Primul trimestru a adus "Transgaz" Mediaş venituri cu 25% mai mari

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 mai 2009

Primul trimestru a adus "Transgaz" Mediaş venituri cu 25% mai mari

Operatorul de transport de gaze "Trans­gaz" Mediaş (simbol bursier TGN) a înregistrat, în primul trimestru al anului, venituri totale în valoare de 406,99 milioane de lei, cu peste 25% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut, parţial pe fondul majorării tarifelor pentru serviciile de transport al gazelor naturale.

Veniturile totale realizate reprezintă, însă, 92,38% faţă de prevederile Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe 2009, înregistrându-se o nerealizare de 33,56 milioane de lei, potrivit reprezentanţilor companiei. Această situaţie a fost cauzată de scăderea cantităţii de gaze transportate cu 8.549 mii MWh faţă de program, din cauza lipsei cererii pe piaţa gazelor naturale, au mai spus reprezentanţii "Transgaz".

În acelaşi timp, cheltuieli companiei s-au cifrat la 234,25 milioane de lei, fiind cu 8,86% mai mari comparativ cu cele raportate în primul trimestru din 2008. În ciuda acestui lucru, cheltuielile totale au fost cu 42,65 milioane de lei mai mici faţă de nivelul bugetat din cauza efectuării unui volum mai mic de lucrări de reparaţii şi întreţinere.

În primele trei luni ale anului, profitul net al "Transgaz" a crescut cu peste 58% faţă de perioada similară a anului trecut, la 145,56 milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor companiei, profitul anunţat în primul trimestru al lui 2009 a depăşit cu 7,6 milioane de lei profitul bugetat.

O evoluţie îngrijorătoare au înregistrat cheltuielile financiare ale companiei, acestea majorându-se cu 73,72% faţă de primele trei luni ale anului trecut, când au fost cifrate la 3,47 milioane de lei. În ciuda acestui lucru, compania a raportat, la finele lunii martie 2009, un rezultat financiar de 7,94 milioane de lei, faţă de pierderile financiare de 1,4 milioane de lei raportate anul trecut.

"Transgaz" are o valoare de piaţă de 1,88 miliarde lei, potrivit preţului de 159,9 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Statul român, prin intermediul Ministerului Economiei, controlează 73,51% din companie, în timp ce "Fondul Proprietatea" are o participaţie de 14,98%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb