Primul Airbus A321neo s-a alăturat flotei KLM

F.D.
Companii / 29 august

Primul Airbus A321neo s-a alăturat flotei KLM

KLM anunţă că primul Airbus A321neo s-a alăturat flotei sale. A321neo va zbura începând cu jumătatea lunii septembrie către o serie de destinaţii europene, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Am aşteptat cu mare nerăbdare acest moment", a declarat Marjan Rintel, CEO KLM. "Odată cu venirea primului A321neo, marcăm începutul înlocuirii flotei noastre de Boeing 737. A321neo produce mai puţin zgomot şi emisii de CO2, contribuind astfel semnificativ la un viitor mai curat şi mai silenţios. De asemenea, oferă mai mult confort. Sunt foarte curioasă să văd cum vor experimenta pasagerii noştri noul avion."

Noua opţiune de motor

"Neo" înseamnă "noua opţiune de motor": avioanele sunt echipate cu motoare noi care emit mai puţin CO2 decât predecesoarele lor. Măsurat per pasager pe kilometru tonă, A321neo este cu aproximativ 21% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil decât Boeing 737 pe care îl înlocuieşte. În plus, avionul reduce impactul sonor - practic înjumătăţindu-i amprenta de zgomot - ceea ce reduce disconfortul pentru locuitorii din apropiere.

Mai mult confort şi comoditate

Pasagerii din A321neo experimentează mai mult confort datorită scaunelor mai late, meselor mai mari şi compartimentelor de bagaje mai spaţioase. Fiecare scaun este echipat cu un port USB-C şi un suport pentru mobil sau tabletă. Avionul oferă, de asemenea, mai multă comoditate pentru echipaj, incluzând un culoar mai lat şi compartimente de bagaje uşor de deschis. Interiorul a fost proiectat pentru a îmbunătăţi experienţa KLM, cu detalii mai uşor de recunoscut şi iluminare ambientală care se adaptează fiecărei etape a călătoriei.

Avioane cu nume de fluturi

A321neo va începe să opereze zboruri către Copenhaga, Berlin şi Stockholm de la jumătatea lunii septembrie, urmate de Paris, Praga şi Viena. KLM va adăuga încă trei avioane A321neo în flotă în acest an. Cu această nouă serie de aeronave, KLM îşi continuă tradiţia de a atribui avioanelor nume unice. În ultimii 104 ani, au fost alese diferite teme, de la nume ale membrilor Familiei Regale la poduri, pionieri ai aviaţiei şi parcuri naţionale. Marjan Rintel: "De data aceasta, angajaţii KLM au avut ocazia să aleagă tema. Tema câştigătoare a fost "fluturii", care se potriveşte perfect cu transformarea pe care o iniţiem cu noua flotă. Numele primelor patru avioane A321neo vor fi Swallowtail (Fluturele coada-rândunicii), Peach Blossom (Fluturele florii de piersic), Common Brimstone (Fluturele lămâiţă) şi Clouded Magpie (Fluturele marmorat)."

Reînnoirea flotei

KLM va investi în următorii ani, şapte miliarde de euro în reînnoirea flotei, ceea ce reprezintă o parte substanţială a portofoliului său total de investiţii. Pe rutele europene, KLM va înlocui avioanele 737 mai vechi cu avioane A320 şi A321neo. La KLM Cityhopper, noile modele E2 vor înlocui avioanele Embraer 175 şi 190. Pentru zborurile intercontinentale, KLM va adăuga cinci noi Boeing 787-10, urmate de Airbus A350 care vor înlocui modelele 777 şi A330 mai vechi. Recent, KLM a comandat patru A350F pentru divizia de cargo, pentru a înlocui avioanele de marfă 747.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb