Profi discută cu 3-4 retaileri locali pentru preluarea magazinelor acestora

Ziarul BURSA #Companii / 16 mai 2013

Profi Rom Food, care deţine supermarkfoeturile Profi, CITY şi Profi Mall, este în discuţii cu 3-4 retaileri locali pentru posibile achiziţii, după ce la începutul anului compania a cumpărat şase magazine ale firmei Alimrom Trading din Cluj-Napoca. "Suntem în discuţii cu 3-4 reţele locale, dar nu ne grăbim", a declarat directorul general al retailerului, Pawel Musial, citat de Medifax.

El a adăugat că este de preferat preluarea unor reţele mai mici de magazine, decât lanţuri mai mari, pentru a evita situaţiile legale complicate.

La începutul anului, compania a preluat şase magazine deţinute de firma Alimrom Trading în Cluj, iar anul trecut a cumpărat şase magazine în Sibiu de la firma Al Comsib, deţinută de familia Aldea. În 2007, Profi a cumpărat nouă supermarketuri Albinuţa în Bucureşti de la firma lituaniană Maxima LT. În acest an, Profi a inaugurat şi două noi formate de magazine, CITY şi Profi Mall.

După preluarea Alimrom şi cele aproximativ 10 deschideri noi de la începutul anului, Profi a devenit a doua mare reţea de retail modern din România, cu 165 de supermarketuri la nivel naţional, după Mega Image. Din cele 165 de unităţi, doar una este proprietatea Profi, res­tul fiind spaţii închiriate. Obiectivul companiei este să încheie acest an cu 45 de magazine noi, bugetul de investiţii ridicându-se la 18 milioane euro. Investiţia într-un magazin variază între 200.000 şi 300.000 de euro, în funcţie de mărimea acestuia.

Potrivit lui Musial, piaţa româ­nească de retail este departe de a fi saturată în ceea ce priveşte numărul magazinelor.

"Piaţa este departe de a fi saturată. (...) în viitorul apropiat este loc pe piaţa pentru 300-400 de magazine Profi sau chiar mai multe", a spus Musial.

Profi a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 1 miliard de lei, în creştere de la 934 milioane lei în 2011, iar pentru acest an vizează un avans de 20%, potrivit unor declaraţii anterioare ale directorului financiar al retailerului, Dumitru Dragomir.

Musial a arătat că în 2012 compania a înregistrat profit. În 2011, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Profi Rom Food a obţinut un profit net de 13,22 milioane lei.

Profi are peste 4.000 de angajaţi şi înregistrează peste 170.000 de clienţi zilnic. Compania este deţinută de ndul de investiţii Enterprise Investors.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb