PRINTRE ALTE 98 DE INIŢIATIVE Deputaţii şi-au programat să voteze pragul la SIF-uri

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2011

Ovidiu Marian

Ovidiu Marian

Votul pentru ridicarea pragului maxim de deţinere la SIF-uri, de la 1% la 5%, este programat pe ordinea de zi a şedinţelor de astăzi şi de mâine ale Camerei Deputaţilor, alături de alte 98 de proiecte legislative.

După ce s-au scurs aproape doi ani de când a fost iniţiat, una dintre cele mai importante iniţiative legislative pentru piaţa de capital a ajuns în faţa votului final, după ce, pe 7 noiembrie, a primit, neaşteptat, avizul favorabil al Comisiei de buget finanţe.

Senatorul Ovidiu Marian, care a propus, în 2009, eliminarea limitei de deţinere la societăţile de investiţii financiare, a spus, săptămâna trecută, că deputaţii vor decide soarta proiectului său marţi, pe 22 noiembrie şi s-a declarat optimist în privinţa trecerii legii de Camera Deputaţilor.

Ovidiu Marian dorea, iniţial, eliminarea pragului de deţinere, însă Senatul a propus un prag de 5%.

De-a lungul timpului, discuţiile privind pragul de deţinere la SIF-uri au dus la aprecieri puternice ale cotaţiilor acţiunilor la bursă.

Brokerii spun că ridicarea pragului ar fi un eveniment îndelung aşteptat, în timp ce Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a salutat faptul că piaţa bursieră a intrat, în sfârşit, în atenţia deputaţilor.

Activele nete ale SIF-urilor au scăzut cu 5% în octombrie

Activele nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare s-au cifrat la finalul lunii octombrie la 6,1 miliarde lei, în scădere cu 5% faţă de luna anterioară şi cu 11,6% comparativ cu decembrie 2010, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri. Exprimat în euro, nivelul activelor nete la finele lunii aprilie a fost însă de 1,42 miliarde euro, cu 4,4% inferior celui de la finele lunii anterioare.

Toate cele cinci SIF au înregistrat la finele lunii octombrie, faţă de luna anterioară, scăderi de active nete care porneau de la -4,1% la SIF Oltenia şi culminau cu - 6,3% la SIF Transilvania.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ovidiu, cati bani ai primit de esti atat de indarjit?

    1. Orice initiativa buna si sustinuta in practica e taxata de neamul lui GICA CONTRA.

      Tu de ce esti asa de indarjit ?

      Nu vrei schimarea pragului ?

      De fapt tu ce vrei ? 

    interventia parlamentului in drepturile indivize de proprietate si in capitalizarea portofoliilor private este aberanta. doar actionarii pot si ar trebui sa hotarasca daca se impune sau nu o crestere a pragului individual de detinere. interventiile de natura celei ce se petrece in parlament sunt la fel de nocive ca si aranjamentele prin care s-au asezat in portofoliile SIF-urilor doar o parte din activele supuse privatizarii! vezi, de ex. Fondul proprietatea prin care drepturi litigioase se onoreaza din avutia nationala creata dupa 1948!

    Suntem cateva milioane de actionari la cele 5 SIF-uri si asteptam din 1999 sa se elimine sau sa creasca pragul de detinere la SIF-uri pentru creste pretul si a obtine si noi o suma mai maricica din vanzarea participatiei. Din acest motiv nu-i inteleg pe cei care sunt impotriva, decat daca fac parte din actualele conduceri si le este teama sa nu-si piarda privilegiile.

    1. pentru ca "acolo sus" se crede inca despre "corporate finance" si "corporate governance" c'ar fi ne-necesare pentru dezvoltarea pietei de capital!

      tu ce plm ai face daca ai fi presedinte de sif?

    pt 7:as pleca acasa linistit, fiindca am oricum bani pentru 100 de vieti. Garantat...

    Ce seamana parerea dumitale cu cea lui Fercala. Nu cumva esti chiar d-ta?

    De cate ori n-au vrut actionarii sa schimbe pragul? Dar, i-ati lasat? Nu, le-ati restrictionat drepturile la vot. Ati tot invocat pericolul "preluarilor ostile". Zau, sunteti voi mai interesati sa mearga bine SIF-urile decat cei care vor plati bani multi ca sa adune 5% din capitalul social. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb