Proiectele cu risc de neimplementare în termen, mutate din PNRR

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2023

Adrian Câciu: "Suntem deja în august 2023, iar reformele şi investiţiile finanţate din PNRR trebuie implementate până în august 2026. Aceasta înseamnă că România mai are la dispoziţie exact trei ani pentru realizarea ţintelor şi jaloanelor asumate prin PNRR".

Adrian Câciu: "Suntem deja în august 2023, iar reformele şi investiţiile finanţate din PNRR trebuie implementate până în august 2026. Aceasta înseamnă că România mai are la dispoziţie exact trei ani pentru realizarea ţintelor şi jaloanelor asumate prin PNRR".

English Version

Proiectele aflate în întârziere, care au risc de neimplementare în cei trei ani în care trebuie să finalizăm implementarea PNRR, ar urma să fie mutate în programele din Politica de Coeziune, pentru a beneficia de un orizont extins cu trei ani, a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a precizat că oficialii Comisiei de la Bruxelles ar fi de acord cu această măsură în urma discuţiei cu ministrul Adrian Câciu.

"Suntem deja în august 2023, iar reformele şi investiţiile finanţate din PNRR trebuie implementate până în august 2026. Aceasta înseamnă că România mai are la dispoziţie exact trei ani pentru realizarea ţintelor şi jaloanelor asumate prin PNRR. Tocmai din acest motiv este nevoie de pragmatism, asumare şi dialog. Această abordare este împărtăşită şi de reprezentanţii Comisiei Europene care, în ultimele două luni, au fost în dialog permanent cu MIPE pentru atingerea acestor obiective. În acest context, le mulţumesc atât reprezentanţilor Comisiei, cât şi coordonatorilor de reforme şi investiţii pentru faptul că au înţeles că investiţiile aflate în întârziere, care au risc de neimplementare în cei trei ani în care trebuie să finalizăm implementarea PNRR, trebuie mutate în programele din Politica de Coeziune, pentru a beneficia de un orizont extins cu trei ani", a declarat ministrul Adrian Câciu, potrivit sursei citate.

Potrivit ministrului Câciu, modificarea PNRR cuprinde "diminuarea componentei de grant, prin propunerea de identificare de ţinte cantitative care vor fi în schimb finanţate din Politica de Coeziune".

"Astfel, România va avea la dispoziţie mai mult timp pentru îndeplinirea acestora în condiţiile în care investiţiile şi reformele asumate în cadrul PNRR trebuie finalizate până în august 2026, iar investiţiile finanţate din fonduri europene pot fi finalizate până în decembrie 2029", a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În ceea ce priveşte noul capitol Repower EU, oficialii Comisiei şi reprezentanţii MIPE au stabilit ca, din suma de 1,4 miliarde euro alocată ţării noastre, să fie finanţate şi proiectele privind rezilienţa energetică a gospodăriilor populaţiei (producţie şi stocare energie, respectiv îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor).

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cand il vad pe Caciu asta imi apare in fata tripleta Caciu- Dancila-Budai, cea mai infioratare imagine a incompetentei, a lipsei de profesionalism si a prostiei!!!

    1. Ce spui de tripleta Citu-Ciuca-Turcan ?.

      Familiile care ne conduc.

      Când două cisterne cu GPL au explodat la Crevedia, omorând trei oameni și rănind alți 55, presa a aflat rapid că afacerea era a primarului PSD din Caracal. Prin fiul său, primarul Ion Dordulea făcea mulți bani, sub ochii ocrotitori ai autorităților locale. Nu doar la Crevedia avea Dordulea protecție, ci și la București. Primarul nu era oricine, ci unul dintre sponsorii partidului, pentru care răsplata vine întotdeauna din bani publici: contracte bănoase cu statul, firme fantomă și ochi închiși la ilegalități. Dordulea a păstrat totuși aparența de legalitate, punând afacerile pe numele fiului. 

      Relațiile erau însă ale lui. Relații de 10 milioane de euro, profitul din 2020 al baronului GPL. Sprijinul politic venea chiar de unul dintre cei mai grei pesediști, jupânul Olteniei, Paul Stănescu. Familia politică a lui Dordulea a vegheat ca familia biologică a primarului să se îmbogățească – milioane de euro doar din afaceri directe cu primării majoritar pesediste. E de înțeles că Marcel Ciolacu, președintele PSD și prim-ministru în funcție, s-a enervat când a fost întrebat ce știa de afacerile familiei Dordulea. Primarul din Caracal e unul dintre mulții edili care prosperă pe baza frăției de partid.  

      Când Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, a condus sub influența drogurilor și a omorât doi ani, polițiștii l-au făcut scăpat. De mai multe ori. Cine scapă repetat din astfel de situații n-are doar noroc, are și relații. Cum e greu de crezut că un băiat de 19 ani are, prin forțe proprii, legături atât de importante, presa s-a uitat spre familie. Cei doi soți Pascu dețin peste 300 de proprietăți imobiliare în zone foarte bune din București și din județul Constanța. La afaceri de zeci de milioane de euro, conexiunile sunt pe măsură. 

      Când Alexandra Ivanov, tânara de 25 de ani, s-a internat la Maternitatea din Botoșani, familia a crezut că o lasă în grija medicilor. Însărcinată în luna a treia, avea dureri mari și sângera, însă, din punct de vedere medical, lucrurile puteau fi rapid rezolvate de specialiștii din spital. Șapte ore s-a rugat de medici și asistente să o ajute, în timp ce starea ei se înrăutățea. Un telefon “de sus” ar fi salvat-o. Poate chiar de la șefa organizației PSD, care e și președintele Consiliului Județean și care l-a susținut pe managerul-contabil al spitalului. Doar că Alexandra și familia ei nu aveau relațiile necesare. Și-au pus încrederea într-un sistem medical putred și Alexandra a murit în chinuri. “Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e fiul cuiva”, a spus Marcel Ciolacu, imediat după tragedia de la Crevedia, exasperat de jurnaliștii care-l chestionat cu privire la afacerile primarului Dordulea. Domnul Ciolacu are dreptate, fiecare dintre noi e fiul cuiva, dar asta nu contează decât dacă suntem înrudiți cu cine trebuie. Acel “Cuiva” salvator, care să ne îmbogățească, să ne absolve de răspundere sau să ne salveze de la moarte.

      N-ai spate politic, statul îți pune piedici din toate pozițiile; ai – lucrurile merg ca unse. Potentă financiar, familia Pascu avea legături cu clanuri de interlopi și cu lideri politici de la București și Constanța, după cum a dezvăluit presa. Se poate intui că Pascu-tatăl a apelat la relațiile lui pentru a-și scăpa băiatul de anchetele DIICOT, condamnări judecătorești și de polițiști. Interlopi, politicieni locali sau șefi din poliție - cineva a dat telefonul salvator pentru tânărul Pascu și criminal pentru victimele lui.

      :( asa e. cine-i voteaza pe nemernici se face partas la tot ce ati scris. pt ca fara acea mica stampila nu au nici o putere

      Spune-mi cine nu este nemernic in politica romaneasca ca sa-l votez.

      Il astept de 33 de ani! 

    CE-I cu fata lu asta aici? a stai, la psd daca esti un ratat la finante te numeste ministru la dezvoltare.

    1. Ups,sau activat poatacii rezistenti usristi,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb