Profitul net al AXA , în scădere

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 februarie 2011

Directorul general al AXA, Henri de Castries.

Directorul general al AXA, Henri de Castries.

Profitul net al asigurătorului francez AXA, cu activităţi şi în Româ-nia, a scăzut anul trecut cu 26%, la 2,75 miliarde euro, rezultatul fiind afectat în principal de pierderi excepţionale de 1,64 miliarde euro legate de vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din Marea Bri-tanie, potrivit Mediafax.

Dacă sunt excluse pierderile excepţionale, profitul net a crescut cu 18%, se arată în raportul financiar al AXA pentru 2010.

Veniturile asigurătorului au scăzut anul trecut cu 1%, la 90,97 miliarde euro. Din operaţiunile de asigurări de viaţă şi economii, grupul a înregistrat venituri de 56,92 miliarde euro, cu 3% mai reduse decât în 2009.

Pentru segmentul asigurări de proprietate şi accidente, indicatorul s-a plasat la 27,41 miliarde euro, în creştere cu 1,3%. Veniturile generate de activităţile de administrare a activelor au avansat cu 5%, la 3,33 miliarde euro.

"Anul trecut s-a remarcat prin acţiuni strategice importante şi modificări la nivel organizaţional. Sunt de subliniat evoluţiile pe pieţele cu dezvoltare rapidă, vânzarea parţială a activelor din Marea Britanie, revizuirea organizării în funcţie de tipul operaţiunilor şi schimbările din conducere", a declarat directorul general al AXA, Henri de Castries.

Printre principalele succese înregistrate în 2010, grupul aminteşte integrarea companiei Omniasig Life din România.

"Pe 15 ianuarie 2010, AXA a anunţat achiziţia Omniasig Life. Cu această operaţiune, AXA intră pe piaţa asigurărilor de viaţă din Ro-mânia, iar acţiunea este conformă cu obiectivele noastre de a accelera dezvoltarea activităţilor din statele emergente, în special în Europa Centrală şi de Est", notează raportul.

Pentru acest an, asigurătorul are în vedere accelerarea creşterii profitului şi îmbunătăţirea productivităţii, în contextul îmbunătăţirii condiţiilor macroeconomice. În plus, grupul intenţionează să majoreze cu 25% dividendele pentru anul trecut, comparativ cu cele din 2009.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb