Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a lansat proiectul "Servicii sociale eficiente în slujba cetăţeanului bucureştean", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, în valoare de 988.000 lei, fără TVA, implementat în perioada 30 iunie 2010 - 30 aprilie 2011, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Prin realizarea proiectului se propune îmbunătăţirea structurii şi proceselor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în vederea creşterii calităţii şi eficienţei serviciilor sociale furnizate cetăţenilor Capitalei.
Pe parcursul proiectului va fi realizată o cercetare sociologică care va cuprinde efectuarea unui sondaj de opinie aplicat unui număr de 7.000 de persoane, organizarea de focus-grupuri cu persoanele beneficiare de servicii sociale şi grupuri de tip "Delphi", cât şi efectuarea de interviuri în profunzime. Acest studiu sociologic va fi finalizat printr-un raport sociologic de analiză calitativă şi cantitativă a nevoilor sociale reale ale cetăţenilor. Toate aceste documente vor constitui baza pentru realizarea optimizării structurii DGASMB, având ca punct de plecare formularea unui set de documente strategice: organigrama, regulament de organizare şi funcţionare, strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung prin planificarea resurselor existente cât mai eficient.
La nivelul DGASMB şi a celor şase sectoare ale Municipiului Bucureşti va fi implementat un sistem informatic integrat de gestionare a indicatorilor de performanţă, de identificare a beneficiarilor serviciilor sociale şi de analiză a bazelor de date rezultate din centralizarea informaţiilor obţinute din studiul sociologic în raport cu serviciile oferite în prezent. Astfel, implementarea acestui sistem va asigura o distribuţie echitabilă a serviciilor sociale oferite, în timp real şi la costuri care să fie predictibile, atât pe termen scurt cât şi lung. Sistemul informatic va genera rapoarte la zi ale situaţiei existente, care să poată fi puse imediat la dispoziţia publicului, prin postarea lor pe site-ul instituţiei, asigurându-se astfel un grad ridicat de transparenţă.