PRIMĂRIA CAPITALEI RĂSPUNDE DECLARAŢIILOR MINISTRULUI FINANŢELOR: Bucureştiul nu face parte din proiectul de rectificare bugetară a Guvernului

B.D.
Macroeconomie / 29 noiembrie 2019

Bucureştiul nu face parte din proiectul de rectificare bugetară a Guvernului

Bucureştiul nu face parte din proiectul de rectificare bugetară a Guvernului, iar fondurile suplimentare cerute, în valoare de 62,4 milioane de lei nu vor fi acordate, precizează primăria ca răspuns la declaraţiile ministrului Finanţelor Publice, făcute în conferinţa de presă susţinută după şedinţa Guvernului din 28 noiembrie 2019, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Ministrul Finanţelor demonstrează o gravă necunoaştere a procedurilor şi prevederilor legale, iar prin declaraţiile sale confirmă faptul că solicitarea adresată de Ministerul Finanţelor Primariei Capitalei, de a transmite sumele necesare pentru anumite categorii de cheltuieli, a fost formală, fără a exista o intenţie clară de a include Municipiului Bucureşti în rectificarea pe care urma să o aprobe Guvernul.

Referitor la afirmatia ministrului de Finante, potrivit careia "Primăria deja a primit la rectificarea trecută 100 de milioane de lei, din care ştiu că a cheltuit doar 33 de milioane, deci mai erau vreo 70 de milioane", pentru corecta informare a ministrului Finantelor şi a opiniei publice, primăria informează că suma de 100 milioane de lei, alocata Municipiului Bucureşti, in urma rectificarii bugetare din octombrie 2019, poate fi folosită EXCLUSIV pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică, aşa cum a fost subliniat inclusiv în Hotărârea de Guvern nr. 747/14.10.2019.

Primăria Municipiului Bucureşti nu putea folosi aceste fonduri în alte scopuri, "ordonatorii de credite fiind direct răspunzători pentru modul de utilizare conform dispoziţiilor legale", aşa cum se prevede în HG nr. 747/14.10.2019. Această sumă a fost transferată în totalitate în contul Municipiului Bucuresti din care s-au efectuat până în prezent plăţi în contul ESCROW al RADET în valoare de 90,89 milioane lei.

Suma rămasă va fi utilizată până la 20 decembrie 2019, când, potrivit prevederilor legale, trebuie făcută regularizarea sumelor primite cu destinaţie specială.

Mai mult, primăria subliniază că rectificarea din octombrie a fost în favoarea ELCEN. Pe baza deconturilor s-au efectuat plăţi în valoare de 90,89 milioane lei către RADET în contul ESCROW dedicat. Subliniem că 70,24%, din aceste sume sunt plătite ELCEN pentru serviciile prestate.

Astfel, ELCEN a primit peste 70 milioane lei, diferenţa până la 100 de milioane urmând a fi utilizată de RADET pentru organizare şi funcţionare, conform prevederilor legale, mai precizează sursa.

În consecinta, este clar că decizia de a exclude Municipiul Bucureşti din rectificarea aprobată nu s-a bazat pe datele reale, concrete, ci pe o abordare determinată de interese politice care se reflecta, din pacate, asupra bucurestenilor care nu pot astfel beneficia de investitii importante realizate cu sumele alocate Primariei Municipiului Bucuresti.

În ceea ce priveşte faptul că PMB nu a "argumentat" necesitatea alocării fondurilor, aşa cum susţine ministrul Finanţelor, Primăria Municipiului Bucureşti subliniază că a acţionat în limitele prevederilor şi procedurilor legale, completând macheta trimisă de Ministerul de Finanţe, aşa cum s-a procedat întotdeauna, nefiind solicitată o notă de fundamentare.

Primăria a făcut numeroase declaraţii şi a trimis solicitări oficiale în care a demonstrat că bugetul Capitalei pe anul 2019 este insuficient in raport cu obligatiile minime ale Municipiului Bucuresti.

Concret, până în noiembrie 2019, Municipiul Bucureşti a primit doar 2,9 miliarde lei din cote din impozitul pe venit - cea mai importanta sursă de alimentare a bugetului local, întrucât Capitala nu incaseaza taxe si impozite locale, acestea se incaseaza de catre sectoare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Duamna aceasta este femeia care a risipit cei mai mulți bani din istoria României.

    Bani ai contribuabililor. 

    Când vorbește de bani , nu e un pic rușine? 

    1. Deși face caz de credință ei, nimic mai NECRESTIN decât aceasta risipa

      Deci marinarul securist a risipit mai putini bani decat Duamna???

      Uita-te ce buget are Capitala (primăria generală + sectoarele) si ce buget era acum 15 ani.

      Diferența de de un zero probabil, de la peste miliard azi . 

    Mare ,,Lepră'' au bucureștenii pe cap.

    Sârma a înghițit sârmă și este mai al dracului decât toți dracii. 

    Cere PMB bani cu toate ca din banii nostri a donat la Catedrala?Mai vrea si Doamna sa faca campanie pe bani publici prin donatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb