ZIARUL BURSA

31 mai
Ediţia din 19.10.2024
Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

George MarinescuCultură / 31 mai

"Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", scrisă de MAKE, a fost lansată cu succes la Bookfest şi reprezintă a treia carte scrisă şi publicată în ultimii opt ani de directorul general al Ziarului BURSA. În 2016 a apărut cartea "Soluţia crizei", care conchide că ne aflăm la un capăt de drum în ramura evolutivă pe care a apucat-o societatea omenească în secolul lui Shakespeare şi că soluţia crizei constă în revelaţia societăţii dezirabile, cu care să o înlocuim pe aceasta în care trăim.

Partidele politice europene ascund numele donatorilor pentru 70% din finanţările primite

Partidele politice europene ascund numele donatorilor pentru 70% din finanţările primite

George MarinescuPolitică / 31 mai

Partidele politice din Uniunea Europeană au primit în perioada 2019-2022 donaţii financiare de 941 milioane euro, dar pentru 664 milioane euro din suma respectivă datele privind sponsorii sunt netransparente, arată rezultatele finale ale investigaţiei internaţionale, publicată ieri de site-ul Follow the Money. Lipsa de transparenţă este cea mai mare în ţările puternice din vestul Europei, cum ar fi Germania şi Franţa, ţările membre UE din Europa Centrală şi de Est fiind mult mai transparente cu privire la identitatea sponsorilor partidelor politice, mai arată sursa citată.

Noua conducere militară a Nigerului a cerut autorităţilor americane să-şi retragă trupele, în condiţiile în care au început negocieri cu autorităţile de la Moscova, iar militari ruşi au ajuns deja în ţară.

Nigerul a cerut trupelor americane să plece acasă

Călin RecheaInternaţional / 31 mai

Călin Rechea

Nigerul a fost unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai SUA până la lovitura de stat de anul trecut. Autorităţile anterioare au încheiat un acord pentru înfiinţarea unei baze militare militare în apropierea aeroportului internaţional din capitala Niamey pentru sprijinirea luptei contra terorismului.

Grampet Group a inaugurat terminalul feroviar de transbordare a cerealelor ucrainene de la Dorneşti

Grampet Group a inaugurat terminalul feroviar de transbordare a cerealelor ucrainene de la Dorneşti

George Marinescu; Florin DujacCompanii / 31 mai

Actualizare - Marcel Simion Mutescu, preşedintele Autorităţii Vamale Române: "Această investiţie logistică se înscrie acţiunii pe care Autoritatea Vamală o desfăşoară pentru sprijinul fluidizării traficului de la frontieră"

---

Actualizare - Mihai Precup, preşedinte AMEPIP: "Acest proiect cred că este relevant şi pentru întreaga Europă"

---

Actualizare - Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: "În luna octombrie, anul trecut, prin România au tranzitat peste patru milioane de tone de cereale"

---

Actualizare - Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava: Terminalul de la Dorneşti - un exemplu de solidaritate cu Ucraina

---

Actualizare - Florin Spătaru, consilier de stat, fost ministru al Economiei: "Ceea ce aţi realizat aici înseamnă locuri de muncă pentru oameni"

---

Actualizare - Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group: "Terminalul poate să facă o transportare simultană a opt vagoane din Ucraina"

Sursa foto : facebook/Municipiul Cluj-Napoca

Circa 4 miliarde lei - bugetul Municipiului Cluj-Napoca pentru 2024

Emilia OlescuCompanii / 31 mai

Cluj-Napoca, oraşul cu cea mai rapidă creştere economică din Uniunea Europeană, în ultimele două decenii, are un buget general pentru anul în curs de aproape 4 miliarde lei (3.990.078.800 lei), faţă de 2.866.134.005 lei în 2023, conform datelor de pe site-ul primăriei.

Cu prilejul lansării apelului, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat: "Investiţiile în tehnologii pentru o energie sigură şi mai puţin poluantă sunt priorităţile mele enunţate chiar la preluarea mandatului. România şi-a stabilit ţinte curajoase în acest domeniu de decarbonare. (Sursa foto: facebook/Sebastian Burduja)

Bani pentru cogenerare şi termoficare

I.Ghe.Politică / 31 mai

Unităţile administrativ-teritoriale şi CET-urile pot depune aplicaţiile pentru finanţarea proiectelor de cogenerare de înaltă eficienţă şi modernizare a reţelelor de termoficare, după ce ieri Ministerul Energiei a lansat apelul aferent pentru accesarea în acest scop a 361 milioane euro din Fondul pentru Modernizare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 31 mai

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul rulajului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut închideri mixte, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu aprecieri ale pieţelor europene. Indicele BET, al celor...

Macro Newsletter 31 Mai 2024

Macro Newsletter 31 Mai 2024

Macroeconomie / 31 mai

Preţurile de consum din Belgia şi-au menţinut creşterea anuală la 3,4% în luna mai 2024, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un declin de 0,5% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo