PROFESORUL DE FINANŢE JEREMY SIEGEL: "Mă aştept ca acţiunile americane să crească cu până la 30%, în următorii doi ani"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2022

"Mă aştept ca acţiunile americane să crească cu până la 30%, în următorii doi ani"

"Piaţa imobiliară va suferi o scădere istorică, dacă Rezerva Federală nu va începe în curând să reducă ratele dobânzilor"

Profesorul de finanţe Jeremy Siegel se aşteaptă ca acţiunile americane să crească cu până la 30% în următorii doi ani, dar prezice că piaţa imobiliară va suferi o scădere istorică, dacă Rezerva Federală nu va începe în curând să reducă ratele dobânzilor, scrie Business Insider.

"Peste doi ani, piaţa acţiunilor va fi cu 20% până la 30% mai sus decât este în prezent", a spus Siegel săptămâna aceasta la Bloomberg, conform sursei menţionate.

Până acum în acest an, indicele S&P 500 are o scădere de circa 19%, la sub 4.000 de puncte, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 30% la sub 11.000 de puncte. Astfel, prognoza lui Siegel sugerează că S&P poate depăşi pentru prima dată în istorie pragul de 5.000 de puncte în următorii doi ani, în timp indicele tehonogiei poate reveni la maximele din aprilie, de peste 14.000 de puncte.

"Acţiunile sunt destul de subevaluate", a spus Siegel. "Dacă cumperi acţiuni, în câţiva ani vei fi foarte mulţumit".

În schimb, profesorul de finanţe de la Wharton are o perspectivă sumbră asupra sectorului imobiliar, aşteptându-se ca ratele mai mari ale dobânzilor să afecteze cererea şi să crească costul creditelor ipotecare.

"Doar menţinerea acestor rate până în 2023 va provoca al doilea cel mai grav colaps al pieţei imobiliare din perioada postbelică", a spus el, conform Business Insider. "Cred că, faţă de maxim, preţurile locuinţelor vor scădea cu 10% până la 15%", a adăugat el, subliniind că majorări suplimentare ale ratelor pot duce preţurile şi mai jos.

De altfel, Siegel a criticat în mod repetat Rezerva Federală pentru că a aşteptat prea mult timp până să acţioneze împotriva inflaţiei, care în iunie a atins recordul ultimelor patru decenii, de 9,1% şi a rămas peste 8% în septembrie. Acum, profesorul se teme că banca centrală a Statelor Unite va exagera cu înăsprirea politicii monetare.

"Sunt uluit", a spus Siegel despre lupta Fed contra inflaţiei pe baza unor indicatori de tip lagging (n.r. care privesc în trecut), cum ar fi creşterile preţurilor chiriilor. În opinia sa, banca centrală nu acordă suficientă atenţie întăririi dolarului sau scăderii masei monetare din SUA în acest an, ceea ce indică încetinirea creşterii economice şi scăderea lichidităţii.

Siegel susţine că Fed ar trebui să înceapă să reducă ratele, în loc să le majoreze. "Cu cât se merge mai mult pe această cale, a ridicării ratelor sau a menţinerii lor sus pentru cât mai mult timp, cu atât recesiunea devine o posibilitate reală", a spus Siegel, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. nu inteleg cum o scadere de 10-15% ar putea fi numit colaps din moment ce intre 2020-2022 pretul caselor a crescut cu 30% in medie in US dar sunt unele zone unde chiar s-au dublat.

    1. stai prost cu matematica si cu inflatia si deflatia?

      se da exemplu: 10 x2 (s-a dublat) = 20 - 10% = 18 - alti 10% = 16, 2- 10% = 14,58 -> 3 ani de scadere nominala daca adaugam si inflatia nominala declarata de 9 + 6 + 4 (varianta optimista) =19 % acum scadem nominal - inflatie declarata = 5,42 (scaderea nominala ) - 19 (inflatia nominala) = - 13, 58 scadere reala 

      daca adaugam ala calcul si inflatia reala industriala scaderea devine puternic negativa. 

      s c cret 

    Expertul na specificat ca aceasta crestere,

    va depinde si de prabusirea actiunilor europene 

    not yet!!

    in real therm! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb