Profilul candidatului prezidenţial român preferat de cei mai mulţi alegători

F.G.
Politică / 6 ianuarie

Profilul candidatului prezidenţial român preferat de cei mai mulţi alegători

Structurând calităţile pe care electoratul le vede la Călin Georgescu, ne rezultă profilul candidatului prezidenţial român cu care probabil că a lucrat o prezumtivă companie de marketing politic, despre care cred că el a angajat-o.

1. Orientare suveranistă:

- Alegătorii preferă un candidat care promovează independenţa naţională şi pune accent pe suveranitatea României în relaţiile internaţionale.

- Este adeptul unei politici externe echilibrate, care să nu depindă excesiv de nicio alianţă externă (UE, NATO, SUA), dar să respecte obligaţiile strategice ale României.

2. Figură independentă:

- Nu este asociat puternic cu niciun partid politic, fiind perceput ca un outsider în raport cu sistemul corupt şi învechit al partidelor politice.

- Evită conflictul deschis cu forţele politice, dar critică direct incapacitatea acestora de a răspunde nevoilor populaţiei.

3. Conectare cu valorile naţionale:

- Promovează cultura, tradiţiile şi identitatea naţională, considerându-le fundaţia unui viitor prosper.

- Este văzut ca un apărător al demnităţii şi integrităţii României.

4. Reputaţie profesională:

- Este bine pregătit în domenii cheie precum economie, mediu, geopolitică sau management public.

- Are un discurs elocvent, bine articulat, care inspiră încredere şi oferă soluţii concrete la problemele majore ale ţării (sărăcie, educaţie, sănătate, infrastructură).

5. Critic al globalismului:

- Se opune intruziunii excesive a intereselor corporatiste sau a politicilor impuse de organizaţii internaţionale care ar putea limita autonomia deciziilor interne.

6. Imagine de integritate:

- Nu este implicat în scandaluri de corupţie şi are o reputaţie ireproşabilă în plan personal şi profesional.

- Este perceput ca un lider moral, capabil să inspire şi să unească o naţiune divizată.

7. Abordare pragmatică:

- Oferă soluţii realiste la problemele economice şi sociale ale României, cum ar fi:

- Dezvoltarea agriculturii şi reindustrializarea ţării;

- Reforma sistemului educaţional şi medical;

- Crearea unui mediu propice pentru întoarcerea românilor din diaspora.

8. Discurs simplu şi direct:

- Se exprimă într-un limbaj accesibil pentru majoritatea cetăţenilor, reuşind să transmită un mesaj clar şi empatic.

- Are abilitatea de a aborda problemele oamenilor simpli, demonstrând că le înţelege preocupările şi dificultăţile.

9. Personalitate carismatică:

- Este perceput ca un lider autentic, capabil să inspire respect şi încredere prin comportament şi discurs.

- Are o atitudine calmă, dar fermă, ce îl face să fie văzut că un apărător al intereselor naţionale.

10. Viziune pe termen lung:

- Prezintă un plan clar şi bine structurat pentru dezvoltarea României, pe termen mediu şi lung, cu obiective care pun accent pe sustenabilitate, creştere economică şi reducerea inegalităţilor sociale.

Aceasta este una dintre lecţiile administrate de lovitură lui Călin Georgescu, dar puterea politică, după ce a înţeles-o, nu a găsit în rândurile sale un candidat cu profil corespunzător.

Ba, mai mult, şi-a bătut joc de electorat, propunând drept candidat unic al PSD şi PNL o caricatură: Crin Antonescu.

Cel despre care s-a spus că, după un şpriţ şi-un poker, nu se lungeşte până nu se odihneşte.

Desigur, comparaţia cu Crin Antonescu compromite încă o dată partidele aflate la putere şi îl favorizează absolut pe Călin Georgescu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Problema este ca un asemenea candidat nu este dorit de "partenerii nostrii" externi, ceea ce ridica serioase semne de intrebare despre calitatea acestor parteneri si interesele lor divergente cu ale Romaniei.

    Cel mai mare inamic al unui asemenea candidat este soros cu toate organizatiile (aparatul UE, partidele de stanga, centru si dreapta europene, ONG-uri, administratie, justitie, biserica catolica, etc) infiltrate de ideologia pe care o reprezinta, deoarece nu pot continua "experimentul Romania". Nu convine nici sistemului politic local corupt, nici conservatorilor europeni ce privesc Romania ca pe o anexa si nici inamicilor traitionali ai Romaniei precum ungaria si rusia, care nu au nevoie de un stat roman puternic. 

    1. Mai suveranista Romania ca-n timpul lui Ceausescu n-a fost niciodata . Si-a fost un mare esec. De fapt asta inseamna suveranism , o stare in care o mana de smecheri pot calari nestingeriti pe ceilalti.

      totusi un echilibru nu strica. ai nostri au vandut totul probabil pe spaga. doar unde au fost proteste a scapat ceva:gazul din fracking, si aurul de la rosia montana.

      padurile s-au dus.

      acum pe jorjel il mananca palma "sa incepem imediat exploatarea aurului de la rosia montana" . sa vanda si ce a mai ramas, aurul tarii. dovada ca nu-i suveranist, "nu ne vindem tara" si nici ecologist, ca se stie ca exploatarea de aur polueaza in draci cu cianura. 

      Mai bine colonie condusa de vanzatori de tara.cu conditia sa ai mațul plin.

    Candidatul ideal este doar romanul ce poate unii națiunea, indiferent unde s-ar afla ea și care dorește existenta României împreună cu toate națiunile într-o Europa unita. De una singura România piere. Cine nu înțelege asta nu este un roman adevărat. Dacă nu eram în UE și NATO acum România era aidoma Ucrainei. Cine spera sa vina vreun condicator pe model ceausist se înșală amarnic. Vom fi distruși imediat dacă, ne separam de UE. Ura unora, e mult prea, mare.

    Popularitatea lui Georgescu din acest moment est data de campania intensa din media ,nu pe orice propunere (daca eventual ar veni cu vre o propunere ) care sa rezolve eventual ceva . Simplul fapt ca exprima nemultumirile care rezoneaza in public nu i asigura nimic nici in domeniul economic ,nici social ,nici la nivel international . Nu are nici un partid in spate si nu va putea carmi in nici un fel sittuatia politica intr un moment extrem de dificil si de tensionat . In spatele lui sunt forte care vor sa ajunga la varful puterii printr un inetrmediar ,sa fie in capul mesei la CSAT de unde sa poata proclama eventuale stari exceptionale (de urgenta ,de asediu ,de razboi etc ) care sa confiste si sa distruga democratia in Romania.

    1. asta nu-i o problema ca sunt forte care vor sa ajunga la varful tarii printr-un intermediar. pana la urma si penalul dragnea a condus Romania prin prim ministri marioneta, Dancila, Tudose si vreo 2-3 luni Grindeanu.

      problema-i cand aceste forte se ascund , lucreaza doar in culise, voit secret sa nu stii pe cine alegi, pana dupa alegeri normal. 

      A fost un interviu, in engleza cu cg, o engleza extreeeem de proasta pt unu ce cica a facut scoala in UK si US pe vremea lui ceausecu si a si lucrat la ONU.

      dar oricum , cg nestiind engleza s-a scapat si a spus: voi face totul FOR MY PEOPLE, for my country and for romanians. oamenii lui , ce oamenii lui, secrete , secrete. pana si postacii platitit au fost toti instruiti sa spuna ca din proprie initiativa la orice postare ca" in spatele lui georgescu e doar Dumnezeu" aham. cat e postarea? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb