Profitul consolidat al UniCredit în România a stagnat în primul semestru, la 27 milioane euro

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 5 august 2015

Profitul consolidat al grupului bancar italian UniCredit în România a stagnat în primul semestru, la 27 de milioane de euro, după ce scăderea profitului operaţional a fost compensată de reducerea cheltuielilor cu provizioanele.

Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Ţiriac Bank şi subsidiarele sale UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Volumul creditelor acordate de UniCredit pe piaţa din România a crescut cu 5,5% în primul semestru, de la 4,45 miliarde euro la mijlocul anului trecut la 4,7 miliarde de euro. La finele anului 2014, grupul înregistra pe piaţa locală un sold al creditelor de 4,6 miliarde de euro.

Depozitele atrase de la clienţí totalizau 3,26 miliarde de euro, în urcare cu 8,4% raportat la iunie anul trecut. La finele anului precedent, depozitele totalizau 3,64 miliarde de euro.

Veniturile operaţionale ale grupului în România au coborât cu 5,1%, de la 177 milioane de euro în primele şase luni ale anului trecut la 168 milioane de euro în acelaşi interval al anului în curs. Veniturile nete din dobânzi au coborât cu 2,4%, la 98 milioane de euro, în timp ce operaţiunile de trading au generat venituri nete de 37 de milioane de euro, cu 12% mai mici ca în prima jumătate din 2014.

În acelaşi timp, costurile operaţionale au coborât cu 1,2%, la 79 de milioane de euro.

Grupul italian a raportat astfel pentru România un profit operaţional de 89 de milioane de euro, în scădere cu 8,2% faţă de 97 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Rezultatul operaţíunilor locale a fost susţinut de reducerea cheltuielilor cu provizioanele, de la 60 de milioane de euro în primele şase luni ale anului trecut la 51 milioane de euro.

La sfârşitul lunii iunie, UniCredit avea 184 de sucursale în România, la fel ca la finele anului şi în scădere cu o unitate faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Rezultatele grupului în România incluse în raportul financiar al grupului italian sunt conform standardelor IFRS. Situaţiile financiare consolidate raportate local sunt pregătite în conformitate cu standardele IFRS, promovate de Uniunea Europeană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb