Promateris a înregistrat o mică pierdere în primul trimestru al anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2023

Sursa foto: www.promateris.com

Sursa foto: www.promateris.com

Compania a continuat dezvoltarea accelerată cu prioritate a producţiei de ambalaje compostabile şi din materiale reciclate Zonele non-core de producţie au fost deprioritizate, ceea ce a avut un impact negativ asupra cifrei de afaceri

Promateris, producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile, a raportat o pierdere de 0,84 milioane de lei, în primele trei luni ale anului, faţă de un profit net de 1,55 milioane lei în primul trimestru al anului trecut, în contextul în care veniturile din vânzări au scăzut cu 15%, la 36,3 milioane de lei, conform raportului emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În perioada raportată, compania a continuat dezvoltarea accelerată cu prioritate a producţiei de ambalaje compostabile şi din materiale reciclate. Drept urmare, zonele non-core de producţie au fost deprioritizate, ceea ce a avut un impact negativ asupra cifrei de afaceri în primul trimestru din 2023, faţă de primul trimestru din 2022", se arată în raport.

Cheltuielile cu materiile prime, materialele şi mărfurile s-au ridicat la aproape 24,7 milioane de lei, cu 31% sub cele din primele trei luni ale anului trecut. În schimb, cheltuielile cu energia şi apa au crescut cu 20%, la 1,6 milioane de lei, iar cheltuielile cu personalul s-au mărit cu 11%, până la 4,1 milioane de lei.

"Din cauza presiunilor macroeconomice, costurile cu energia s-au mărit semnificativ. De asemenea, cheltuielile cu personalul au crescut în urma ajustărilor salariale, dar şi a activităţilor de investiţii şi dezvoltare care au mărit necesarul de personal", se mai menţionează în document.

În acest context, Promateris a avut în primele trei luni ale anului un profit de exploatare de 0,03 milioane de lei, faţă de 2,6 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare de 1,1 milioane de lei.

"În contextul dezvoltării noastre accelerate în zona de ambalaje bio, cât şi a cererii din piaţă pentru aceste produse, managementul companiei urmăreşte îmbunătăţirea considerabilă a indicatorilor în perioada următoare, în linie cu prevederile bugetare pentru anul 2023", conform raportului.

Petru acest an, Promateris şi-a bugetat venituri de 190,9 milioane de lei şi un profit net de aproape 18 milioane de lei.

La finele anului trecut, Florin Pogonaru avea 34,5% din producătorul de ambalaje biodegradabile şi compostabile, în timp ce Pavăl Holding deţinea 24% din compania a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 300 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb