Prinţul William alocă 55 de milioane de euro pentru un premiu de mediu, asemănător cu Nobelurile

J.P.
Internaţional / 8 octombrie 2020

Prinţul William alocă 55 de milioane de euro pentru un premiu de mediu, asemănător cu Nobelurile

Prinţul William al Marii Britanii alocă 55 de milioane de euro pentru un nou premiu pentru mediu, asemănător premiilor Nobel, în încercarea de a găsi soluţii la unele dintre cele mai presante provocări pentru planetă, conform Digi24.

Într-un interviu acordat CNN, prinţul a spus că acesta va fi "cel mai prestigios premiu global pentru mediu" de până acum şi că scopul său este de a muta dezbaterea privind mediul înconjurător de la pesimism şi negativitate la optimism şi speranţă.

"Există oameni minunaţi care fac lucruri incredibile în întreaga lume, în cadrul comunităţilor mici de pretutindeni. Dacă una dintre ele ar putea avea o idee uimitoare, o putem extinde, o putem folosi pentru a aborda unele probleme globale", a spus el.

Începând din 2021, Premiul Earthshot va fi acordat anual pentru a cinci persoane, organizaţii sau grupuri care găsesc soluţii la cele cinci obiective "Earthshot": protejarea şi refacerea naturii, curăţarea aerului, revigorarea oceanelor, construirea unei lumi fără deşeuri sau reducerii încălzirii globale.

Speranţa lui este să existe cel puţin 50 de soluţii la problemele din fiecare dintre aceste cinci domenii până în 2030.

Palatul Kensington îşi propune să facă din unul dintre cele mai prestigioase premii globale de mediu din istorie. Fiecare câştigător va primi 1 milion de lire sterline (1,1 milioane de euro) - mai mult decât primeşte un câştigător al premiului Nobel.

Premiul vine în condiţiile în care anul 2020 a spulberat o serie de recorduri de temperaturi, un semnal de alarmă că Pământul se îndreaptă spre o creştere a temperaturilor globale cu peste 1,5 grade Celsius peste nivelurile prEarthshot e-industriale. Grupul interguvernamental privind schimbările climatice spune că o creştere peste acest prag ar putea avea consecinţe periculoase, care pun viaţa oamenilor în pericol - prin valuri de căldură, creşterea nivelului mării şi lipsa apei în unele zone.

"Vrem să schimbăm discursul şi să arătăm că putem oferi soluţii şi că, peste 10 ani, putem face planeta mai durabilă, mai prosperă şi mai bună pentru toată lumea", a spus prinţul William.

"Bunicul meu a început să facă lucruri pentru mediu cu mult timp în urmă, în special prin WWF. Tatăl meu a vorbit despre schimbările climatice în urmă cu mult timp. Acum este momentul să acţionăm", a mai spus el.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb