PROTESTELE DIASPORA Iohannis: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei

A.M.
Politică / 11 august 2018

Klaus Iohannis(sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis(sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă fermă intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei şi subliniază că încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Preşedintele subliniază că ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din seara trecută, relatează News.ro.

"Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei", a transmis preşedintele Klaus Iohannis printr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit surselor, şeful statului spune că "încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă". Klaus Iohannis subliniază că "ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară".

Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, atacând cu grenade cu gaze lacrimogene şi folosind tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Au fost infiltrati provocatori, iar jandarmeria s-a dovedit imcompetenta in a-i izola si extrage dim multime, ASA cum a facut de alte Ori. Sau nu a vrut, pt ca le-a servit scopului, Acela de a ataca cetateni pasnici?

    1. Clanul sportivilor, oamenii de casa ai lui Codrin Stefanescu, sunt cei care au schimbat cursul protestelor. Ca asa-i in politica romaneasca.

      Asa este. ..De ce mitingul PSD s-a desfasurat pasnic, fara violente. ?

    azi fiul meu de 17 ani ma intrebat, de ce? manifestanţi care au iesit in strada in decembrie 1989 sint considerati eroi, iar toti manifestanţi care ies in strada impotriva celor care sint la conducere incepind cu 1990 sint considerati huligani.... sint putin in "ceata" si nu stiu ce sai spun, poate ma ajuta cineva!

    1. Nu toti manifestantii din 89 sint eroi, nu toti manifestantii de acum sint huligani. Unii manifestanti din 89 au creat diversiuni, unii manifestanti de acum creaza diversiuni. Unii manifestanti din 89 au profitat de evenimente pentru a se catara pe scara puterii, unii manifestanti de acum se vor catara pe scara puterii. Unii s-au catarat atunci, au fost la putere, s-au dat la fund si acum vor din nou la putere (vezi Vasile Blaga si altii). Doar ca atunci nu aveam de mincare, nu aveam lumina si nu aveam voie sa spunem lucrurilor pe nume... Si atunci, si acum, jocurile erau deja desenate de altii. Aveti grija de fiul dumneavoastra. Unu' care a fost in 89 la Maracineni, Buzau.

      Nimeni nu este huligan care demonstreaza impotriva mineriadelor si celor ca draknea care fura tara.

    Până la CAPĂT vor fi multe,multe ,, REVOLUŢII " ...

    Ce-i Dragnea, a inceput sa-ti fie frica? Nu vedeti ce diferenta de cultura, inteligenta, prezenta este intre sustinatorii PDD si cei ai opozitiei? Toti intelectualii adevarati din Bucuresti au iesit la miting!

    Dragnea cofunda persoana lui cu statul de drept. Exact la fel facea si Ceausescu. Dragnea, peste cativa ani vei fi doar o pata jenanta a istoriei Romaniei, tu si Veorica, statul roman n-are nici o legatura cu tine!!!

    Nu te uita la Dragnea! Interventia jandarmeriei de aseara arata ca a inceput sa-i fre frica! Ii e FRICA!!!!!!

    Codrin Stefanescu, omul lui Dragnea si-a trimis gorilele sa deturneze mitingul!

    un ziar cum este BURSA ce are de a face cu politica.Sunt dezamagit,voi trebuie sa ii invatati pe romani toate mecanismele cum pot sa faca bani si de aici dezvoltarea si prosperitatea unei natii.Daca strigam ca oile cumva o sa ne dezvoltam.STIU O REGULA ce a mancat lupul e bun mancat.Asa popor asa politicieni

    1. daca e Treichl e si Bursa. Foarte multe lucruri se intampla fiindca suntem invatati cu brutalitate...

      Ziarul Bursa nu este condus de un bou ca tine.

    tradator de tara

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb