Profit în scădere pentru SIF Transilvania, însă peste nivelul bugetat

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august 2008

Profit în scădere pentru SIF Transilvania, însă peste nivelul bugetat

Societatea de investiţii financiare "Transilvania" (simbol SIF 3 la Bursa de Valori Bucureşti) a obţinut, în primul semestru al acestui an, un profit net de 75,35 milioane lei, în scădere cu 17,75% faţă de profitul afişat în perioada similară a anului trecut.

În ciuda diminuării în comparaţie cu primele şase luni din 2007, profitul din semes-trul întâi al anului în curs depăşeşte cu mai mult de 50% profitul net prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest semestru.

Reprezentanţii societăţii subliniază că obţinerea unui profit mai mic decât cel realizat în primul semestru din 2007 a fost cauzată de actuala conjunctură din piaţa bursieră.

Ion Mihail, directorul economic al SIF3, ne-a precizat : "În semestrul întâi din 2007 au existat alte oportunităţi în piaţă comparativ cu cele din semestrul întâi al anului în curs, când veniturile din acţiuni au fost mai mici".

Floriean Firu, directorul general adjunct al societăţii, ne-a declarat că SIF3 derulează o serie de proiecte care ar putea să genereze un profit anual cu mult peste aşteptările prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2008. Domnia sa ne-a spus: "Avem câteva proiecte pe care le pregătim de ceva timp şi care ar trebui să se finalizeze undeva în perioada octombrie-noiembrie când vom vedea vânzări masive în piaţă şi, ulterior, câteva achiziţii semnificative".

De la începutul anului, activele societăţii s-au apreciat cu 67,81 milioane lei, valoarea lor ridicându-se la 813,76 milioane lei. Veniturile companiei, în valoare de 101,08 milioane lei, au scăzut cu 23,01% comparativ cu primele şase luni ale lui 2007, dar au devansat cu 13,2 milioane lei veniturile cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. În aceeaşi perioadă, cheltuielile companiei s-au redus cu 33,32% în comparaţie cu semestrul întâi al anului anterior, totalizând 20,55 milioane lei.

Profitul net pe acţiune obţinut în primul semestrul din acest an a atins nivelul de 0,0690 lei/acţiune, fiind cu 0,0149 lei/acţiune mai mic faţă de cel realizat în semestrul întâi al anului trecut.

Societatea de investiţii financiare "Transilvania" deţine un capital social de 109.21 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei.

De la începutul anului, titlurile SIF 3 s-au depreciat cu 57,12%, atingând preţul de 0,9750 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb