Primarul Timişoarei cere revocarea ordinului privind închiderea teraselor mai devreme

A.P.
Miscellanea / 2 august 2020

Primarul Timişoarei cere revocarea ordinului privind închiderea teraselor mai devreme

Timişoara închide terasele mai devreme... din greşeală. E ceea ce susţine primarul Timişoarei, după ce Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis ca şi oraşul de pe Bega să închidă terasele după ora 23:00. Edilul Nicolae Robu spune că, de fapt, s-a păcălit. Ar fi crezut că regula e impusă la nivel naţional şi că n-are decât să se conformeze. Însă ulterior ar fi aflat că doar opt judeţe sunt pe lista pe care Timişoara nu era şi acum cere să se revină asupra ordinului, informează Digi24.

"Eu n-am văzut nicio logică în a închide terasele mai devreme, pentru că am văzut în toată această perioadă cu ochii mei, întrucât în fiecare seară îmi place să fiu printre oameni, să văd realităţile aşa cum sunt ele, şi niciodată nu am constatat că ar fi ceva periculos în ceea ce se întâmplă în Timişoara. Noi avem o zonă de promenadă superbă (...), sunt o mulţime de terase, lumea se plimbă, stă la terase, dar respectând toate regulile. Şi atunci nu văd de ce ar fi mai periculoşi viruşii, de ce ar fi mai mare pericolul de infectare după ora 23:00, când lumea în mod natural se mai împuţina. Mi s-a replicat în şedinţa de Consiliu de astăzi şi de aceea sunt foarte supărat şi în momentul în care am fost informat corect, acum, seara, am şi postat pe Facebook că am fost dezinformat", a declarat, sâmbătă seara, la Digi24, primarul Nicolae Robu.

El a recunoscut că nu a citit "cu ochii lui" textul, ci doar i s-a spus că este imperativ stabilit, la nivel naţional, că la ora 23:00 trebuie să înceteze toate activităţile la terase. "Nu-mi place că se procedează în această manieră. Trebuie să discutăm logic, cu argumente, sunt foarte vehement, sunt necruţător cu cei care nu respectă regulile, care-şi permit să pună în pericol sănătatea semenilor, dar eu vă spun, cred că Timişoara este un oraş model în această privinţă. E lume foarte multă în acest loc superb de promenadă, de la Catedrală până la Bastion, numai că lumea e în mişcare, nu stă nimeni în contact, stă un minut-două, se salută, nu putem vorbi despre un spaţiu public aglomerat. Este lume destul de multă, dar repet, nu are contact" - susţine primarul.

Nicolae Robu spune că va cere ca duminică să se reunească din nou Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a da un nou vot, "în baza reglementărilor naţionale reale, nu inventate de cineva, care nu ştiu de ce este speriat. Trebuie să fim înţelepţi, să fim precauţi, dar nici să luăm măsuri care oricum nu au nicio eficienţă în lupta anti-covid", a adăugat primarul, care a povestit şi o anecdotă pentru a sublinia că trebuie să "căutăm unde trebuie, nu unde ne e mai la îndemână, că e lumină".

El a mai spus că în zona de promenadă nu e cazul ca lumea să poarte măşti, pentru că se respectă distanţarea şi a mărturisit că în momentul intervenţiei telefonice la Digi24 chiar se afla la o terasă şi a parcurs o bună parte din zona de promenadă, putând să se convingă singur.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis, sâmbătă, că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice deschise. Excepţie de la această măsură fac Piaţa Victoriei şi centrul istoric al oraşului. De asemenea, se interzice funcţionarea operatorilor economici (spaţii destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri şi alte asemenea) in intervalul 23.00 - 06.00. Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace şi pieţe de vechituri până la încetarea stării de alertă. Se exceptează pieţele agroalimentare. Clienţii vor purta măşti de protecţie, iar comercianţii vor purta mănuşi şi măşti de protecţie. Pe perioada desfăşurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către stafful tehnic şi tot personalul care participă la eveniment, cu excepţia sportivilor care se află pe terenul de sport.

Prevederile au intrat în vigoare de sâmbătă, de la ora 19.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb