PRINTR-O OFERTĂ PUBLICĂ FP doreşte să-şi răscumpere maxim 200 milioane de acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2020

Operaţiunea face parte din cel de-al unsprezecelea program de achiziţii de titluri proprii, aprobat de acţionari în noiembrie anul trecut

Discount de tranzacţionare între cotaţia din piaţă şi VUAN de 23%

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea unei oferte publice de cumpărare a cel mult 200 milioane de titluri FP (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) din piaţă, se arată într-un raport al Fondului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţiile fac parte din cel de-al unsprezecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, aprobat în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, acţionarii Fondului au dat undă verde pentru achiziţia a maxim 800 milioane de titluri proprii, în acest an, la preţuri situate între 0,2 lei şi 2 lei.

Franklin Templeton nu a indicat un preţ pentru oferta pe care doreşte să o deruleze acum, dar menţionează că detaliile complete ale operaţiunii de piaţă vor fi anunţate după ce oferta va primi undă verde de la ASF, aprobare pe care o estimează la zece zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei, potrivit reglementărilor în vigoare.

Oferta urmează să fie intermediată de Swiss Capital şi Auerbach Grazson, societate care este autorizată si reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Regatul Unit.

Decizia Fondului de a demara operaţiunea va depinde de mai mulţi factori, inclusiv condiţiile de piaţă şi aprobarea de către ASF a documentaţiei de ofertă publică, se mai arată în comunicatul FP.

Programele de răscumpărări realizate de Fondul Proprietatea au drept scop creşterea preţului acţiunii FP pentru reducerea discount-ului dintre cotaţie şi Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) care acum se situează la circa 23%, peste obiectivul de 15% avut de administratorul fondului de investiţii.

Ieri, la ora 16:30, preţul acţiunii FP era de 1,195 lei, similar cu cel din şedinţa anterioară, ceea ce ridică valoa­rea de piaţă a Fondului la Bursa de Valori Bucureşti la circa 9,098 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb