Proiectul de lege privind securitatea cibernetică - finalizat la sfârşitul anului

Ziarul BURSA #Companii / 28 septembrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că proiectul de lege privind securitatea cibernetică va fi finalizat la sfârşitul acestui an.

"O temă foarte importantă, în special în actuala situaţie geopolitică, a fost evaluarea privind nivelul de securitate cibernetică la nivelul instituţiilor publice din România. Aici avem nevoie şi de o îmbunătăţire a cadrului legislativ şi aş menţiona dintre actele normative necesare legea securităţii cibernetice. Vă amintiţi că au fost încercări pentru a merge în Parlament cu o astfel de lege, până acum fără a avea un succes notabil", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

El a precizat că acest act normativ este în pregătire la nivelul Guvernului. "Până la sfârşitul anului va fi finalizat acest proiect de lege", a spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că este nevoie de o îmbunătăţire considerabilă a nivelului de conştientizare în acest domeniu: "Sunt multe instituţii unde nu s-a înţeles încă foarte bine de ce este importantă securitatea cibernetică. (...) În ziua de astăzi, foarte multe societăţi furnizoare de utilităţi sunt complet informatizate şi atunci imaginaţi-vă ce s-ar putea întâmpla dacă există un atac cibernetic, de exemplu, asupra unui sistem de apă potabilă într-un mare oraş şi se opreşte apa pentru câteva ore sau chiar pentru câteva zile. Acest lucru, teoretic, este posibil dacă o entitate statală sau nonstatală doreşte să pornească un astfel de atac. Este doar un exemplu simplu. În realitate trebuie să ne protejăm infrastructura cibernetică la toate instituţiile publice".

El a precizat că este foarte probabil ca această lege să fie prezentată viitorului Parlament.

"Fiindcă este o lege care a dus la foarte multe discuţii, care în esenţă cred că au ajutat la elaborarea ei, dar pe de altă parte actualul Parlament se va ocupa de campania electorală şi mai puţin de legiferare mi se pare normal ca această chestiune de o importanţă deosebită să nu fie temă de campanie electorală, ci să fie o temă care se dezbate în noul Parlament", a motivat şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb