"Prodplast Imobiliare" va propune listarea firmei pe sistemul alternativ al bursei din Sibiu

(F.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iunie 2010

Consiliul de Administraţie (CA) al firmei "Prodplast Imobiliare", societate rezultată prin divizarea companiei "Prodplast Bucureşti" (PPL), va propune acţionarilor listarea pe sistemul alternativ de tranzacţionare al bursei de la Sibiu, au declarat surse din cadrul firmei imobiliare, citate de Mediafax.

Astfel, "Prodplast Imobiliare" ar urma să fie prima firmă ale cărei acţiuni vor fi tranzacţionate pe sis­temul alternativ al Sibex şi, totodată, a doua societate listată la bursa din Sibiu, după operatorul de piaţă.

La finele săptămânii trecute, preşedintele CA al "Prodplast Imobiliare", Tudor Ciurezu, a declarat că firma discută cu reprezentanţii BVB şi cei ai Sibex pentru listarea pe sistemul alternativ de tranzacţionare al unuia dintre cei doi operatori de piaţă. Ciurezu este director general adjunct şi vice-preşedinte CA la SIF Oltenia (SIF5), care deţine 11% din titlurile "Prodplast Imobiliare".

El a mai menţionat atunci că este vizată listarea pe un sistem alternativ de tranzacţionare întrucât firma încă nu îndeplineşte condiţiile de listare pe niciuna dintre categoriile pieţelor reglementate. Ciurezu a adăugat că la finele acestui an sau începutul anului viitor firma s-ar putea transfera pe piaţa reglementată.

"Prodplast Imobiliare" a înscris registrul acţionarilor în luna mai la Depozitarul Sibex, al bursei din Sibiu.

Firma s-a înfiinţat prin desprinderea activelor imobiliare ale companiei "Prodplast", în baza unei decizii a acţionarilor din august 2008. "Prodplast Imobiliare" a primit 77,5% din activele producătorului de mase plastice, adică terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate în august 2008 la 206,3 milioane lei.

Acţionarii producătorului de mase plastice au primit titluri la "Prodplast Imobiliare" proporţional cu participaţia pe care o aveau la producătorul de mase plastice. Astfel, cel mai mare acţionar al companiei imobiliare este omul de afaceri Florin Pogonaru, care controlează, prin firma "Nord Bucureşti" 27,6% din titluri. "Broadhurst" are 12,7% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 11% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb