Proiectul Legii bugetului de stat pe 2022 - aprobat de Comisiile de buget-finanţe

G.U.
Politică / 22 decembrie 2021

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2022 - aprobat de Comisiile de buget-finanţe

Actualizare - VIOLETA ALEXANDRU: "Deputaţii dezafiliaţi de la grupul PNL nu vor vota bugetul de stat pe anul viitor"

Deputaţii dezafiliaţi de la grupul PNL au anunţat că nu vor vota proiectul bugetului de stat pe anul viitor, Citeşte mai mult...

---

Actualizare - CLAUDIU TÂRZIU: "Legea bugetului pe 2022 este tratată neserios"

Senatorul AUR Claudiu Târziu a afirmat, astăzi, că legea bugetului de stat pe 2022 este una importantă care, însă, este "tratată neserios" de liderii coaliţiei de guvernare, el susţinând că există "o asimetrie majoră între nevoile reale ale cetăţenilor şi susţinerea structurilor de forţă",Citeşte mai mult...

---

Actualizare - GHEORGHE PECINGINĂ, PNL:"Legea bugetului conţine măsuri necesare"

Legea bugetului pe 2022 conţine măsuri absolut necesare şi este bine că nu a fost construit pe venituri care să provină din impozite sau taxe noi sau din majorarea celor existente, a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului, deputatul PNL Gheorghe Pecingină, Citeşte mai mult...

---

Actualizare -NICOLAE CIUCĂ: "Punctul de pensie va creşte cu 10%"

Prim-ministrul Nicoale Ciucă a precizat astăzi, în timpul dezbaterilor din plenul reunit, că adoptarea proiectului de buget pentru anul 2022 reprezintă garanţia faptului că vor fi implementate măsuri sociale, precum majorarea alocaţiilor pentru copii, creşterea pensiilor, acordarea ajutorului social pentru pensionari şi a indemnizaţiei anuale pentru persoanele cu dizabilităţiCiteşte mai mult...

---

Actualizare - CLAUDIU NĂSUI: "Bugetul pentru anul 2022 este un buget al minciunii şi al hoţiei"

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat, astăzi, în plenul Parlamentului, că bugetul propus pentru anul 2022 este "al minciunii şi al hoţiei", iar partidul din care face parte nu îl va vota, Citeşte mai mult...

---

Actualizare - RADU OPREA, PSD: "Bugetul pe anul viitor este unul echilibrat"

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat astăzi că Guvernul propune un buget de stat echilibrat, cu un raport bun între pachetul social şi partea de investiţii, Citeşte mai mult...

---

Actualizare - NICOLAE CIUCĂ: "Nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri"

Prim-ministrul Nicoale Ciucă a dat asigurări astăzi că Guvernul nu vizează creşteri de taxe şi de impozite anul viitor şi că în proiectul de buget sunt prevăzuţi 88,8 miliarde de lei pentru investiţii, reprezentând cea mai mare alocare din ultimii 32 de ani, Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Şedinţa Parlamentului pentru adoptarea bugetului pe 2022 a început

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, astăzi, pentru dezbaterea şi votul asupra proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2022, informează Agerpres.

La şedinţă participă premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii Cabinetului.

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 238 de parlamentari din cei 466.

---

Actualizare - Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună de la ora 16,30

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în şedinţă comună, de la ora 16,30, pentru a vota proiectul bugetului de stat pe anul 2022, au decis astăzi Birourile permanente reunite, informează Agerpres.

---

Actualizare - Proiectul Legii bugetului de stat pe 2022 - aprobat de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au aprobat, astăzi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022.

Au fost înregistrate 22 de voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă". Comisiile continuă şedinţa comună cu votarea pe articole a legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

---

Actualizare - Bugetul Ministerului Finanţelor, avizat de comisiile de buget-finanţe

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au avizat astăzi, favorabil, bugetul Ministerului Finanţelor, informează Agerpres.

Deputaţii şi senatorii din cele două comisii de specialitate au avizat proiectul cu 21 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă".

Propunerea de buget pentru Ministerul Finanţelor pe anul 2022 este de 5,918 miliarde lei credite bugetare, în scădere cu 16,14% faţă de anul precedent. De asemenea, valoarea creditelor de angajament se ridică la 5,921 miliarde lei, mai mică cu 17,27% comparativ cu anul 2021.

Pentru cheltuieli de personal sunt alocate 3,161 miliarde de lei credite de angajament şi o sumă similară de credite bugetare, ambele în creştere cu 2,09% faţă de execuţia preliminată a anului acesta.

---

Actualizare - Bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării - vot favorabil în Comisiile reunite de buget-finanţe

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au dat astăzi vot favorabil bugetului Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, informează Agerpres.

S-au înregistrat 21 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă".

Potrivit proiectului de buget, Ministerul Cercetării are alocată suma de 3.327.199.000 lei credite de angajament şi 1.784.146.000 lei credite bugetare.

Secretarul de stat Iulian Popescu a precizat că bugetul pentru acest an al Ministerului Cercetării este de 1,784 de milioane de lei, din care componenta de cercetare-inovare este cea mai mare, având mai mult de 1,6 miliarde de lei.

"Deci diferenţa dintre digitalizare şi comunicaţiile - 145 de milioane de lei. Anul acesta partea de digitalizare este reprezentată prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, care este în subordinea ministerului, având un buget de 100 de milioane de lei. Toate cheltuielile administrative ale ministerului sunt undeva la 2%, restul fiind bani pe care îi investim sau îi distribuim sistemului de cercetare", a precizat secretarul de stat.

---

Actualizare - Proiectul de buget al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, avizat de Comisiile de buget-finanţe

Proiectul de buget al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru anul 2022 a primit astăzi un aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe, informează Agerpres.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 21 de voturi "pentru"şi 9 "împotrivă".

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului are prevăzute credite bugetare de 2,576 miliarde lei (minus 44,16%) şi credite de angajament de 2,62 miliarde lei (minus 52,29%). Pentru cheltuieli de personal sunt alocate 68 de milioane lei credite de angajament şi o sumă similară de credite bugetare, ambele în creştere cu 97,82% faţă de anul acesta.

---

Actualizare - Bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, aviz favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe

Proiectul de buget al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pentru anul 2022 a primit astăzi aviz favorabil Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Proiectul de buget al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, avizat de Comisiile de buget-finanţe

Proiectul de buget al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) pentru anul 2022 a primit astăzi un Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Bugetul SRR - aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Societăţii Române de Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Bugetul Inspecţiei Judiciare - avizat de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au avizat favorabil bugetul Inspecţiei Judiciare pe anul 2022, notează Agerpres.

Potrivit proiectului de buget, Inspecţia Judiciară are alocate credite de angajament de 39.068.000 lei şi 38.905.000 lei - credite bugetare.

Cheltuielile de personal alocate din bugetul propus pentru Inspecţia judiciară se ridică la 34.800.000 de lei.

---

Actualizare - Bugetul ANSVSA, aviz favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe

Proiectul de buget al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2022 a primit astăzi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe, informează Agerpres.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 19 de voturi "pentru" şi şase "împotrivă".

Propunerea bugetară a ANSVSA pentru anul 2022 este de 1,46 miliarde de lei - credite bugetare, în creştere cu 8,08% faţă de anul anterior, respectiv de 1,46 miliarde de lei - credite de angajament (+8,07%, comparativ cu anul 2020). Cheltuielile de personal sunt în cuantum de 33 de milioane de lei, în scădere cu 0,95% faţă de execuţia din anul anterior.

În proiectul de buget sunt alocate la capitolul bunuri şi servicii 5,942 milioane de lei (+83,96% faţă de 2021), iar pentru transferul între unităţi ale administraţiei publice suma de 1,369 milioane de lei.

---

Actualizare - Bugetul SRTv - aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), cu 20 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă", transmite Agerpres.

Potrivit proiectului, SRTv primeşte de la buget 380.000.000 de lei - credite de angajament şi 380.000.000 de lei - credite bugetare.

Preşedintele Director General al SRTv, Dan Turturică, a apreciat că bugetul "pare mare în cifre, dar (...) o mare parte din acest buget, respectiv aproape 80 şi ceva de milioane, practic tranzitează TVR-ul, în drum către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii".

Acesta a spus că vor fi făcute eforturi pentru creşterea veniturilor proprii ale televiziunii publice. "Sper să nu fie aceasta suma finală pe acest an", a arătat Turturică.

---

Actualizare - Proiectul de buget al Ministerului Economiei - avizat de Comisiile de buget-finanţe

Proiectul de buget al Ministerului Economiei pentru anul 2022 a primit astăzi un aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe, informează Agerpres.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 21 de voturi "pentru"şi 8 "împotrivă".

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a spus că bugetul instituţiei este de 453,536 de milioane de lei credite bugetare şi 558,536 milioane de lei credite de angajament.

---

Actualizare - Bugetul ANPRP - vot favorabil în Comisiile reunite de buget-finanţe

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au dat, astăzi, vot favorabil bugetului Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANPRP), informează Agerpres.

S-au înregistrat 22 de voturi "pentru" şi 10 voturi "împotrivă".

Potrivit proiectului de buget, ANPRP are alocate 28.500.000 lei credite de angajament şi 30.700.000 lei credite bugetare.

Cu acelaşi număr de voturi parlamentarii au aprobat şi bugetul Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist, instaurat în România în perioada 1854 - 1989.

Potrivit proiectului de buget, instituţia are alocate 5.164.000 lei credite de angajament şi 5.164.000 lei credite bugetare.

---

Actualizare - Bugetul MAE - avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe

Proiectul de buget pe 2022 al Ministerului Afacerilor Externe a fost avizat favorabil, astăzi, de Comisiile parlamentare de Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Bugetul ANSPDCP - aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), cu 22 de voturi "pentru" şi 8 "împotrivă", transmite Agerpres.

Potrivit proiectului de buget, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal are alocată suma de 5.336.000 de lei, credite de angajament şi credite bugetare, în creştere cu 15,97% faţă de 2021.

Din bugetul alocat ANSPDCP, cheltuielile de personal însumează 4,3 milioane lei.

---

Actualizare - Bugetul CNCD - aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), cu 22 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă", informează Agerpres.

Potrivit proiectului, CNCD primeşte de la buget, în 2022, 9.296.000 de lei credite de angajament şi aceeaşi sumă, credite bugetare.

---

Actualizare - Bugetul AEP - avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au avizat favorabil, astăzi, cu 21 voturi "pentru" şi şapte "împotrivă", bugetul Autorităţii Electorale Permanente pe anul 2022, notează Agerpres.

Potrivit proiectului de buget, AEP are alocată suma de 298.759.000 lei credite de angajament şi aceeaşi sumă credite bugetare, în descreştere cu peste 36% faţă de acest an.

"Bugetul este de 298.759.000 lei, din care 234. 945.000 lei pentru finanţarea partidelor", a explicat reprezentantul AEP, menţionând că a fost redusă finanţarea pentru partide pentru a investi în modernizarea Registrului electoral având în vedere că în 2024 vor fi patru procese electorale.

---

Actualizare - Bugetul CSM - aviz favorabil în Comisiile reunite de buget-finanţe

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, bugetul Consiliului Superior al Magistraturii pe anul viitor, cu 21 de voturi "pentru" şi patru "împotrivă", conform Agerpres.

Parlamentarii au analizat bugetul CSM şi al celor două instituţii aflate în coordonarea sa - Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala de Grefieri.

Potrivit proiectului de buget, CSM are alocate credite de angajament de 234.537.000 de lei şi credite bugetare de 232.702.000 de lei.

"Resursele alocate sunt suficiente pentru buna desfăşurare a activităţii. În funcţie de execuţia bugetară, vom supune spre analiza ministerului suplimentarea fondurilor la rectificările bugetare ale anului 2022", a declarat, la şedinţa comisiilor parlamentare, Mădălina Dumitrescu, director al Direcţiei economice şi administrative din cadrul CSM.

---

Actualizare - Bugetul CES, aviz favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului

Proiectul de buget al Consiliului Economic şi Social pentru anul 2022 a primit astăzi un aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe, informează Agerpres.

Membrii comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului au aprobat proiectul de buget cu 21 de voturi "pentru"şi 8 "împotrivă".

"Din punct de vedere al Consiliul Economic şi Social, bugetul alocat de Ministerul de Finanţe este echilibrat şi acoperă nevoile de anul acesta. Nu sunt probleme majore", a declarat preşedintele CES, Bogdan Simion.

CES are prevăzute pentru 2022 credite de angajament în sumă de 11,44 milioane lei, în creştere cu 29,59% faţă de execuţia preliminată pe 2021, creditele bugetare fiind similare. Pentru cheltuieli de personal este alocată o sumă de 7,44 milioane lei.

---

Actualizare - Bugetul ORNISS - aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), cu 22 de voturi "pentru" şi 8 "împotrivă", informează Agerpres.

Potrivit proiectului de buget, ORNISS primeşte, în 2022, 11.702.000 de lei - credite de angajament şi tot 11.702.000 de lei, credite bugetare.

---

Actualizare - Bugetul ANI - avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au avizat favorabil, astăzi, cu 23 voturi "pentru" şi şapte "împotrivă", bugetul Agenţiei Naţionale de Integritate, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului de buget, ANI are alocate sumele de 27.395.000 lei credite de angajament şi 33.528.000 lei credite bugetare, în descreştere faţă de 2021 cu 34,73%, respectiv cu 6,90%.

"Aceste limite bugetare stabilite de către Ministerul Finanţelor împreună cu ANI acoperă necesităţile agenţiei şi nu dorim o suplimentare", a precizat preşedintele ANI, Florin Ionel Moise.

---

Actualizare - Bugetul Ministerului Educaţiei - avizat de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Ministerului Educaţiei, cu 23 de Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Bugetul Academiei Române - aviz favorabil în Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, astăzi, proiectul de buget pe 2022 al Academiei Române, cu 22 de voturi "pentru", şapte "împotrivă" şi două abţineri, informează Agerpres.

Potrivit proiectului, Academia Română are alocate 641.115.000 de lei credite de angajament şi 583.106.000 de lei credite bugetare.

Reprezentantul Academiei Române a solicitat, în şedinţa comisiilor parlamentare, o suplimentare de 12.000.000 de lei pentru angajarea de noi cercetători din domeniile informaticii, biotehnologiei şi neuroştiinţelor, neuroinformaticii şi pentru susţinerea Spitalului "Elias" cu resurse financiare "adecvate".

---

Actualizare - Bugetul Ministerului Transporturilor, aviz favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului

Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru anul 2022 a primit astăzi un aviz favorabil din Citeşte mai mult...

---

Comisiile parlamentare de buget-finanţe continuă astăzi dezbaterea, cu ordonatorii principali de credite, a proiectului de buget de stat pe anul 2022, transmite Agerpres.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

Marţi, începând cu ora 14:00, bugetele instituţiilor au fost dezbătute în comisiile de specialitate, iar apoi ordonatorii principali de credite au prezentat bugetele instituţiilor în Comisiile reunite de buget-finanţe.

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb