Procurorul Negulescu cere încetarea activităţii la DNA, după înregistrarea unei discuţii cu soţia unui inculpat

Stelian Bădescu
Anticorupţie / 15 februarie 2017

Procurorul Negulescu cere încetarea activităţii la DNA, după înregistrarea unei discuţii cu soţia unui inculpat

Actualizare 15:35 Procurorul General cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în cazul procurorului Mircea Negulescu

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut astăzi Inspecţiei Judiciare să facă verificări în cazul procurorului DNA Mircea Negulescu, în urma difuzării unor înregistrări audio ale unei discuţii telefonice purtate cu soţia unui inculpat dintr-un dosar.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat, într-un comunicat de presă remis Redacţiei: "Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispoziţiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detaşării la unitatea de parchet mai sus menţionată)".

Sesizarea Inspecţiei Judiciare a fost făcută după ce postul România TV a difuzat în cursul zilei de ieri înregistrări audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Parchetul General menţionează că, din contextul discuţiilor purtate între cei doi interlocutori, reiese cu claritate faptul că legat de persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză se face trimitere la procurorul Luminiţa Cristea, despre care în mod greşit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în realitate aceasta activând în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

"Totodată, în ceea ce priveşte înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la şeful doamnei procuror Luminiţa Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr", a mai arătat Parchetul General.

(S.A.)

----------

Procurorul Mircea Negulescu a cerut astăzi încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în urma difuzării de către România TV a unei discuţii telefonice cu soţia unui inculpat dintr-un dosar care a fost în ancheta sa când era procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

DNA a anunţat astăzi, într-un comunicat de presă: "Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Această cerere a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluţionare".

CSM a anunţat că a înregistrat cererea procurorului Mircea Negulescu. "Biroul de presă al CSM este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că în cursul zilei de azi, 15 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată cererea domnului procuror Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Negulescu a făcut ancheta din dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România şi este martor în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova, potrivit Romaniatv.net.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat de asemenea după înregistrarea în care procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti stă de vorbă cu o femeie căreia îi dă informaţii din dosare penale. Femeia din înregistrare este soţia unui om de afaceri local, Vlad Constantin, arestat într-un dosar de corupţie.

România TV a prezentat aseară mai multe înregistrări audio cu procurorul Negulescu, în care acesta vorbeşte cu soţia lui Vlad Constantin. Negulescu foloseşte un limbaj suburban la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi la adresa procurorului general al României, Augustin Lazăr, pe care i-a numit "zdrenţe ordinare".

După difuzarea înregistrărilor, Vlad Constantin a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu. Omul de afaceri a afirmat, la RTV: "Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori. I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu".

După ce televiziunea a publicat înregistrările, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că cere o anchetă disciplinară de urgenţă. Lazăr a cerut să se facă cercetări care să stabilească dacă procurorul a luat legătura cu aceste rude şi dacă le oferă consultanţă juridică unor rude ale inculpaţilor. Dacă este găsit vinovat, Negulescu riscă să fie exclus din magistratură.

Înregistrări cu procurorul DNA, Mircea Negulescu:

audio1

audio2

audio3

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. BRAVO Ghita !!!

    E doar inceputul? 

    Ponta nu trebuie sa fie cetatean simplu de azi? 

    Cum a ajuns la nr de tel? Banul ochiul Daqului! 

    De aceea Csm nu accepta sa filmezi in sala de judecata !!! 

    Pe mine, in procesul meu, judecatorul de la Curtea de Apel m-a sfadit de sus am sarit ! Multe inscrisuri, dovezi nu le-a luat in considerare, a dat dreptate celeilalte parti! Dovada doar filmarea din sala de judecata si cativa martori oculari! 

    Daca la Dna se face asa ceva ce e in instantele inferioare? Jale !!!

    CSM mai ai garla de uscaturi in sistem, cum scapam de ele? 

    1. nu crezi ca ar fi cazul sa protestezi in piata victoriei cu dosarul in mina ?

      Merg la Cedo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb