Primul parc Disney din China - o investiţie de 5,5 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iunie 2016

Situat în Shanghai, parcul a fost inaugurat ieri

Primul parc tematic Disney din China a fost inaugurat ieri, la Shanghai, investiţia realizată de compania americană "Walt Disney" Co. în ţara asiatică ridicându-se la 5,5 miliarde de dolari. Aceasta este una dintre cele mai mari investiţii străine realizate în China.

"Sper că Shanghai Disney poate să le asigure vizitatorilor experienţe premium, sigure, şi să devină un parc tematic de clasă mondială. Sper că acesta va promova schimburi culturale la nivel mondial", a declarat preşedintele Chinei, Xi Jinping, într-un discurs citit de vicepremierul Wang Yang la ceremonia de deschidere a parcului.

Cu multe ore înainte de deschiderea parcului s-au format deja lungi cozi de aşteptare, fiecare dintre cei prezenţi vrând să fie printre primii martori la noua "experienţă Disney" în China.

Construcţia parcului a început în 2011, iar Shanghai Disney Resort se întinde în prezent pe 3,9 kilometri pătraţi.

Robert Iger, directorul executiv al "Disney", a afirmat că ţara asiatică este prea mare ca să fie ignorată. "La urma urmei, este cea mai mare piaţă mondială. Este de departe locul care implică cea mai creativă ambiţie şi cea mai avansată tehnologie pe care l-am construit vreodată", a spus Iger, la inagurarea parcului, subliniind că el însuşi a conceput proiectul în 1999, în colaborare cu grupul de stat chinez "Shanghai Shendi Group".

Oficialul companiei americane a menţionat: "Nimic nu este mai de impact, nimic nu creează mai bine o legătură cu poveştile noastre, cu brandurile noastre, cu personajele din poveşti, decât un parc tematic. Experienţa pe care o are lumea atunci când îşi petrece timpul în parcurile noastre este captivantă. Vizitatorii nu doar ascultă poveşti şi văd personaje, ci ei chiar intră în aceste poveşti, trăiesc în ele".

Iger a ţinut să sublinieze: "Nu am construit Disneyland în China, am construit Disneyland-ul Chinei".

Leia Mi, designer-ul conceptului castelului imens din parcul din Shanghai, a afirmat că pentru realizarea acestei investiţii, "Disney" a efectuat cercetări de piaţă privind preferinţele chinezilor.

În castelul din Shanghai sunt "prezente" toate prinţesele din filmele animate purtând semnătura Disney, spre deosebire de castelele din Hong Kong şi Anaheim (California), dedicate Frumoasei din pădurea adormită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb