PRIN INTRAREA ÎN BULGARIA, OMV Petrom îşi extinde prezenţa Upstream în Marea Neagră

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2019

OMV Petrom îşi extinde prezenţa Upstream în Marea Neagră

OMV Petrom a semnat un contract pentru achiziţia unei participaţii în licenţa de explorare Han Asparuh din Bulgaria, arată un comunicat transmis ieri.

Potrivit acestuia, OMV Petrom vizează preluarea participaţiei deţinute de OMV Offshore Bulgaria GmbH în perimetrul de explorare Han Asparuh din Bulgaria, prin achiziţia părţilor sociale de la OMV Exploration & Production GmbH.

Conform OMV Petrom, finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea anumitor condiţii suspensive şi se estimează că aceasta va avea loc până la mijlocul lui 2020.

Comunicatul citat mai notează: "OMV Offshore Bulgaria GmbH deţine în prezent o participaţie de 30% în perimetrul de explorare marină de mare adâncime Han Asparuh, aflat în vestul Mării Negre, în cadrul unui joint venture condus de Total, în calitate de operator. Prima sondă de explorare, Polshkov-1, a fost forată de acest joint venture în 2016. A urmat forajul altor două sonde de explorare în 2017 (Rubin 1) şi 2018 (Melnik 1)".

Se vor efectua studii geologice şi geofizice cu scopul de a identifica noi ţinte pentru forajul de explorare, au mai precizat sursele citate.

Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Upstream, a declarat: "Această achiziţie este în linie cu strategia noastră de a ne extinde prezenţa regională şi este una naturală, dacă avem în vedere portofoliul nostru din Marea Neagră. Avem un istoric de peste 40 de ani în apele de mică adâncime din Marea Neagră şi, începând din 2008, explorăm, alături de ExxonMobil, şi potenţialul din apele de mare adâncime".

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei, este deja prezentă în Bulgaria, prin activităţile de distribuţie carburanţi sub brandul OMV.

În anul 2012, guvernul Bulgariei a acordat licenţa pentru perimetrul de explorare Han Asparuh, aflat în vestul Mării Negre, unui consorţiu format din OMV (30%), Total (40%) şi Repsol (30%).

Perimetrul este poziţionat în apropierea perimetrului Neptun Deep din România şi are o suprafaţă de 14.220 km pătraţi şi ape cu o adâncime de pes-te 2.000 de metri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb