PRINTR-O SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ AUTORITĂŢILOR Partidul DDR cere ca pe buletinul de vot să fie şi opţiunea "Niciunul dintre cei propuşi"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 25 noiembrie 2016

Partidul DDR cere ca pe buletinul de vot să fie şi opţiunea "Niciunul dintre cei propuşi"

Un cetăţean a trimis o cerere către Filiala Judeţeană Cluj a Biroului Electoral prin care întreabă cum îşi poate exprima "votul negativ" pentru toţi candidaţii, menţionând că, dacă acest lucru nu este posibil, doreşte să fie radiat din Registrul electoral

Partidul "Democraţie Directă România" (DDR) cere instituţiilor statului, printr-o scrisoare deschisă, ca, la finalul buletinelor de vot, să existe opţiunea: "Niciunul din cei propuşi"

Reprezentanţii Partidului DDR menţionează, în documentul trimis Redacţiei BURSA: "Cerem instituţiilor statului cu responsabilităţi în garantarea democraţiei, Guvernului României, BEC, Parlamentului, Preşedintelui şi oricărei alte autorităţi, din multele ce compun statul român, să ia de urgenţă toate măsurile care se impun pentru introducerea pe Buletinul de vot, la sfârşitul listei de candidaţi, şi a opţiunii: «Niciunul dintre cei propuşi».

Astfel, se va vedea şi numărul real al celor doritori de a vota şi totodată dacă cenzura impusă cu privire la dreptul de a fi ales, ce a implicat la rândul ei şi o restrângere a dreptului de a alege, pe care Parlamentul a instituit-o prin legea electorală este sau nu oportună.

A sosit momentul ca cetăţenii români să nu mai fie blamaţi de lipsa atitudinii civice, de absenteism la vot, unde, apropo, rata prezenţei la vot în România este printre cele mai mici din întreaga Uniune Europeană.

Cetăţenii români nu se prezintă la vot din lipsa opţiunilor de a alege, dar şi din lipsa opţiunii de a-şi manifesta opoziţia faţă de oferta cenzurată ce i se face.

Dacă oferta de vot nu ar fi fost cenzurată şi «dreptul de a fi ales» ar fi fost un drept absolut, la fel ca în alte ţări democratice, o astfel de cerere nu ar fi avut rost. Dar având în vedere faptul că Parlamentul României a considerat oportun de a interveni în selecţia şi cenzurarea ofertei de vot, este imperios necesar ca şi cetăţenii să beneficieze de o posibilitate prin care să îşi poată manifesta opoziţia faţă de astfel de măsuri luate discreţionar, fără a putea apoi fi acuzaţi de lipsă de «civism» sau de «incultură politică»".

Semnatarii scrisorii subliniază că există un cetăţean care a trimis o cerere către Filiala Judeţeană Cluj a Biroului Electoral prin care solicită lămuriri cu privire la modul în care îşi poate exprima "votul negativ" pentru toţi candidaţii, menţionând că, dacă acest lucru nu este posibil, doreşte să fie radiat din Registrul electoral.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ... fãrã vot Wairlees ... ???

    Buna idee: s-ar putea evalua lehamitea votantilor pentru clasa politica.

    Foarte tare punctul de vedere ! Sigur ca nu tine de "foame" dar este un punct de vedere in jurul caruia se pot bricole mai multe lucruri. Cum ar fi dreptul unui cetatean de a cere sa nu mai faca parte dintr-o masa statistica de votanti.

    buna idee, daca se pune in practica fac si eu un efort si trec pe la sectia de votare

    Daca apare optiunea,merg si eu la vot sa bifez in dreptul ei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb