PRINTR-O FUZIUNE CU UN SPAC Compania care editează revista Forbes se listează

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2021

Compania care editează revista Forbes se listează

Entitatea nou-creată este evaluată la 630 de milioane de dolari Forbes se va lista la New York Stock Exchange, sub simbolul "FRBS"

Forbes Global Media Holdings Inc., compania care editează revista Forbes, se va lista la bursă prin intermediul unei fuziuni cu Magnum Opus Acquisition Ltd., o firmă de tip SPAC, tranzacţie care evaluează entitatea nou-creată la 630 de milioane de dolari, conform anunţului făcut săptămâna trecută de cele două părţi. Un SPAC (special purpose acquisition company) este o societate care nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO (ofertă publică iniţială). SPAC-ul foloseşte banii din listare pentru cumpărarea altei companii.

Afacerea este aşteptată să se finalizeze în ultimul trimestru din acest an sau la începutul anului viitor. După încheierea tranzacţiei, Forbes se va lista la New York Stock Exchange (NYSE), sub simbolul "FRBS".

Forbes, care este una dintre cele mai vechi companii de media din Statele Unite, va fuziona cu Magnum Opus Acquisition din Hong Kong, societate condusă de Jonathan Lin, fost director al societăţii Point72, deţinută de miliardarul Steven Cohen. Afacerea îi va permite companiei Forbes să profite în continuare de transformarea sa digitală, a anunţat Forbes Global Media Holdings, menţionând că noua entitate va folosi tehnologii şi informaţii bazate pe date pentru a atrage o audienţă mai implicate, precum şi fluxuri de venituri importante.

Directorul executiv al Forbes, Mike Federle, a declarat citat de CNBC, că acest acord va face ca Forbes să investească în continuare în produsele orientate spre consumator, întrucât compania îşi reduce dependenţa de veniturile din mass-media.

În vreme ce veniturile generate de ediţiile tipărite ale publicaţiilor sunt în scădere, compania Forbes şi-a dublat evenimentele live şi alte francize majore, dintre care majoritatea au devenit virtuale în timpul pandemiei. În 2020, compania a avut venituri de 163 de milioane de dolari, iar pentru anul curent aşteaptă ca acestea să urce la 193 de milioane de dolari.

Mike Federle mai spune: "Am creat o audienţă şi o afacere de amploare cu 150 de milioane de oameni. Finanţarea pe care o vom obţine prin listare ne va permite să creăm produse personalizate care să se adreseze publicului nostru divers, pe măsură ce ne concentrăm pe conversia directă către consumator". Federle va rămâne directorul noii entităţi, iar echipa de conducere nu va fi schimbată.

În opinia lui Federle, SPAC-urile reprezintă "o modalitate excelentă de a strânge capital, într-un mod liber".

Reuters scria în aprilie că Forbes a fost în discuţii şi cu alţi ofertanţi, inclusiv cu un consorţiu condus de investitorul în tehnologie Michael Moe, care i-ar fi permis să rămână în proprietate privată.

Familia fondatorului Forbes are o deţinere minoritară în companie

Forbes, societate cu sediul în Jersey City, a fost fondată în 1917 de către B.C. Forbes, jurnalist de afaceri şi editorialist născut în Scoţia, care s-a mutat mai târziu la Johannesburg şi a lucrat la un ziar sud-african condus de scriitorul britanic Edgar Wallace. Fiul lui Forbes, Malcolm, s-a alăturat revistei în 1945. După Malcolm, revista a fost condusă de fiul său Steve Forbes, în prezent preşedinte şi redactor-şef, care a încercat fără succes să candideze în alegerile primare republicane pentru preşedinţia SUA, în 1996 şi 2000. Familia lui B.C. Forbes are o deţinere minoritară în Forbes.

Compania Forbes a fost evaluată la 475 de milioane de dolari în 2014, când grupul de investitori Integrated Whale Media Investments din Hong Kong a cumpărat participaţia majoritară din aceasta, de 95%.

Fuziuni cu SPAC-uri pe piaţa media

Prin acordul de fuziune cu Magnum Opus Acquisition, Forbes se alătură altor firme de media interesate de fuziuni. Spre exemplu, BuzzFeed a convenit o fuziune cu un SPAC în iunie, iar Vox Media urmăreşte, potrivit presei, o astfel de fuziune.

În contextul intensificării activităţilor în sectorul digital media, editura germană Axel Springer a anunţat recent că va achiziţiona site-ul de ştiri politice Politico din SUA.

Acordul Forbes - Magnum Opus Acquisition, aşteptat să aducă venituri de 600 de milioane de dolari

Acordul Forbes este aşteptat să aducă venituri de 600 de milioane de dolari şi include o investiţie privată în acţiuni publice de 400 de milioane de dolari. Acţionarii Forbes vor deţine aproape 22% din compania combinată, presupunând că nu vor fi răscumpărate de investitorii Magnum, iar entitatea va rămâne cu 145 de milioane de dolari în numerar.

În luna martie, Magnum a atras 200 de milioane de dolari prin-o ofertă publică iniţială.

Barclays: Emisiunile companiilor SPAC au scăzut cu 87% în al doilea trimestru din 2021

Potrivit datelor băncii de investiţii Renaissance Capital, încasările din ofertele publice iniţale (IPO-urile) lansate pe pieţele din SUA au atins 89 de miliarde de dolari în primele şapte luni din 2021, în creştere cu 232% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform sursei, în perioada ianuarie - iulie 2021, piaţa IPO-urilor din SUA a atins deja un nivel record în ceea ce priveşte fondurile strânse şi este aşteptată să depăşească recordul istoric de 97 de miliarde de dolari atras în anul 2000, pe fondul boom-ului dot-com de atunci.

Revenirea la ofertele tradiţionale (IPO) a venit pe măsură ce piaţa SPAC-urilor s-a domolit pe fondul unei presiuni de reglementare sporite. După un prim trimestru record, emisiunile companiilor de tip SPAC au scăzut cu 87% în al doilea trimestru din 2021, întrucât autorităţile de reglementare şi-au intensificat eforturile de represiune, potrivit datelor Barclays.

Pe de altă parte, furnizorul de informaţii financiare Refinitiv informa, în iulie, că fuziunile şi achiziţiile au atins un nivel record în primele şase luni din anul curent, pe măsură ce afacerile au început să se redreseze după lockdown-ul impus de pandemia de Covid-19 în 2020. Conform sursei, industria tehnologică a generat aproape un sfert din tranzacţiile care au totalizat 2,8 trilioane de dolari în intervalul menţionat - nivel cu 47% mai mare comparativ cu semestrul întâi din 2020.

Shahid Khan, partener la firma de consultanţă Arthur D. Little, spune citat de digiday.com: "Forbes trebuie să construiască o infrastructură mai puternică - atât ca organizaţie, cât şi ca platformă tehnologică - pentru achiziţii, înainte să poată să înceapă să analizeze ce companii să cumpere şi să integreze. Înainte să achiziţionezi alte companii, trebuie să ai propria casă în ordine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb