Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

George Marinescu
Ziarul BURSA #Cultură / 31 mai. - 2 iun.

Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

English Version

"Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", scrisă de MAKE, a fost lansată cu succes la Bookfest şi reprezintă a treia carte scrisă şi publicată în ultimii opt ani de directorul general al Ziarului BURSA. În 2016 a apărut cartea "Soluţia crizei", care conchide că ne aflăm la un capăt de drum în ramura evolutivă pe care a apucat-o societatea omenească în secolul lui Shakespeare şi că soluţia crizei constă în revelaţia societăţii dezirabile, cu care să o înlocuim pe aceasta în care trăim. Un an mai târziu, în 2017, MAKE a scris şi a publicat cartea "Tâlcul dobânzii", în care a evidenţiat modelul economic pe care ne bazăm şi de ce el nu mai funcţionează. După şapte ani, în 2024, în cadrul Bookfest, a apărut cea mai recentă operă a lui MAKE - autorul spune că va fi şi ultima, deoarece şi-a împlinit menirea pentru generaţia din care face parte -, "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", care este o concluzie din premisele constituite de primele două cărţi, deoarece propune un model al societăţii dezirabile, îndeplinind, astfel, obiectivul pentru care au fost scrise toate.

Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

Prezent la eveniment, editorialistul Ziarului BURSA, Cornel Codiţă, a spus: "Cartea lui Make este, din punctul meu de vedere, un discurs creat pentru ca să ne spună ce crede el că s-ar afla într-un morman de scrieri biblice, de comentarii post-biblice, de comentarii ale Torei, şi aşa mai departe, despre acest subiect care se cheamă Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ. Cu alte cuvinte să nu vă aşteptaţi să vă suiţi într-un tren şi să aveţi o călătorie plăcută, ci să vă suiţi pe un munte şi să vă juliţi genunchii şi coatele în acest urcuş. Cartea lui Make nu îşi propune să rezolve dilemele privind Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ, nici să le aranjeze în vreun fel, ci propune un răspuns nou. Şi răspunsul este, din punctul meu de vedere, teribil de frumos şi interesant, şi anume că Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ este un proiect social, un proiect sociologic. Este proiectul de a organiza comunitatea umană pe bucăţi sau în întregimea ei după un model care poate fi găsit în învăţăturile care ne-au rămas, oricât ar fi ele de diferite, oricât ar fi comentariile de împrăştiate. Undeva trebuie să găsim această structură model. Acest model există şi cartea lui MAKE îl extrage. Modelul este teribil de simplu, adică punctul lui cheie e că omul este o fiinţă spirituală. Dacă nu pornim la drum cu această idee că orizontul existenţei umane, individuală şi colectivă, este un orizont spiritual şi că de-abia sub el există orizonturile condiţiei materiale şi dependenţelor de alte lucruri, nu ajungem nicăieri. Deci trebuie să reluăm, să începem un proiect cu ideea că omul este o fiinţă spirituală şi că dezvoltarea, împlinirea acestei spiritualităţi este de fapt sensul vieţii. De aia trăim, ca să împlinim această spiritualitate. Ca să facem acest lucru, trebuie să fim liberi, adică să reducem la minimum constrângerile până la un punct inevitabil pe care ni le impun natura, relaţiile sociale, legile de tot felul etc. (...) Din păcate, în lumea în care trăim şi spre care ne îndreptăm, într-un fel acest model nu poate fi realizat încă, din simplul motiv că orizontul de spiritualitate pe care l-am avut până acum şi care este legat de Dumnezeu, de cetatea lui Dumnezeu, a fost alungat din cetate. Dumnezeu a fost alungat din cetate de multă vreme, de la începutul modernităţii, a fost alungat ulterior din sufletul, din trăirea individuală a fiecărui om şi acum ne aflăm într-o uriaşă criză de spiritualitate, cu un Dumnezeu nici măcar răstignit, ci pur şi simplu marginalizat undeva, la periferia preocupărilor".

Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

Profesorul universitar dr. Gheorghe Piperea, avocat şi partener la SCA Piperea şi Asociaţii, a adăugat: "Vă rog să observaţi cu atenţie titlul acestei cărţi: «Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ». Contrazice la 180 de grade afirmaţia lui Iisus în Evanghelia după Ioan din care rezultă că împărăţia lui Iisus nu e din această lume. Împărăţia despre care vorbeşte Make în cartea pe care a scris-o, lacuna pe care a găsit-o şi pe care a completat-o magistral, este o împărăţie a lui Dumnezeu pe Pământ, aici, în noi, azi, în vremurile noastre, pe acest Pământ în sens fizic. (...) MAKE e o ciudăţenie de autor. E de profesie artist, dar se ocupă cu analize financiare, cu piaţă de capital, uneori scrie şi despre politică - mult mai bine decât alţi ziarişti care sunt dedicaţi acestui tip de jurnalism - şi din când în când se ocupă de chestiuni de genul acesta care sunt extraordinar de complexe, sunt de-a dreptul abisale".

Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

MAKE a făcut câteva precizări cu privire la împărăţia lui Dumnezeu: "Sunt mulţumit că lansez cartea într-un mediu creştin, pentru că, fiind o carte de exegeză biblică, în mod normal marea majoritate cunoaşte subiectul şi sunt convins că sunt persoane aici care ştiu să trateze mult mai bine decât mine subiectele pe care le-am tratat eu. Din cauza asta nu voi intra acum în detalii, pentru că nu vreau să risc ca cineva să mă pună la punct. Am studiat şi am scris la această carte 20 de ani. Pe pagina de gardă am scris o dedicaţie. Cartea este dedicată părinţilor mei, Lucia şi Sandu. (...) Doresc să vă provoc printr-o întrebare pe care i-am adresat-o inteligenţei artificiale, ChatGPT. I-am dat un verset din Evanghelia după Marcu, capitolul 1 versetul 14, în care se spune aşa: «După ce Ioan a fost prins, Iisus a venit în Galileea, propovăduind Evanghelia împărăţiei lui Dumnezeu». Întrebarea este: la ce evanghelie se referă versetul? Când i-am pus-o chat-bot-ului a răspuns că se referă la Evanghelia lui Marcu. I-am transmis că acela este locul din care citez şi aş dori să îmi răspundă la ce evanghelie se referă versetul. S-a blocat. Problema este că, în context creştin, evanghelia înseamnă o descripţie a vieţii, morţii şi învierii lui Iisus, care împreună conduc la mântuirea omenirii. Or, evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu asta. Dacă introduci pe Google expresia împărăţia lui Dumnezeu, mai precis în biblia electronică de pe Google, ţi se afişează 72 de menţiuni ale acestei expresii în Noul Testament. Dacă introduci expresia echivalentă - împărăţia Cerurilor, îţi afişează 29 de menţiuni. În total 101. În Vechiul Testament figurează o singură dată, în Cartea Înţelepciunii lui Solomon, care nu face parte din canonul ebraic şi nici din cel protestant. De aceea, eu suspectez că această carte, Cartea Înţelepciunii lui Solomon, a fost scrisă în secolul I d.Hr., după Evanghelie. Treaba este aşa: avem de-a face cu o evanghelie care nu e în Noul Testament, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu. Cartea pe care am scris-o este dedicată acestei lacune. Ceea ce lipseşte am încercat să reconstruiesc aici. Nu este vorba despre o lucrare arheologică - de tipul reconstituirii unui ulcior spart în mai multe fragmente -, ci e o construcţie nouă, pentru că n-am în niciun fel cum să ştiu eu că ceea ce construiesc corespunde vreunei realităţi istorice. De aici şi din alte lucruri, am extras concluzia că, de fapt, este sarcina fiecărei generaţii să găsească acest ideal de societate. Eu cred că am reuşit să fac asta şi mi-am îndeplinit sarcina în generaţia mea. De aceea, nu cred că voi mai scrie o a patra carte, pentru că am epuizat subiectul care m-a interesat".

Ziarul BURSA a lansat o carte de excepţie - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE

Cartea lui MAKE - "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ" - este o lucrare de excepţie ce necesită, pentru publicul cititor, cunoştinţe în domeniu, pentru a descoperi sensul exact al cuvintelor exprimate de autor. Modul în care autorul interpretează textul biblic împletit cu Torah este unul ce cuprinde sensuri care compun o încrengătură sofistico-ontologică menită să arate drumul spre ideea principală conţinută de titlul cărţii. Drumul nu este unul lin, uşor, ci unul plin de întrebări, controverse, anevoios, dar cetatea, Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ, este la capătul acestui drum, reală, accesibilă doar celor care vor cu adevărat să o vadă, doar celor care au ochii, urechile, mintea şi inima deschise cunoaşterii. O experienţă ce oferă cititorului instrumentele necesare pentru a discerne ce este etic, moral, în modernitatea haotică a actualei societăţi.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Maestrul Make nu se dezminte. Face ce face și ne uluiește ! Da, îți trebuie multe cunoștințe ca să poți duce la capăt cartea asta. Dar aici e frumusețea . Te pui și cauți ! Felicitări și respect! Infinit respect !

    Bună ziua , doresc sa comand cartea ! Vă rog să mă ajutați ( eu fiind din Oradea). Toate cele bune!

    1. Buna ziua!

      Pretul cartii "Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ", de MAKE, este de 200 de lei; costurile de curierat se adauga peste aceasta suma. 

      Pentru a comanda cartea, va rugam sa ne contactati la urmatorul numar de telefon: 0735.010.172 .  

      Va multumim! 

      O zi frumoasa!

      Elena Maftei 0735.0101.172 

    Fiecare generatie are misiunea nobila sa creeze acest model societal! Un sfat de urmat de generatiile viitoare! Aleasa pretuire si multumiri violet! 

    Buna ziua. In pofida comentariilor mele de.a lungul timpului, va felicit.

    Felicitări! Este o carte scrisă de unul din cei mai mari cunoscători ai bibliei în România, deși nu este teolog și se ocupă de cu totul altceva. Este o carte scrisă din pură pasiune.

    .... respect! ... ma gandesc cum pamantul ar deveni "soare" ... sunt vinovat! ... o voi citi ...

    Cand pleci acolo ?

    1. Autorul pare sa fie acolo de mai mult timp, altfel cum s-ar explica frumusetea celor scrise de el?

      Dumneavoastra, insa, sunteti si veti ramane aici. 

    Cartea deschide o perspectiva neasteptata asupra filozofiei aplicate a autorului: sincronizarea spirituala cu pragmatismul existentei materiale. Felicitari!

    Maestrul Make reuseste sa abordeze prin lucrarile Sale Una din cele mai nobile intrebari ale unui suflet rebel si conservator in acelasi timp, erudit si naiv in aceeasi masura precum realist si utopic echilibrat cu ajutorul unei balante analitice. Incepand cu rezulvarea unei Probleme de Natura preponderent sociologica se gaseste raspunsul in forma unei supraputeri numita in comunism prin notiunea de PROVIDENTA. Extraordinara cunoastere a scrierilor religioase impletita cu experienta unica in Romania din domeniul jurnalismului financiar conduce la crearea unei baze fundamentate pentru principiile de Buna guvernanta ale Consiliului concurentei. Aceasta aplicare practica a observatiilor si liniilor directoare ce se contureaza in urma citirii acestor corelari de atitudine si situatii formeaza un ansamblu de norme practice pentru orice factor decizional aflat in cautarea raspunsului adecvat la un stimul extern perturbator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb