ZIARUL BURSA

31 august 2023
Ediţia din 18.09.2024
"Privitor la creşterea impozitelor şi taxelor, nu poţi să îi spui unui mic antreprenor, că el trebuie să schimbe acum plata impozitării, mai ales că, din discuţiile cu experţii contabili, am reţinut că o astfel de modificare în cursul anului ar duce la dublarea contabilităţii. (...) Nu este normal să schimbăm constant regulile fiscale. Cerem predictibilitate pe termen lung, 10-20 de ani, privind fiscalitatea", a spus Florin Jianu.

IMM-urile se opun modificărilor fiscale

George MarinescuCompanii / 31 august 2023

Modificările fiscale pe care Guvernul ar dori să le aprobe în următoarea perioadă pentru reducerea deficitului de stat nu sunt în concordanţă cu datele privind scăderea cu 5% a consumului - scădere ce a început încă din luna mai - şi cu aşteptările antreprenorilor, a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele ANAT, Dumitru Luca: "Pe lângă incoming, suferim şi la capitolul promovare turistică. E jenant să aloci prin bugetul de stat doar 1,5 milioane euro pe an pentru promovare turistică, sumă ce este sub bugetul de promovare al unei companii medii din Europa din acest sector de activitate". (Sursa foto: facebook / Dumitru Luca)

Dumitru Luca, ANAT: "Majorarea TVA în turism ne-ar scoate din piaţa europeană"

George MarinescuCompanii / 31 august 2023

O eventuală majorare de către Guvern a taxei pe valoarea adăugată în turism ne-ar scoate din piaţa europeană de profil, a afirmat, ieri, Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Adrian Câciu: "Suntem deja în august 2023, iar reformele şi investiţiile finanţate din PNRR trebuie implementate până în august 2026. Aceasta înseamnă că România mai are la dispoziţie exact trei ani pentru realizarea ţintelor şi jaloanelor asumate prin PNRR".

Proiectele cu risc de neimplementare în termen, mutate din PNRR

I.GHE.Politică / 31 august 2023

Proiectele aflate în întârziere, care au risc de neimplementare în cei trei ani în care trebuie să finalizăm implementarea PNRR, ar urma să fie mutate în programele din Politica de Coeziune, pentru a beneficia de un orizont extins cu trei ani, a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a precizat că oficialii Comisiei de la Bruxelles ar fi de acord cu această măsură în urma discuţiei cu ministrul Adrian Câciu.

Inflaţia creşte în landurile majore din Germania

Inflaţia creşte în landurile majore din Germania

V.R.Internaţional / 31 august 2023

Per ansamblu, inflaţia din cea mai mare economie europeană a încetinit luna aceasta. 

Inflaţia a crescut în patru din şase landuri-cheie germane, în luna august, potrivit datelor oficiale publicate ieri, ceea ce pune la îndoială faptul că va continua tendinţa naţională de scădere a acestui indicator, potrivit Reuters.

Venituri şi profit în scădere pentru Aages

Venituri şi profit în scădere pentru Aages

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 august 2023

Producătorul de instalaţii de încălzire prin inducţie Aages Târgu Mureş (AAG) a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, venituri operaţionale de 21,2 milioane de lei, cu 10,3% sub cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce profitul net global a fost 2,8 milioane de lei, în scădere cu 22,5%, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Erste reduce ţinta de preţ pentru acţiunile MedLife, la 20,1 lei

Erste reduce ţinta de preţ pentru acţiunile MedLife, la 20,1 lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 august 2023

În raportul anterior, Erste avea o ţintă de preţ de 20,9 lei Analiştii grupului financiar au schimbat recomandarea din "Cumpărare" în "Menţine", pentru titlurile prestatorului de servicii medicale. 

Erste Group a redus ţinta de preţ pentru acţiunile MedLife (M) la 20,1 lei, faţă de cea de 20,9 lei indicată în luna mai, şi a schimbat recomandarea din "Cumpărare" în "Menţine", pentru titlurile perstatorului privat de servicii medicale, conform ultimului raport de analiză semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.

THR-Marea Neagră trece pe profit

THR-Marea Neagră trece pe profit

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 august 2023

În primăvară, compania a vândut Complexul Venus din Eforie Nord pentru patru milioane de euro "Activitatea preponderentă efectiv desfăşurată în primul semestru din 2023 a fost închirierea bunurilor imobiliare", se menţioneză în raport. 

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), societate din portofoliul Transilvania Investments, a raportat pentru primele şase luni ale anului venituri din exploatare de 31,2 milioane de lei, cu mult peste cele de 3,2 milioane de lei din primul semestru al anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 11,8 milioane de lei, faţă de o pierdere de 15,2 milioane de lei, în primul semestru al anului trecut, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto:facebook / One United Properties

TradeVille: One United Properties vinde tot mai multe apartamente

F.A.Piaţa de Capital / 31 august 2023

One United Properties a obţinut rezultate financiare semnificative în primul semestru din 2023. Veniturile sale consolidate au atins 843 de milioane de lei, reprezentând o creştere anuală de 25%. Vânzările rezidenţiale au crescut cu 56%, atingând 604,1 milioane de lei, susţinute de dezvoltările One Lake District şi One Lake Club. Cu 466 de apartamente vândute şi pre-vândute, plus 794 de unităţi, 65% din apartamentele disponibile au fost vândute, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 August 2023

MACRO NEWSLETTER 31 August 2023

Macroeconomie / 31 august 2023

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a temperat scăderea anuală în luna iunie 2023, până la 1,2%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 1,5% în luna anterioară.

Aprecieri pentru majoritatea indicilor

BVB Aprecieri pentru majoritatea indicilor

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 31 august 2023

Tranzacţii de 75 milioane lei, echivalentul a jumătate din media zilnică a anului. 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi fără o direcţie clară în pieţele...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo