Proiect - interzicerea propagandei politice în instituţiile de învăţământ

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2023

Proiect - interzicerea propagandei politice în instituţiile de învăţământ

English Version

Şcoala trebuie să rămână în afara jocurilor politiuce. Partidul REPER face o propunere legislativă de modificare şi clarificare a legii educaţiei prin care în şcoală să nu se recruteaze şi să nu se facă propagandă politică. Iniţiativa vine după un incident petrecut la deschiderea anului universitar, în care au fost implicaţi membrii AUR. Deputatul REPER Andrei Lupu va depune o propunere legislativă prin care partidelor politice le este interzis să realizeze propagandă politică în şcoli şi în imediata apropiere a acestora: "Extremismul AUR ne obligă să reacţionăm prompt. Astfel de acţiuni, în care tinerii sunt îndemnaţi să renunţe la studii pentru a activa politic, nu pot fi tolerate. Atât timp cât nu vrem să repetăm perioada interbelică, în care Mişcarea Legionară şi extremismul antisemit s-au bazat şi pe mobilizarea tinerilor din licee şi universităţi, suntem obligaţi să luăm măsuri rapide şi dure. Nu ne putem baza pe cumpătarea politicienilor, cu atât mai puţin în cazul extremiştilor de la AUR". La rândul ei, copreşedinta REPER Ramona Strugariu a spus că formaţiunea face apel la partidele care nu vor o ţară deturnată de la valorile europene să susţinută proiectul de lege: "Împotriva neofascismului e nevoie de colaborarea tuturor forţelor democratice din Parlament, de aceea REPER face apel către partidele care nu îşi doresc o ţară deturnată de la valorile europene să sprijine această iniţiativă". Propunerea legislativă va interzice organizarea de către partide politice a oricăror acţiuni de propagandă politică, de la mitinguri la împărţirea de pliante sau alte materiale editate de candidaţi ori partide politice în unităţile de învăţământ şi în imediata lor apropiere. Nu vor fi incluse în această interdicţie şi acţiuni precum dezbaterile pe teme sociale sau politice organizate de profesori, elevi sau studenţi, independent de partide politice, cu invitaţi politicieni. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje.

"Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior", au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. "Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat", a transmis liderul AUR. La rândul său, rectorul SNSPA Remus Pricopie a afirmat că George Simion a organizat un "atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic", fapt ce nu poate fi tolerat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca privim la organizatiile de TINERET ale tuturor partidelor,ele,organizatiile sunt pline de tineri sub varsta majoratului. Tind sa cred ca,politicienii mai in varsta,dupa violul la care a fost supusa minora de 17 ani de catre membrii AUR,folosesc tinerele si pentru placeri carnale nu.? Intreb,nu acuz.!

    Deabia astept sa nu mai vad politicieni, primari si alte scursuri pe la deschiderile de an scolar/universitar!

    inseamna ca toti propagandisii bolsevico-comunisto-progresist i trebuie sa intre la puscarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb