Profesorul Voiculescu a ţinut lecţii la DNA

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 30 iulie 2013

Profesorul Voiculescu a ţinut lecţii la DNA

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, va fi urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul în care mai sunt cercetaţi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, dar şi Camelia Voiculescu şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop. Pe tot parcursul zilei de ieri, Dan Voiculescu a avut mai multe luări de poziţie, pe blogul personal, dar şi la intrarea şi ieşirea din sediul DNA, unde le-a oferit o scurtă lecţie de conduită ziariştilor, prea insistenţi cu anumite întrebări.

La scurt timp după ce a părăsit sediul DNA, Dan Voiculescu a declarat: "Mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi complice. Deci am fost, spun ei că sunt complice. Eu nu am nicio treabă cu dosarul ăsta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt puţin complicate. Părerea mea este următoarea: este o încercare de intimidare a presei, o încercare care de mult este dorită. Nu avem de-a face nici măcar cu un şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de şase ani, conflict care nu are niciun fel de legătură cu penalul. Încercarea de intimidare a Antenei nu are nicio bază. Antena are o problemă, e independentă. Deranjează foarte mult şi competiţia, şi politicul. Acolo, la Antenă, sunt nişte oameni de o probitate morală şi profesională de necontestat". Dan Voiculescu s-a prezentat în faţa procurorilor însoţit de avocaţii Sergiu Andon şi Gheorghiţă Mateuţ, starea de tensiune fiind relevată de un fapt aparent banal: fostul senator s-a prezentat în faţa jurnaliştilor purtând ochelari de soare, care mai aveau doar o lentilă. La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Dan Voiculescu a ţinut să-i transmită un mesaj şefului statului: "Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă".

Procurorii şi-au exprimat punctul de vedere în comunicatul care anunţă începerea urmăririi penale împotriva fondatorului PC: "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Voiculescu Dan în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj. Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, următoarea stare de fapt: În perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică. (...) Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa, Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 25 iulie, că SC Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Halal profesor!

    1. un securist mai "aplicat " decat basescu, cel din urma nu-i decat un pion! parerea mea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb