Producătorii de pantofi de lux "Jimmy Choo" şi "Bally", scoşi la vânzare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 aprilie 2017

Producătorii de pantofi de lux "Jimmy Choo" şi "Bally", scoşi la vânzare

"JAB Holding Company" din Luxemburg scoate la vânzare producătorii de pantofi de lux "Jimmy Choo" Plc (Marea Britanie) şi "Bally International" AG (Elveţia), din dorinţa de a-şi concentra activitatea viitoare pe segmentul alimentar şi cel al băuturilor răcoritoare în care a investit miliarde de dolari în ultimii ani, în vederea extinderii.

"JAB Luxury" GmbH a informat, ieri, că analizează opţiunile strategice pentru ambele companii. Anunţul în acest sens semnalează că JAB vrea să pună punct implicării sale în industria pantofilor de lux, în care a funcţionat aproape un deceniu. Divizia "Labelux" din cadul JAB a cumpărat firma "Bally" în 2008. În 2011, JAB a preluat şi "Jimmy Choo", din care a înstrăinat o cotă în 2014, printr-o ofertă publică iniţială, rămânând însă acţionarul majoritar al companiei, cu o deţinere de 68%.

Mai recent, JAB a decis să se concentreze pe secorul alimentar după ce a investit în "Caribou", "Krispy Kreme Doughnuts" şi "Panera Bread".

JAB a informat că a luat o "decizie strategică" ce presupune concentrarea pe segmentul bunurilor de consum, care nu înseamnă numai industria alimentară, ci şi cea a produselor de înfrumuseţare. JAB are în proprietate 37% din producătorul american de cosmetice "Coty" Inc.

"Jimmy Choo" a informat ieri: "Consiliul de Administraţie al companiei a anunţat că a decis o trecere în revistă strategică a opţiunilor deschise pentru maximizarea valorii pentru acţionari şi a început să caute oferte pentru preluarea întreprinderii".

Reprezentanţii companiei au menţionat că, deocamdată, nu au primit nicio ofertă de preluare, dar au explicat că ar putea să lanseze discuţii neoficiale cu orice potenţial cumpărător.

Înfiinţată în urmă cu 20 de ani de designerul de origine malaeziană Jimmy Choo şi un editor de la revista de modă Vogue, care îşi deschisese un prim magazin la Londra, compania "Jimmy Choo" comercializează pantofi de lux şi a colaborat de-a lungul anilor cu personalităţi precum Michelle Obama, Kate Middleton, Nicole Kidman şi Lady Gaga.

"Jimmy Choo" are peste 150 de magazine în toată lumea.

În 2016, societatea a realizat o cifră de afaceri de 364 de milioane de lire sterline (435 milioane de euro) şi a obţinut un profit net de 15,4 milioane de lire sterline.

Finalizarea vânzării companiei este aşteptată până la sfârşitul verii.

"Bank of America Merrill Lynch" şi "Citigroup" se ocupă de vânzarea "Jimmy Choo" şi "Bally", conform anunţului JAB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb