Profitul Aviva Plc a crescut anul trecut cu 26%

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 martie 2011

Profitul Aviva Plc a crescut anul trecut cu 26%

Profitul Aviva Plc, al doilea asigurator din Marea Britanie, a crescut anul trecut cu 26%, peste estimările analiştilor, datorită reducerilor de costuri şi a vânzărilor mai ridicate la divizia de asigurări de viaţă, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Anul trecut, compania britanică a înregistrat un profit operaţional de 2,55 miliarde de lire sterline, comparativ cu un profit de 2,02 miliarde de lire sterline în 2009. Analiştii se aşteptau la un profit de 2,44 miliarde de lire sterline.

"Concentrându-ne pe ce facem cel mai bine pe pieţele unde avem o prezenţă puternică, vom continua să prosperăm şi în 2011", a declarat Andrew Moss, director general al companiei britanice.

Aviva şi-a redus costurile, şi-a achitat datoriile şi s-a concentrat pe generarea de numerar, pentru a îmbunătăţi profitul acţionarilor, deşi unii investitori au criticat compania că a înregistrat performanţe mai slabe decât rivalele din Marea Britanie.

Câştigurile Aviva s-au îmbunătăţit anul trecut datorită diviziei de asigurări de viaţă, unde profitul operaţional a crescut cu 23%, la 2,32 miliarde de lire sterline.

De asemenea, compania a beneficiat de reduceri de costuri de 149 milioane de lire sterline.

Ieri dimineaţă, acţiunile companiei au înregistrat la bursa din Londra un declin de 0,2%, la 448,8 penny, evaluând compania la 12,7 miliarde de lire sterline.

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume, cu o istorie datând din 1696. În prezent, Grupul Aviva are 57.000 de angajaţi şi 45 de milioane de clienţi în 27 de ţări din lume.

Grupul este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa, ocupând poziţii de top pe majoritatea pieţelor pe care operează.

Aviva Grup România include trei companii: Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors România (achiziţionată în data de 13 septembrie 2007).

Aviva şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 1.100.000 de clienţi. În 26 iulie 2007, Aviva a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a înfiinţa o societate de administrare a pensiilor private (Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA), iar în 25 august 2007 autorizaţia de administrare a fondului său de pensii obligatorii - Pensia Viva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb