PRIN CUMPĂRAREA DE ACŢIUNI, Sobolewski a încălcat Regulamentul BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2014

Sobolewski a încălcat Regulamentul BVB

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, nu avea voie să achiziţioneze acţiuni BVB, întrucât angajaţilor instituţiei nu le este permis să cumpere acţiuni din piaţă, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF), afişat pe site-ul BVB.

Art. 99 din ROF arată că personalul BVB nu poate deţine calitatea de acţionar (...) al unui client al BVB de tipul Participanţilor la sistemul de tranzacţionare al BVB sau emitent de instrumente financiare tranzacţionate la BVB. "Prin excepţie, personalul BVB poate deţine calitatea de acţionar la emitenţii de instrumente financiare admise la tranzacţionare pe pieţele reglementate şi sistemele alternative de tranzacţionare sau Piaţa RASDAQ administrate de BVB, numai în cazul deţinerilor dobândite în cadrul procesului de privatizare sau cu titlu de despăgubire (...)".

Începând cu luna martie, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti a raportat frecvent că a cumpărat acţiuni BVB, pentru care a plătit câteva mii de euro. Sobolewski a ajuns să deţină peste 3000 de titluri BVB, pentru care a plătit preţuri între 26,2 şi 28,46 lei/unitate.

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti nu a oferit, până la închiderea ediţiei, un punct de vedere referitor la acest subiect.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Toti securistii ratati din asf alearga de o luna sa toarne marea stire ca un manager nu poate cumpara actiuni la societatea listataunde e ceo. Ne bucuram ca au gasit un ziar serios care sa publice asemenea stire fundamentala pentru piata

    1. .....dar ratati care nici macar nu au fost securisti, ca dumitrul de mai sus, vor sa ne convinga ca regulamentele pot fi incalcate cu seninatate si fara consecinte...

      Dumitre, cauta un ziar mai "serios", care sa dispretuiasca regulamentele; daca dai citiva gologanii, vei gasi. 

      Cand a cumparat farmake cel cretin si depozitarul sponsoriza toate fisurile de conferinte bursa era bine, cum s-a taiat cascavalul cum pac la razboiu'. Plus comentarii la sustinere. Faliment rapid

    de oaresce vreme observ ca ziarul bursa e tot mai critic fata de ceo-ul bvb. de f. multe ori in mod cu totul nejustificat.

    e o timpenie sa nu ai dreptul sa cumperi din piata actiuni - chiar unde vor muschii tai! doar nu traim in corea de nord. [...]! 

    1. Una e tampenia regulamentului si alta-i ca directorul, pus sa vegheze respectarea regulamentelor, sa le calce in picioare.

      Nu crezi ca asta este o tampenie mai mare decit tampenia regulamentului? 

      Cu ceva vreme in urma, ziarul bursa a publicat, complet nejustificat, graficul care arata ca polonezul nu a adus nimic pietei, nici un banut mai mult decit predecesorii.

      Nu stiu de ce face asta ziarul bursa, cind ar putea sa publice, cum face zf, ca polonezul va dezvolta piata, asa cum sintem zadarnic incredintati continuu, de o jumatate de an. 

      Este adevarat ca, insa, polonezul cheltuieste o groaza de bani, pentru el insusi, ceea ce face diferenta fata de predecesorii care i-au agonisit.

      Chiar crezi ca gagica a fost motivul alungarii lui din Polonia?

      Ala a fost doar pretextul. 

      Cauza o vezi acum, la BVB.

      Incompetenta, intriga, lacomie si lipsa de caracter. 

      Ai uitat aroganta.

    D-l Sobolewski e implicat și in masacrul financiar de la harinvest !

    Desi anuntase ca a intrerupt legatura cu harinvest din 12 noiembrie 2013 unde a fost in urmatoarele trei zile cand harinvest cu ASF-ul de fata a vandut fara stirea clientilor deabia cumparatele actiuni romgaz? Erau astea selauturi speciale sau impuse ? Nu ! Erau actiunile slugilor bcr care sa imbuibat in 15 si ulterior cu fondurile si actiunile unor prapaditi de investitori si mostenitori despagubiti ! Cand va fi chemat sa dea cu subsemnatul ? 

    1. Cum sa fie implicat din moment ce era abia venit la bvb, iar problema harinvest era inceputa demult

    In loc sa dati ca exemplu pozitiv faptul ca un CEo cumpara actiuni la compania pe care o conduce, ati ajuns sa criticati un gest care aduce incredere in piata

    Greu de inteles de ce un ziar care se numeste BURSA este impotriva unui om care ajuta bursa si chiar Romania prin initiativele lui, mai ales intr-o periada in care tot mai putina lume cumpara actiuni 

    Am impresia ca este o campanie impotriva CEO ului BVB, dar nu stiu cui ajuta ? 

    Si farmache a cumparat actiuni bvb dar atunci nu v-ati sesizat 

    Totusi, faptul ca Sobolewski sau altcineva dn Bvb cumpara actiuni este de apreviat si nu de criticat

    Chiar nu inteleg atitudinea ziarului 

    1. Cu ce naiba ajuta? Sunteti penibili cu linguseala asta de doi bani.Auzi, ajuta Romania! A cata parte din salariul lui pe o luna primit de la o companie din tara "pe care o ajuta" reprezinta suma pe care a investit-o ?

      Sobolewski, te rog, nu te supara, te rog, ramai sa ne ajuti pe BVB si Romania, te rog, nu pleca ca din Polonia , ca uite, ai plecat din Polonia si acum Polonia cerseste!

      relatiile de munca depind de tipul juridic al contractului.

      CRED CA AR FI TREBUI SA FIE STABILIT PRIN LEGE SAU PRIN CONTRACTUL DE MANAGENT SA FIE PLATIT NUMAI IN ACTIUNI PURTATOARE DE DIVIDIENT CARE NU SE POT TRANZACTIONA DECAT PESTE UN AN!!!LA FEL SI LA SIFONURI, IN REST SALARIUL MEDIU LA EL SI LA CA!!!!

      foarte corect! daca asta inseamna 'a ajuta', atunci nu avem nevoie de ajutorul lui!. citeste urmatorul mesaj, 4.2 sa vezi ce vrajeala proasta!

    Lantul slabiciunilor din piata de capital din Romania -problema majora care nu fost descoperita inca in cele 8 puncte ale grupului de lucru pentru crearea unei piete de capital internationale in Romania.

    Faptul ca DG al BVB a cumparat actiuni la BVB nu este o tragedie ci un lucru normal in conditiile in care tranzactiile au fost raportat.Prevederea cu pricina stiu ca este din perioada in care BVB nu era listata si probabil a scapat modificarilor de statut al BVB din ultimii 10 ani. 

    Problema este ca de la brokerul care a intermediat pana la ASF nimeni nu sa sesizat ! 

    Exista supraveghere in acest lant al entitatilor ? 

    Exista control intern ? 

    Cine este mai vinovat de aceasta incalcare a legii DG al BVB (care are circumstante atenuante ) sau supravegherea de le brokerul care a intermediat tranzactia , supravegherea din ASF, supravegherea din DC, supravegherea din BVB , 

    Aceasta este una din binefacerile introducerii conturilor globale si eliminarea completa a conturilor individuale ! 

    Poate ca ar trebui ca aceste institutii care nu isi fac treaba in privinta supravegherii si integritatii pietei sa externalizeze acest serviciu iar ziarul BURSA sa se inscrie la concurs pentru preluarea supravegherii pe piata de capital din Romania ! 

    Rusine supraveghetorilor ! 

    .....

    Pe langa acest caz marunt sunt cazuri uriase de slabiciuni si favorizare a infractorului incepand cu situatia de la SIF1, deciziile subiective ale ASF(achizitii incrucisate la sifoane) si terminand cu OPC obligatorii care nu sunt facute ! 

    1. Buna propunerea cu externalizarea... poate reusim sa externalizam si bursa si atunci o sa fim cu totii multumiti.

      Unii spun ca a depasit si bugetul aprobat. Imi place mult cum si ce scrieti. Ce ma mira pe mine este de ce a facut ultimele concedieri pe baza de demisii? Ok. Pentru a aduce salariati polonezi? Ca pentru economii nici vorba. Eu cred ca I s a spus ca aici suntem undeva in africa. Altfel chiar nu inteleg cum de nu este intrebat de ce si au dat demisia 17 salariati si cei Mai buni?

    " Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, nu avea voie să achiziţioneze acţiuni BVB, întrucât angajaţilor instituţiei nu le este permis să cumpere acţiuni din piaţă, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF), afişat pe site-ul BVB." Domnilor nu va mai framantati atata ! Daca le-a cumparat prin Harinvest atunci asa cum precizeaza unii pe aici " a facut un bine Romaniei " .Daca nu le-a cumpoarat prin Harinvest atunci conform propunerii lui Ursache ar trebui in fiecare zi sa consulte registrul Depozitarului Central ( contra cost bineinteles ) sa vada daca nu cumva i s-au si vandut caz in care iarasi " a facut un bine Romaniei " . Vai de Bursa noastra !!!

    Daca-i prost si n-a cumparat printr-un offshore...Onestitatea se plateste!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb