

"Este nevoie de rectificarea bugetului Capitalei"

Primăria Capitalei anunţă că, având în vedere că nu a primit încă bani în plus de la Guvern întrucât nu s-a făcut rectificarea bugetului de stat, este nevoie de rectificarea bugetului Capitalei, atât a unor venituri prognozate a fi încasate, cât şi reducerea unor cheltuieli. Domeniile prioritare şi serviciile de utilitate publică nu vor fi afectate, iar sumele alocate sănătăţii şi subvenţiilor vor creşte, precizează Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), în şedinţa de Consiliu General din 26 iunie, pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărare privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2019.

"Având în vedere că, până la momentul prezentării proiectului de rectificare a bugetului PMB, Primăria Capitalei nu a primit bani în plus de la Guvern, respectiv diferenţă din cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru că nu s-a realizat rectificarea bugetului de stat, este necesară rectificarea atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Capitalei, cât şi reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent", precizează PMB.

Conform sursei citate, primarul general, Gabriela Firea, a atras atenţia, încă din februarie, referitor la situaţia financiară a Capitalei, respectiv reducerea cu 25 % a veniturilor pentru Primărie, ca urmare a modului în care a fost construit bugetul de stat în anul 2019.

Ulterior, în luna mai, Primăria Capitalei a solicitat Guvernului modificarea bugetului de stat la următoarea rectificare bugetară, în sensul suplimentării bugetului PMB cu 800 de milioane de lei. Majorarea a fost solicitată nu ca o favoare, ci tocmai pentru ca Municipiul Bucureşti să fie tratat în mod egal cu alte unităţi administrativ-teritoriale, şi anume să nu încaseze în acest an mai puţin decât alocarea din anul 2018. Este vorba despre o diferenţă de 393,5 de milioane de lei, la care se adaugă sumă de 415,8 miloane de lei - pentru acoperirea diferenţei neîncasate de Municipiul Bucureşti din impozitul pe venit, în anul 2019, până în prezent, în comparaţie cu încasările de anul trecut, mai scrie în comunicat.

Potrivit sursei citate, instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei au fost anunţate oficial de la începutul lunii iunie că este necesar să reanalizeze obiectivele propuse în bugetul pe 2019.

"Primăria Municipiului Bucureşti, în calitate de ordonator principal de credite, are posibilitatea de a propune atât reduceri cât şi majorări de buget, în funcţie de situaţiile specifice intervenite pe parcursul anului, cu toate acestea a aplicat principiul colaborării şi al dialogului în relaţia cu instituţiile subordonate şi a ţinut cont de răspunsurile acestora în pregătirea rectificării bugetare. Este un tratament de care Capitala, la rândul său, nu a beneficiat la momentul elaborării bugetului de stat, atunci când nu a fost consultat de Guvern în privinţă modului de alocare a sumelor pentru Municipiul Bucureşti", mai scrie în comunicatul instituţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Primaria BUCURESTI nu mai are bani INSA NU FACE NIMIC ORAS MURDAR-URAT-NEINGRIJIT-IMBANCS IT -LUCRARI INUTILE-PERSONALFARA SCOALA-NEPRICEPUT-FARA GUST-STATII STB MIZERABILE-PARCURI CU SOBOLANI-TANTARI-CIORI-CAINI-E TC.--------simplu pe ce se duc banii-CURTEA DE CONTURI TACE-?SA FACEM UN CALCUL SIMPLU:Salariul mediu in P Buc.-3000 de EUR-sofer,f. de serviciu ,portar,plimbatori de hartii,verisori,nepotei,rude,p ortar,plantatori de buruieni (acestia nu stiu sa scrie s-au sa citeasca corect romaneste).Salariul mediu care ocupa un nivel superior,este de 5000 EUR-in conditiile in care eu nu au cheltuieli ptr, benzina,telefoane,gustari cafea,cocedii etc.Apoi 45% bani pentru paraghelii,cadouri,concerte,fl oricele,trotinete,biciclete si multe alte lucruri inutile 100%.DACA SE ADUNA REPREZINTA 75% din buget aprobat.IN aceste conditii se cere dublul acordat anterior cata obraznicie si se vor da sunt interese mari sunt rechi care asteapta cu gura cascata.DACA curtea de conturi va verifica va constata cele de mai sus.Au trecut 70 de ani si nu am facut nimic,in 90 eram cu 50 de ani in urma acum suntem cu 100 de ani din toate pdv.-dar sa nu fim rai,avem 30000 de biserici,300000 de popi si maicute -am uitat de Caredrala NEAMULUI si apa sfintita(tratata) care o bem dimineata pe stomacul gol si ne rugam de sanatate......ce destepti(a traduce prosti suntem.AM UITAT VA MAI TRECE 100 DE ANI SI TOT AICI VOM FI CU UN PLUS DE 100.OOO. DE VIOLATORI SI CRIMINALI-ACESTIA PASTREAZA LINISTEA IN TARA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb