PRO ROMÂNIA: Dăncilă a distrus într-un an cât a construit Ponta în trei

T.T.
Politică / 29 ianuarie 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Măsurile economice şi sociale dezastruoase, populismul agresiv, lipsa investiţiilor şi proiectelor, incompetenţa şi sfidarea repetată a normelor şi valorilor europene sunt reperele care pot defini Guvernul Dăncilă la împlinirea unui an de mandat şi care, perpetuate în 2019, pot arunca ţara noastră într-o criză economică, socială şi morală fără precedent, se spune într-un comunicat al Pro România remis, astăzi, Redacţiei noastre.

"Este un regres fără precedent pe care România l-a înregistrat în ultimul an de zile, atât în ceea ce priveşte stabilitatea macroeconomică şi socială, cât şi în relaţia cu partenerii noştri europeni şi euroatlantici. Toate eforturile şi reuşitele din perioada 2012-2015 au fost anulate, iar lipsa de viziune a actualului Guvern Dăncilă tinde să aibă consecinţe extrem de grave anul acesta atât asupra societăţii, cât şi a mediului de afaceri", a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă.

Măsuri precum "taxa pe lăcomie" sau modificarea de peste 120 de ori a codului fiscal, în mai puţin de un an, au bulversat mediul de afaceri, sistemul bancar şi companiile din energie, care au anunţat deja, pentru acest an, o limitare drastică a investiţiilor, dar şi concedieri masive, se mai notează în comunicat.

Toată povara fiscală va fi suportată, în final, tot de cetăţeni, prin creşterile preţurilor la servicii de bază precum telefonie, internet sau energie. În acelaşi timp, presupusele creşteri salariale au fost deja înghiţite de inflaţie, iar presiunea va fi şi mai mare odată cu creşterea ratelor ca urmare a majorării ROBOR sau a deprecierii accelerate a leului, în raport cu moneda euro, potrivit sursei citate.

În plan extern, Viorica Dăncilă s-a remarcat, mai degrabă, prin gafele diplomatice repetate pe care le-a săvârşit, dar şi printr-o retorică agresivă la adresa Uniunii Europene, care tind să pună în pericol relaţiile României cu partenerii noştri europeni.

În mod paradoxal, singura replică la toate aceste eşecuri pe plan intern şi extern a fost găsirea unor duşmani închipuiţi precum multinaţionalele, băncile, Soros, partidele de opoziţie şi, mai nou, BNR şi Mugur Isărescu, se mai susţine în comunicat.

PRO România consideră că această situaţie trebuie remediată de urgenţă, iar, în acest sens, a demarat deja o serie de dezbateri pe domenii de importanţă strategică în dialog cu patronatele, sindicale, mediul de afaceri şi organizaţiile neguvernamentale, care să se concretizeze într-un set de politici publice pentru a repune România pe hartă şi pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Hai PRO Romania!

    HUoo Aripii Dragnea din PSD! 

    Sa plece Dragnea, sa vina Ponta!

    Si tu Tatarul scopit ce ai creat? Taxa pe benzina tu ai creat-o. Vanzarea de teren pentru moschee la turci in schimb ti-au reparat genunchiul, mai bine ti-l taiau. Tu prin prietenii tai din servicii l=ai adus pe Ciocolos care afacut ce a facut adica zero barat. Si mai ai tupeu sa te bagi ca paduchele in fata. Da-ti demisia si apoi participa la alegerile locale din circumscriptie pt. acest mandate. Ai fost pe locurile PSD-ului si acum ii injuri. Ce magar.

    1. Mai usor cetatene, uiti ca a scazut TVA la alimente la 10% sub Guvernarea Ponta? Si Romania a avut Deflatie [scaderea preturilor] si crestere economica? In timp ce Dragnea SANTAJISTUL a picat 2 Guverne ca sa numeasca o Marioneta Agramata si sa brambureasca economia. S-au facut si greseli si sub Ponta dar nimeni nu-i perfect.

      Ce face Dragnea acum se numeste RAUTATE si DICTATURA in Partid.[ Poate chiar SPALARE pe Creier ]

      Tu vorbesti precum Codrin Stefanescu cel CHELIOS! 

      Nu mai silui gramatica. Vrei s-o intreci pe Viorica?

    D-na Vasilica e un Dezastru si pentru Economie si pentru Gramatica; Dar vorba aceea:"De unde NU este, nici

    Dumnezeu nu cere." 

    Asta-i Adevarul. Ce a construit Viorica?

    Tudose a FOST MAZILIT pe NEDEPT tocmai cand se pregatea sa cumpere APARATURA MEDICALA pentru Spitalele Judetene ( CT-uri si RMN-uri).

    Dragnea are Pesta PORCINA! 

    1. Oh, firmele SRI au fost răpuse instant. :)))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb