PRIMARUL LONDREI:  "Donald Trump, un fascist al secolului 20"

T.E.
Internaţional / 3 iunie 2019

Sadiq Khan (Sursa foto: Twitter)

Sadiq Khan (Sursa foto: Twitter)

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a comparat limbajul folosit de Donald Trump pentru a-şi mobiliza susţinătorii cu cel al "fasciştilor secolului 20", într-o intervenţie explozivă înainte de vizita de astăzi a preşedintelui american la Londra, transmite The Guardian.

Într-un articol publicat în jurnalul the Observer, Khan a condamnat primirea oficială a lui Trump şi a soţiei sale Melania, de către regină în timpul vizitei de trei zile.

Vizita ar urma să provoace proteste masive, mâine, suţine sursa precizată.

"Preşedintele Donald Trump este unul dintre cele mai elocvente exemple ale unui pericol global tot mai mare. Extrema dreapta este în creştere la nivel mondial, punând în pericol drepturile şi libertăţile câştigate cu greu şi valorile care ne-au definit societăţile liberale, democratice timp de peste 70 de ani. Viktor Orban în Ungaria, Matteo Salvini în Italia, Marine Le Pen în Franţa şi Nigel Farage aici, în Marea Britanie, dar cu noi metode sinistre de librare a mesajului lor. Şi câştigă teren, putere şi influenţă în locuri unde ar fi fost de neconceput în urmă cu câţiva ani", a scris primarul.

Khan, care este în conflict cu Trump de când a devenit primar, în 2016, a adăugat: "Acesta este un om care a încercat să exploateze temerile londonezilor după un atac terorist oribil în oraşul nostru, a amplificat tweet-urile unui grup rasist britanic, a denunţat ca ştiri false dovezile ştiinţifice solide care avertizează în privinţa pericolelor schimbărilor climatice, iar acum încearcă să intervină fără ruşine în alegerile pentru conducerea Partidului Conservator prin susţinerea lui Boris Johnson pentru că el consideră că aceast lucru îi va permite să câştige un aliat la Numărul 10, pentru agenda sa dezbinatoare".

Sâmbătă, Trump a ignorat convenţia diplomatică care cere liderilor să nu se amestece în problemele interne ale altor state, în special înaintea unor vizite, prin susţinerea lui Johnson ca succesor al Theresi May, într-un interviu acordat publicaţiei Sun. Trump s-a mai folosit de interviu pentru a o descrie pe ducesa de Sussex ca fiind "obraznică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb