Propunerea PSD de eliminare a 102 taxe, raport favorabil în comisia de buget-finanţe

Ionuţ Stănescu
Macroeconomie / 17 octombrie 2016

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Actualizare 20:58 PNL: "Iniţiativa PSD de eliminare de taxe este un joc electoral parşiv"

Parlamentarii PNL s-au pronunţat împotriva iniţiativei PSD pentru eliminarea a 102 taxe, întrucât demersul nu este altceva "decât un joc electoral parşiv, realizat fără scrupule de social-democraţi", se arată într-un comunicat de presă al liberalilor, remis Redacţiei.

"PNL nu-şi permite să gireze abordarea stahanovistă a PSD, întrucât economia este un sistem complex care se bazează pe reglaje fine şi nu pe ajustarea cu barosul. Din acest motiv, PNL nu intră într-un concurs de populisme marca PSD - după dictonul 'cine minte mai mult - doar pentru că ne aflăm înaintea alegerilor parlamentare", precizează liberalii.

Aceştia consideră că dovada faptului că iniţiativa PSD e o "fumigenă" pentru campania electorală este faptul că o astfel de propunere nu a existat în toată perioada în care "PSD & Co" au deţinut majoritatea parlamentară.

PNL mai spune: "PSD ar fi trebuit să elimine măcar cele 40 de impozite şi taxe pe care le-a introdus sau majorat cât a fost la guvernare şi să fi susţinut propunerile raţionale pe care PNL le-a avut. De altfel, PSD urmăreşte subordonarea unor instituţii publice, cum ar TVR şi Radioul Public, deoarece trăieşte nostalgia epocii de aur «Năstase» în care cenzura era principalul instrument de forţă al regimului".

De asemenea, liberalii menţionează că propunerile PSD au fost desfiinţate de economişti pentru că ar periclita stabilitatea economică.

"Subliniem faptul că iniţiativa PSD nu este susţinută de Guvern, instituţie care deţine datele oficiale în privinţa contextului economic şi posibilităţii aplicării unor astfel de măsuri. Ar fi regretabil ca partidele să nu fi învăţat nimic din experimentul anului 2008, referitor la majorarea salariilor profesorilor, lege care nici până astăzi nu a fost pe deplin aplicată", se mai arată în comunicatul PNL.

(S.A.)

-----------

Comisia de buget-finanţe a Senatului a întocmit astăzi un raport de admitere pentru propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, informează surse din media.

Punctul de vedere al Guvernului pe acest proiect a fost negativ.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea, împreună cu alţi lideri social-democraţi au depus la Senat un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale, începând cu 1 ianuarie anul viitor.

Potrivit liderului PSD, proiectul prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

Între taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. STÂNGA DETONEAZÃ AVÂNT DE DREAPTA ... ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb