PROPUNERILE LUI GEOANĂ PENTRU VIITORUL PSD: Alianţă cu liberalii şi aflarea adevărului despre Revoluţie şi mineriade

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie 2010

Etichetele şi acuzaţiile menite să lase impresia unei culpe morale şi colective legate de comunism sau de mineriade sunt mincinoase şi trebuie combătute în mod energic", a declarat Mircea Geoană.

Etichetele şi acuzaţiile menite să lase impresia unei culpe morale şi colective legate de comunism sau de mineriade sunt mincinoase şi trebuie combătute în mod energic", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, candidat pentru un nou mandat la şefia partidului la Congresul din 20 februarie, susţine, în programul său politic, intitulat "Împreună spre viitor" că formaţiunea sa doreşte aflarea adevărului despre Revoluţie şi mineriade.

Mircea Geoană mai propune, în documentul citat de Agerpres, ca PSD să-şi asume condamnarea comunismului şi sugerează ca partidul să reuşească să-şi depăşească trecutul care nu trebui să devină, conform spuselor sale, un obstacol în calea viitorului.

Liderul PSD a afirmat: "PSD îşi asumă trecutul, fără patimi, şi îşi construieşte viitorul fără a fi tributarul vreunui complex istoric. Etichetele şi acuzaţiile menite să lase impresia unei culpe morale şi colective legate de comunism sau de mineriade sunt mincinoase şi trebuie combătute în mod energic. De asemenea, trebuie să fim mult mai fermi în a afirma şi a ne asuma ceea ce scrie inclusiv în Statutul nostru - şi anume promovarea idealurilor Revoluţiei române din 1989".

Mircea Geoană aduce în discuţie şi actul reconcilierii naţionale, ce a fost semnat anul trecut la Timişoara în perioada campaniei sale electorale pentru preşedinţia ţării.

Preşedintele PSD a declarat: "În acest sens, PSD doreşte aflarea adevărului despre Revoluţie şi despre mineriade. Sunt trei răni ale trecutului, pe care a venit vremea să le vindecăm. Vom face acest lucru prin dialog, nu prin execuţii politice. PSD se va disocia de orice membru a cărui culpă va fi dovedită în Justiţie şi nu insinuată în campaniile de defăimare declanşate de adversarii politici".

Alianţă parlamentară cu PNL

În ceea ce priveşte colaborarea PSD cu alte forţe politice, Mircea Geoană spune, în programul său politic, că este oportună păstrarea majorităţii locale şi judeţene cu PNL.

Colaborarea cu liberalii, de pe băncile opoziţiei, creează premisele unei posibile alianţe parlamentare a celor două partide pentru alegerile din 2012, conform sursei citate.

Mircea Geoană a explicat: "Până la momentul unei astfel de decizii, PSD şi PNL pot semna un acord de colaborare parlamentară în condiţii strict determinate şi cu respectarea identităţii celor două partide. Interesele comune ale PSD şi ale liberalilor pot fi identificate în privinţa reformei Constituţiei şi a modificării Codului electoral, pentru eliminarea fraudei electorale şi pentru transparentizarea finanţării partidelor, în zona de critică a Executivului şi de apărare a comunităţilor locale în faţa tratamentului discriminator pe care-l aplică Guvernul".

Totodată, liderul PSD a menţionat că relaţiile de colaborare cu celelalte partide vor sta sub spectrul coerenţei ideologice.

Preşedintele PSD a declarat: "Pentru PSD, apărarea democraţiei şi a statului de drept reprezintă o prioritate politică majoră. Contraponderea actualului regim nu poate fi decât o opoziţie puternică şi unită. În acest sens, coordonarea cu PNL în privinţa marilor axe ale opoziţiei se impune ca responsabilitate politică pe care PSD trebuie să şi-o asume. Relaţiile cu PNL au fost oneste şi continuarea lor poate fi benefică pentru ambele partide".

Geoană propune înfiinţarea unor instituţii media "de stânga"

În programul său politic, Mircea Geoană propune susţinerea şi chiar înfiinţarea unor instituţii media "de stânga" care să vină în sprijinul aleşilor locali ai partidului.

"Constituirea sau susţinerea unor instituţii media care să-şi asume transparent şi activ o viziune de stânga reprezintă o soluţie ce trebuie avută în vedere", se arată în proiectul "Împreună pentru viitor".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Spusele lui Gioala nu sunt decit intentia de al speria pe iliescu, in legatura cu revolutia.Propunerile aliantei cu liberali dovedeste c ii este frica de Antonescu ,i ca nu este instare sa fie liderul opozitiei SS.Prostanacul

    1. Dece-i spui Gioala ? nu sti ca acum se numeste Mircea Gafencu Geoana (poate fi si Gioala). 

      Atentie; 'a la Gafencu, citez: "In acest sens , PSD doreste aflarea adevarului despre Revolutie si despre mineriade. Sunt trei rani ale trecutului, ......" Deci doua probleme sunt trei rani !! Asta cine ar pute-o scoate; ia ghiciti ? 

      Dar nicio grija, o sa io zica iarasi Iliescu..... 

      Apoi, alianta cu liberalii....stanga/dreapta sau un car cu " hais si cea". 

      Dar vorba ceea, bate campii; trebuie iertat, l-a ciuruit..... l-a "violentit"... 

       

      Nicio problema; nu va mai ajunge sa faca nimic; de fapt in afara de gargara, gargara (vorbita iute, controlat) nu a facut nimic, nimic concret. Daca nu sunteti deacord , dati-mi un exemplu; dar la concret, nu 'a la Geoana. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb