Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 15,5521 lei pentru acţiunea 2B Intelligent Soft

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 15,5521 lei pentru acţiunea 2B Intelligent Soft

English Version

Valoarea este cu 15% peste preţul de ieri din piaţă al acţiunii, din prima parte a sesiunii de tranzacţionare

Rentabilitatea capitalului propriu al 2B Intelligent Soft a atins maximul perioadei 2019-2024, conform analiştilor

Echipa de analiză a casei de brokeraj Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 15,5521 lei pentru acţiunea 2B Intelligent Soft (BENTO), cu 15% peste cotaţia de ieri din parte a sesiunii de tranzacţionare, de 13,5 lei, după cum reiese dintr-un raport publicat pe portalul BVB Research Hub, semnat de Marius Pandele.

Săptămâna trecută, compania specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a raportat venituri de 24,2 milioane de lei, pentru primele trei luni ale anului, de peste cinci ori mai mari comparativ cu cele din acelaşi interval din 2023 şi un profit net de 6,8 milioane de lei, de peste opt ori mai mare faţă de rezulatul din intervalul ianuarie-martie a anului trecut, de 0,83 milioane de lei.

Profitul net aferent ultimelor douăsprezece luni a crescut până la aproape 19 milioane lei, faţă de 13 milioane lei în 2023, iar marja netă a urcat la 25,2%, de la 22,4% anul trecut.

Conform celor de la Prime, motiv principal al creşterii atât de puternice a veniturilor şi profitabilităţii Bento este reprezentat de contractele semnate de companie în a doua jumătate a lui 2023 şi implementate la începutul acestui an.

"Rezultatele financiare din primul trimestru au adus îmbunătăţiri şi pentru cei mai importanţi indicatori ai companiei. Rentabilitatea capitalului propriu, unul dintre cei mai importanţi indicatori din punctul de vedere al acţionarilor, a fost dus în sus atât de eficienţa operaţională mai mare, cât şi de creşterea marjei profitului net", se arată în raportul Prime.

Conform docomentului, rentabilitatea capitalului propriu de la finele primului trimestru al anului, luând în considerare datele ultimelor douăsprezece luni (ROE T1 2024 - TTM), a ajuns la 63,9%, faţă de 43,7% în 2023 şi 33,8% în 2022, fiind, de altfel, la un maxim al perioadei 2019-2024.

Pentru evaluarea acţiunii 2B Intelligent Soft, echipa de la Prime Transaction foloseşte o combinaţie între metoda multiplilor de piaţă şi metoda fluxurilor de numerar viitoare. Prin metoda comparaţiei multiplilor, analiştii au obţinut o valoare de 14,9992 lei, în vreme ce prin metoda actualizării fluxurilor de numerar, în scenariul plauzibil, analiştii au estimat o valoare intrinsecă de 16,105 lei/acţiune. Astfel, se ajunge la o valoare medie de 15,5521 lei.

"Modelul de business al Bento face ca estimările să aibă o marjă de eroare mai mare decât la alţi emitenţi, rezultatele fiind dependente de contractele pe care compania reuşeşte să le obţină. Orice contract în plus poate adăuga nişte milioane sau chiar zeci de milioane de lei la valoarea companiei, acelaşi lucru putându-se întâmpla şi în sens invers, atunci când un contract important derulat în anii anteriori nu este înlocuit cu altele noi", se menţionează în document.

Notă

Raportul Prime Transaction nu reprezintă o recomandare de investiţii. Valoarea estimată nu este un preţ ţintă pe care analiştii se aşteaptă să-l atingă acţiunea emitentului, ci doar o valoare intrinsecă, dependentă de confirmarea ipotezelor detaliate în raport. Raportul reprezintă o informaţie generală şi nu se substituie serviciilor de consultanţă de investiţii, se menţionează în document.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Analiza era deja cunoscuta de 3 zile pe bvb reseaech.

    Radu Scarlat a declarat ca sigur realizeaza bugetul din 2024 si aproape sigur vor inregistra o depasire, probabil, consistenta (cel putin 10%).  

    1. multumim MariusM

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb