PROBLEME LA SSIF BROKER? Directorul general Grigore Chiş a fost schimbat

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 decembrie 2015

Directorul general Grigore Chiş a fost schimbat

Procurorii au poprit acţiunile grupului Chelu

SSIF Broker: "Acţionăm permanent în conformitate cu reglementările în vigoare, în spiritul şi litera legii"

Zvonuri că SSIF Broker (BRK) este implicat financiar în tranzacţiile efectuate de companiile din grupul lui Cătălin Chelu, după moartea acestuia, au început să apară de ceva vreme, iar procurorii au confirmat că tranzacţiile de tip cross pe care le cercetează sunt efectuate, în prezent, chiar prin brokerul din Cluj.

Ziarul "BURSA" a scris, în luna septembrie, că procurorii DIICOT au extins sechestrul impus în dosarul de urmărire penală a lui Cătălin Chelu, acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălarea banilor, asupra unor companii identificate ca "interpuşi". Sechestrul suplimentar dispus în dosar însumează 44,36 milioane de lei, incluzând conturile interpuşilor la SSIF Broker.

În piaţă, se vorbeşte că implicarea BRK este chiar mai mare şi că ar fi în atenţia procurorilor. Se spune că intermediarul ar fi folosit bani din contul "house" ca să susţină tranzacţiile făcute de Ala Procopenco, concubina lui Chelu.

În acest context, SSIF Broker a anunţat, vineri, că directorul general Grigore Chiş a fost înlocuit cu adjunctul Adrian Pop, iar pe locul acestuia a fost numită Oana Tudor, sub condiţia suspensivă a autorizării acesteia de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Consiliul de administraţie SSIF Broker Cluj nu a dorit să comenteaze motivele care au stat la baza înlocuirii lui Grigore Chiş în poziţia de CEO cu domnul Adrian Pop, fost director general adjunct în aceeaşi companie.

Reprezentanţii SSIF Broker ne-au transmis: "Considerăm că este doar o etapă firească în evoluţia companiei şi avem încredere deplină în noua echipă managerială, care este preocupată şi are know how-ul necesar pentru dezvoltarea de proiecte şi activităţi care să aducă valoare adăugată acţionarilor".

Referitor la implicarea în tranzacţiile din grupul Chelu, CA-ul intermediarului ne-a transmis: "În ceea ce priveşte aspectele la care faceţi referire, având în vedere că SSIF Broker este o companie listată pe Bursa de Valori Bucureşti, precum şi unul dintre cei mai importanţi intermediari activi pe piaţă, nu le putem comenta în niciun fel. Putem doar să asigurăm investitorii şi acţionarii că activitatea noastră se desfăşoară în parametrii normali şi că acţionăm permanent în conformitate cu reglementările în vigoare, în spiritul şi litera legii".

Alte surse susţin însă că înlocuirea lui Chiş a venit după o sancţiune dată de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi o interdicţie temporară de a mai activa pe piaţa de capital pentru fostul director general al SSIF Broker.

Acţionarii SSIF Broker au aprobat, miercuri, un plafon maxim de 25 milioane lei pentru emisiunile de obligaţiuni, din care să împrumute clienţii pentru derularea de cumpărări de instrumente financiare pe piaţa reglementată a BVB în baza unui contract de tranzacţionare în marjă.

Conform DIICOT, Cătălin Chelu şi grupul său au făcut, în perioada 2001-2008, operaţiuni ilicite de disimulare a disponibilităţilor băneşti prin plasamente pe piaţa de capital, cu un prejudiciu estimat de peste 20 de milioane de euro.

Fondurile obţinute prin practici delapidatorii şi evazioniste au fost transformate în valori mobiliare prin intemediul a circa 250 de interpuşi persoane juridice şi 50 persoane fizice, conform documentului prin care procurorii au dispus extinderea sechestrului.

După începerea urmăririi penale, procurorii au constatat că au existat modificări în structura societăţilor din grupul Chelu, în sensul inversării procentelor de deţinere între suspectul Cătălin Chelu (99%) şi concubina acestuia Ala Procopenco (1%), cesionate formal între cei doi. Conform procurorilor, firmele respective valorau zeci de milioane de lei, iar Ala Procopenco nu era cunoscută cu o sursă de venituri care să îi permită achiziţia.

Începând cu august 2015, au fost semnalate operaţiuni de înstrăinare a pachetelor de acţiuni din conturile societăţilor plasate în administrarea Alei Procopenco, prin intermediul SSIF Broker.

La emitenţii unde Chelu avea participaţii (indirect), au apărut conflicte după moartea sa, din cauză că nu se făcuse succesiunea. În presă a apărut informaţia că Chelu avea zece copii - şase băieţi şi patru fete.

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. Acelasi BRK CINSTIT ca si in cazul

    HARINVEST! 

    1. procurori. chis. diicot. grig. sechestru. chelu. experienta manageriala. zeci de milioane reducere capital social. brk despagubiri. salarii din banii clientilor. cont house pentru manevre discretionare chis. harinvest. teapa axctionari. actiune la pret minim. activitate penala. filimon SIF4. tranzactii ceon nevasta. diicot. clienti brk furt. actionari brk jaf. intermediem succesul. beci domnesc.

      Ca sa rezumam, in trei cuvinte: Procurori, Chis, beci domnesc.

      ai uitat dragos balteanu

      DIICOT a inceput intermedierea succesului cu Bilteanu a continuat cu Filimon si acum au ajuns la Chis. am ramas fara specialistii experimentati de la butoanele SIF1, SIF4 si SIF6.

      asf.avem-salarii-mari

      Ai juns la disperare si arunci venin !!

      De 26 de ani sunt aici zilnic prezent si in afara ta nu ma jigneste nimeni !! 

      Toate aceste afirmatii te vor costa un proces. 

      Disperatule vei plati tot !

      Ai grija ce pui in spatiul public ca toate sunt dovezi la proces ! 

    Poate gaseste DIICOT si actiunile si banii pagubitilor de la HARINVESTsi de la DEVA!

    1. Pentru 1.1. Cred ca esti unul care a furat la HARINVEST detinerile clientilor si banii de vorbesti de actionarii HARINVEST .Actiunile BVB vandute au fost primite gratuit de catre SSIF HARINVEST.

    raspuns la ce zicea EVA,ca actionarii sunt multumiti de activitatea EXCROCULUI chishea,uite ca nu au fost multumiti,in frunte cu SIF4,dar au pierdut atita timp,trebuia sa-l ZBOARE pe IMPOSTOR,de prin 2012 cel tirziu,nu sa il mai lase atita amar de ani,sa "plimbe" banii actionarilor BRK,prin conturi obscure,ale unor emitenti nelistati,pt interesele personale.....sper sa plateasca si in PENAL,sa nu ramina asa,ca asta in libertate e periculos,nociv pt piata de capital,e umbra lui CC(chelu catalin

    1. pe tov. buliga sustinut de ceocea si ai lor cind il salta.chis era uncopil prost.nu facea nimic fara stirea lui buliga.dar asta este buliga e fiul unui general.

      o fi buliga fiu de general, dar e varul lui chis

      Daaaaaa, asa am auzit si eu, ca Chis informa la fiecare pas... sa fim seriosi, omul are profil de freelancer. Cred ca de asta l-au zburat, ca nu se mai intelegeau cu el

    Nu stiu de ce acuzati BRK. Pe ce piata intermediaza tranzactiile? Care este rolul de preventie aplicat? Sunt intrebari la care ar trebui sa raspundeti, inainte de a trage concluzii. Daca se taie varful unei societati, nu inseamna ca se va schimba optica sau portofoliul. De cele mai multe ori, se lucreaza cu materialul clientului.

    1. E u cred ca mesajul e din partea BRK.

      BRK nu este numai GRIGORE CHIS. 

      Sa cautam amenda de 170 000 data de  

      ASF in iunie 2015 si o sa intelegem ca este prea putin suspendarea lui CHIS. 

      BRK trbuie suspendat dfinitiv din piata de capital!

      Cu toate acestea, brk încă are autorizație! !!!! asf ce face? ?? În nicio tara nu ar fi fost tolerat un asemenea comportament pentru un intermediar autorizat. Își schimba numele dar năravul? ??

    Chis mai e si la SIBEX...daca a primit o sanctiune de la ASF mai indeplineste conditiile pentru a fi in CA-ul SIBEX?

    In cazul in care suspendarea si apoi inlocuirea lui Chis de la BRK s-a facut pentru ca exista o cercetare in cura efectuata de procurori ar trebui sa se precizeze acest aspect si in special daca cercetarea are legatura cu activitatea desfasurata la BRK. Altfel comunicatul BRK este unul care genereaza confuzie in loc sa clarifice. Chis a implicat BRK in operatiuni ilegale sau actele ilegale nu au legatura cu BRK. Daca nu clarifica situatia atunci BRK si toti ceilalti sunt complici si vor sa ascunda putregaiul.In lipsa unei delimitari clare care sa clarifice situatia acestui individ BRK pare ca actioneaza ca o umbrela pentru tot felul de operatiuni "speciale".Ciudata este pozitia celor de la ASF care stau permanent in expectativa ori de catre ori par a fi atinse interesele grupurilor penale de delapidatori de la SIF1; SIF4 si SIF2. 

    1. Zboara curind de peste tot. Puteti sa-i multumiti pentru aportul adus la dezvoltarea SIBEX.

    DIICOT sa intre si acum pe piata BVB sa vada ce operatiuni ..ilicite {simulari si disimulari) se fac..Au adus unele companii..intr-o pozitie de pret pe piata care nu poate fi intruchipata decat printr-o manevra de "grup" ....simuleaza cumparari si vanzari...aducand unele companii la un pret derizoriu

    Cand se ajunge si la Firos si Mindo firme detinute de SIF MUNTENIA

    Aici Pop Daniel tepar ce i sa atras raspunderea in firma Mirco Italia face anual pierderi mari iar tatucul Gabriel Filimon facea anual mariri de capital social sa acopere pierderile.Daca ANAF ia intrarile iesirile si controleaza stocurile vor fi uimiti.Se vinde mult si bine fara ....

    Dar numai mergeti in vizita si veti fi uimiti ! 

    1. Părţi

      NumeCalitate partePOP AL. DANIELIntimat pârâtASIST CONT IPURL LICHIDATOR AL SC MIRCO ITALIA SRLRecurentORC DE PE LÎNGĂ TRIBUNALUL VRANCEAIntervenient 

      Şedin ţe 

      27.02.2014Ora estimata: 11:00 

      Complet: Fond Faliment FF4 

      Tip solutie: Admis 

      Solutia pe scurt: Admite cererea lichidatorului judiciar Asist Cont IPURL prin reprezentant legal Palade Mitică. Dispune atragerea răspunderii personale a fostului administrator al debitoarei, Pop Al.Daniel pentru parte din pasiv, respectiv pentru suma de 1000589,00 lei.  

      Document: Hotarâre  136/2014  27.02.2014

      Iar Marcel Barbut, patronul Adeplast, are urmatoarele condamnari penale: una pentru viol, una pentru talharie si una pentru furt, astfel incat, pe la frumoasa varsta de 25 de ani, cumulase vreo 28 de parnaie (nu-mi cere sa-ti demnostrez, ca s-ar putea sa fie mai greu sa scot cazierul vechi, caci intre timp te-ai reabilitat. Dar, daca tot fac efortul, o sa vreau sa-l vada cat mai multi).

      Acum , dl. antrepeneur de success, este un pic ofticat ca piata de capital romaneasca nu a pus botul la super oferta lui: cumparati o actiune cu 7 lei la adp ca sa mai datorati 3 bancii. Si este un pic nervos din aceasta cauza, mai ales ca un om cu profilul lui moral, nu se reabiliteaza niciodata, de fapt... 

    Personajele de mai sus fac parte dintr un grup infractional.SSIF Broker a scris un articol prin care sfatuia toti investitorii sa nu cumpere actiuni AdePlast.Pop Daniel ,Oana de la ALTFEL DE PR au intrat pe forumuri si au manipulat investitorii.Motivul era cele doua firme Mindo Sa si Firos detinute de SIF MUNTENIA.Daca aparea AdePlast pe bursa se vedea diferenta de profit intre companii similare.Nu mai puteau sifona banii din cele doua firme.Avem dovezi nu afirmatii mizerabile si putem dovedi tot.Pop su Cazanisteanu sunteti ultimii din grupul infractional ramasi in afacere.Picati si voi urgent !

    1. Hai s-o luam cronologic: este adevarat ca ai violat in tinerete o doamna care putea sa-ti fie bunica? Este adevarat ca ai si talharit-o? Este adevarat ca tu esti un puscarias, care explici acum ca ai fost detinut politic? E

      Este adevarat ca, daca iti scot cazierul dinainte de 1989, vad acolo condamnari de peste 20 de ani de puscarie? E adevarat? Da sau nu?

      Este adevarat ca ai santajat pe nu-stiu-cine de prin Oradea si te-au prins si ti-au facut dosar penal? Este adevarat ca esti atat de prost de te-ai filmat dand mita si ti-au gasit procurorii inregistrarea intre chilotii concubinei tale? (asa scrie in referat) Este adevarat, barbut, este adevarat sau fals?

      Este adevarat ca ti-ai dat afara din Adeplast cei 3 asociati, inclusiv cu bataia? Este adevarat ca ai folosit mijloace de constrangere si violenta ca sa ramai singur in companie? Da sau nu? Rapunde!

      Este adevarat ca ai un limbaj suburban si esti un analfabet? (daca zici nu la asta, sa moara ma-ta daca nu dau copy paste la mailul cu mata si-l pun aici pe forum). Este adevarat ca ai plangeri penale si civile chiar in present de la diversi furnizori sau client pe care ii injuri si ii blestemi si vorbesti ca ultimul tzigan cu ei? E adevarat sau nu?

    Pop Teparul

    Ai ajuns la disperare ? 

    Vezi ce postezi in spatiul public ! 

    Toate sunt dovezi in cazul unui proces ! 

    Si crede-ma ca nu te mai iert si te dau in judecata. 

    Citeste codul penal sa vezi la ce expui

    1. Raspunde la intrebari!!!!!!

      Daca esti barbat curajos!! 

      P.S. nu sunt pop. sunt una din victimele tale, indignate de tupeul tau!

    Deci, barbut, esti un tzigan penal penal penal analfabet tupeist penal. Care te dai mare om de afaceri. Ceea ce e ok, atata vreme cat o faci in incinta. Ca daca vii public si spui: "eu sunt un ingeras alb ca neaua, cu aripioare frante de oameni rai", s-ar putea sa inceapa sa vorbeasca victimele tale, ceea ce ar fi cam nasol. Asa ca ciocu mic, cioara!

    Citeste sa vezi cat esti de golan !

    Nu cobor la nivelul tau !! 

    Dar iti promit ca te trimit de unde te-am luat acum 18 ani !! 

    Inapoi pe strada ,sarac si fara sanse !! 

    De acolo te-am adus in randul oamenilor de afaceri prin Mirco Italia. 

    Ai intepat banci si producatori de materiale de constructii inclusiv pe mine care te am facut OM. 

    Cu banii ai cumparat actiuni la Mindo si influente la Gabriel Filimon.Ai intepat pe o cunostiinta comuna.Acum urmeaza sa te intorci pe strada unde iti e locul ca vila,masinile tot sunt la Oana ,pe numele ei sa nu te poata executa nimeni iar ea e tanara,arata bine si tu esti un olog care merge stramb si o sa ramai si fara bani !

    Asta e soarta ta ! 

    1. Pam pam! Fii cool, chill, porumbelule. Cronologic vorbind, tu nu apuci sa vezi toate astea, ca ai o varsta...

      Dar te rog eu mult, raspunde la intrebari! Dezminte tot, arata-ti onestitatea! Hai, te rog! RASPUNDE LA INTREBARI! 

      Pam pam! Fii cool, chill, porumbelule. Cronologic vorbind, tu nu apuci sa vezi toate astea, ca ai o varsta...

      Dar te rog eu mult, raspunde la intrebari! Dezminte tot, arata-ti onestitatea! Hai, te rog! RASPUNDE LA INTREBARI! 

    Din acest moment vorbesti singur ca nu iti mai raspund.

    Esti prea lipsit de orice caracter ! 

    Un golan picat linga niste infractori . 

    Vezi Gabriel Filimon si grupul infractional anchetat !

    Eu nu am nici un proces penal ! 

    1. Se zice asa: eu NU MAI AM nici un proces penal. Si minti, ai plangeri pe rol, pentru calomnie si jigniri si amenintare si sataj. MINTI, ESTI UN MINCINOS!

    atat timp cat genul asta de "polemica" pigmentata cu injurii si atacuri la persoana nu va disparea din peisajul pietei de capital nimic nu va merge bine pe aceasta piata. toti cei care v-ati spalat rufele aici in public sunteti doar o stafie a societatii romanesti pe cale de schimbare. noua paradigma social-politica o sa va stearga din peisajul public. nu sunt implicat in cazul de fata, nu ma intereseaza. doar am citit ce ati scris si am un dezgust profund. "sherparie veninoasa" cred ca este un eufemism. traiti-va ultimele momente de "glorie". mi-e sila de voi si toata ura pe care o emanati. sunteti ultimul bastion al unei societati bolnave

    1. Daca ai fi tepuit pe piata de capital nu ai scrie asa ceva!

      Nenumaratele amenzi de la ASF vorbesc de la sine de neregulile de la BRK. 

      Solutia corecta e suspendarea din piata de capital!

      Cine a fost tepuit si care a fost prejudiciul? Eu nu vad in articol nicio astfel de referire. Nu facem comentarii => de prin lume adunate. Aveti oricand posibilitatea de a alege alt topic pentru a va manifesta frustrari personale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb