PRIVIND ASASINAREA JURNALISTULUI JAMAL KHASHOGGI Trump respinge varianta unei anchete a FBI

D.I.
Internaţional / 24 iunie 2019

Jamal Khashoggi

Jamal Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump a respins, duminică, varianta unei anchete a FBI cu privire la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, sugerând că o astfel de investigaţie ar putea periclita vânzarea de arme din SUA către Arabia Saudită, relatează The Guardian.

Trump a reacţionat astfel într-un interviu pentru NBC, după ce în urmă cu câteva zile o expertă ONU privind drepturile omului a cerut o investigaţie cu privire la posibilul rol al prinţului saudit Mohammed bin Salman în asasinarea lui Khashoggi, dar şi ca FBI să deschidă o anchetă cu privire la jurnalist, care era rezident american.

Întrebat dacă ar permite ca FBI să investigheze, Trump a răspuns: "Cred că s-a investigat mult".

Atunci când a fost întrebat cine a investigat, preşedintele american a spus: "Toată lumea. Adică... Am văzut atât de multe rapoarte diferite".

Donald Trump a sugerat că Arabia Saudită nu este un stat mai "rău" decât celelalte din Orientul Mijlociu, zonă pe care a caracterizat-o drept "un loc rău, ostil". "Uitaţi-vă la Iran, la alte ţări, nu voi spune nume".

Apoi, Trump a vorbit despre banii cheltuiţi de Arabia Saudită pe armament din SUA, citând sume exagerate, potrivit presei internaţionale. "Spun doar că ei cheltuiesc 400 până la 450 de miliarde de dolari, sunt bani, sunt locuri de muncă, prin cumpărarea de echipamente", a explicat Donald Trump.

Potrivit The Guardian, de fapt Arabia Saudită a semnat anul trecut o înţelegere conform căreia va achiziţiona arme şi echipamente militare în valoare de 14,5 miliarde de dolari din SUA.

Trump a subliniat că nu spune că astfel de achiziţii reprezintă "un preţ" după asasinarea lui Khashoggi, însă a precizat că dacă saudiţii nu vor cumpăra din SUA, vor lua echipamente şi arme din Rusia şi din China. "Nu sunt un prost care să spună: Nu vrem să facem afaceri cu ei. Şi, apropo, ştiţi ce vor face dacă nu fac afaceri cu noi? Vor face afaceri cu ruşii sau cu chinezii. Facem cele mai bune echipamente din lume, dar ei vor cumpăra din Rusia şi din China".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb