Producătorul de frâne Brembo, noul acţionar minoritar al Pirelli

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 aprilie 2020

Producătorul de frâne Brembo, noul acţionar minoritar al Pirelli

Fabricantul italian de sisteme de frânare Brembo SpA, care are clienţi precum Ferrari, Tesla, BMW şi Mercedes, dar şi câteva echipe de Formula 1, a preluat pe termen lung o deţinere minoritară la producătoul de anvelope Pirelli SpA, conform Reuters, care nu precizează valoarea achiziţiei.

Brembo a informat că a cumpărat 2,43% din Pirelli, cotă deţinută direct şi indirect prin compania-mamă Nuova FourB SRL. Intenţia preluării nu este speculativă, potrivit Brembo.

O sursă citată de Reuters spune că Brembo a preluat deţinerea fără să informeze Pirelli - companie ale cărei acţiuni au pierdut aproximativ 40% anul acesta.

Pirelli, societate ale cărei anvelope sunt folosite de echipele de curse de Formula 1 şi de producători de automobile precum BMW şi Audi, s-a reorientat către segmentul premium, care este, de asemenea, în centrul atenţiei Brembo.

Marco Tronchetti Provera, directorul executiv al Pirelli, a declarant că intrarea Brembo în acţionariatul companiei la un moment la care evaluările de piaţă sunt scăzute confirmă că producătorul de cauciucuri "şi-a făcut treaba bine" în ultimii ani, respectiv că este o companie solidă.

"Dar, cursul afacerilor Pirelli va continua neschimbat", a subliniat oficialul Pirelli.

Vicepreşedintele executiv al Brembo, Matteo Tiraboschi, declara anul trecut că producătorul de frâne, care are o capitalizare de piaţă de aproximativ 2,25 miliarde de euro, urmăreşte un obiectiv de achiziţie de "dimensiuni semnificative", chiar de amploarea Brembo.

Tiraboschi a aprobat o schemă de fidelizare cu acţiuni, care le permite proprietarilor din familia sa să păstreze controlul, chiar dacă participaţia lor scade sub 50%, după o achiziţie.

Tiraboschi a mai spus, în octombrie anul trecut, că Brembo analiza sectorul auto pentru achiziţii, deoarece urmărea să-şi completeze gama de produse oferite, însă ţinea să rămână "în concordanţă" cu ceea ce produce deja.

Cu o capitalizare bursieră de 3,3 miliarde de euro, compania Pirelli este controlată de China National Chemical Corp. (ChemChina) şi Silk Road Fund din China, care deţin împreună aproximativ 45,5%. Totodată, Camfi Italia are în proprietate circa 10%.

Anul trecut, cei mai mari investitori ai Pirelli au prelungit până în 2023 acordul acţionarilor, iar luna trecută au anunţat că îşi vor creşte deţinerile cu până la 1,5% fiecare.

Săptămâna aceasta, Pirelli a informat că a obţinut o nouă finanţare pe cinci ani, de 800 de milioane de euro, pe care o va folosi în principal pentru rambursarea datoriei existente.

Pirelli a revenit pe Bursa din Milano în octombrie 2017, la doi ani după ce ChemChina a preluat 65% din acţiunile companiei Marco Polo Industrial Holding, care deţinea 100% din capitalul Pirelli.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb