Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie

Insula Little Saint James din Insulele Virgine, când era deţinută de Jeffrey Epstein. (Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Little_St_James_Island_(9165947585).jpg, Autor: Navin75)

Insula Little Saint James din Insulele Virgine, când era deţinută de Jeffrey Epstein. (Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Little_St_James_Island_(9165947585).jpg, Autor: Navin75)

English Version

Prinţi, guvernatori, politicieni, vedete, avocaţi nominalizaţi ca vizitatori ai insulei în care Jeffrey Epstein făcea trafic sexual de minori

Publicarea a peste 4000 de pagini din ancheta privind scandalul de pedofilie şi abuz sexual în care a fost implicat Jeffrey Epstein (ultimele documente au apărut ieri), care îşi construise pe o insulă în Atlantic, din zona Caraibelor, un adevărat paradis sexual, este departe de a face lumină cu privire la faptele petrecute în urmă cu peste 13 şi chiar 20 de ani, mai ales că autorul principal s-a sinucis în 2019, în închisoare.

Michael Jackson, Bill Clinton, Lindsey Graham, Prinţul Andrew, Sarah Ferguson, Glenn Dubin, David Copperfield, Lex Wexner, Ehud Barack şi Sergei Brin sunt doar câteva dintre personalităţile care au trecut pe la proprietatea deţinută pe insula Little Saint James de către Jeffrey Epstein, proprietate în care Epstein obliga mai multe adolescente şi tineri să se prostitueze, afirmă mass-media din SUA, după publicarea recentă a o parte din interogatoriile şi mărturiile existente în dosarul instrumentat de instanţele americane.

Cu toate acestea, nici despre Michael Jackson, nici despre magicianul David Copperfield şi nici despre fostul preşedinte american Bill Clinton nu se afirmă în documentele respective că ar fi abuzat sexual pe unul dintre minorii prezenţi la proprietatea lui Epstein. Johanna Sjoberg, una dintre victimele afacerii sexuale gestionată de Epstein, a spus că i-a cunoscut pe cântăreţ şi pe magician prin intermediul lui Jeffrey Epstein, dar că nu a întreţinut relaţii sexuale cu niciunul dintre cei doi.

În ceea ce îl priveşte pe Bill Clinton, fostul preşedinte american a recunoscut că a fost asociat al lui Epstein, dar a negat ferm că ar fi avut cunoştinţă de infracţiunile săvârşite de acesta. Una dintre persoanele care se referă la Bill Clinton este Johanna Sjoberg, care a susţinut că prinţul Andrew a hărţuit-o sexual în timp ce stătea pe o canapea în apartamentul lui Epstein din Manhattan în 2001. Potrivit înregistrărilor, doamna Sjoberg a mărturisit că Epstein i-a spus odată că domnului Clinton "îi plac tinerii, referindu-se la fete".

În documentele publicate, fosta parteneră a lui Epstein susţine că Bill Clinton ar fi călătorit cu avionul privat al lui Epstein, lucru confirmat de fostul preşedinte american, care a spus că a efectuat călătorii în scop umanitar în Africa, la începutul anilor 2000, când Epstein poza în filantrop. Fostul preşedinte american a menţionat că, în călătoriile sale la bordul avionului lui Epstein, a fost însoţit de personal şi susţinători ai organizaţiei sale de caritate, Fundaţia Clinton, inclusiv de personal de la Secret Service.

Bill Clinton şi Al Gore, în vizită pe insula lui Epstein

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

În sprijinul lui Clinton, se află şi o declaraţie a avocatului lui Ghislaine Maxwell, care arată că Bill Clinton "nu a călătorit, de fapt, şi nici nu a fost prezent pe insula Little St. James între 1 ianuarie 2001 şi 1 ianuarie 2003". El afirmă că, dacă ar fi existat aceste călătorii, agenţii Secret Service ar fi fost obligaţi să trimită instanţei respectivele jurnale de călătorie. Ghislaine Maxwell, fiica magnatului editorial Robert Maxwell, ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru rolul său de recrutor pentru Epstein.

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

Din documente mai reiese că, la toate întrebările care i-au fost puse despre relaţia sa cu Bill Clinton şi cu fostul vicepreşedinte american Al Gore, Jeffrey Epstein a refuzat să răspundă, invocând permanent al cincilea amendament din Constituţia SUA. Articolul respectiv defineşte dreptul oricărui cetăţean de a refuza să răspundă la o întrebare pentru simplu motiv că respectivul răspuns ar putea fi incriminant pentru el. Invocarea celui de al cincilea amendament este un termen colocvial folosit adesea pentru a invoca clauza de autoincriminare atunci când martorii refuză să răspundă la întrebări unde răspunsurile ar putea să-i incrimineze.

În schimb, principala martoră a acuzării, Virginia Giuffre (fostă Robertson), a afirmat că l-a văzut pe Bill Clinton pe insula Little Saint James, pe care ea susţine că fostul preşedinte american o numea Little Saint Jeff. Cu toate acestea, doamna Giuffre susţine că nu i-a fost oferită de Epstein lui Bill Clinton, deşi a participat chiar la o cină cu fostul preşedinte american. .

"A fost doar o cină, multe râsete, multe glume şi apoi nu a trebuit să fac nimic cu Bill Clinton; el nu a fost niciodată implicat sexual cu mine", a susţinut Virginia Giuffre în faţa instanţei, care a afirmat că şi Al Gore a fost pe insulă, dar era permanent însoţit de soţie, deşi iubita lui Epstein - Ghislaine Maxwell susţine că fostul vicepreşedinte american nu a fost pe insula ororilor.

Mark Zuckerberg şi Elon Musk, la aceeaşi cină cu Epstein

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

În afara personalităţilor enumerate mai sus, persoane implicate în dosar susţin că ar mai fi vorba şi despre Mark Zuckerberg şi Elon Musk, dar patronul Meta a afirmat, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că singura întâlnire pe care avut-o cu Epstein a fost la un eveniment organizat de Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn în cinstea oamenilor de ştiinţă. Revista Vanity Fair susţine că Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, l-a prezentat pe Zuckerberg lui Epstein, dar Keely Sulprizio, directorul global de comunicare al companiei Tesla a negat acest lucru, iar autorul articolului nu a răspuns dacă articolul său conţine informaţii reale sau doar supoziţii.

Lista de persoane implicate în abuzarea sexuală a minorilor pe insula deţinută de Jeffrey Epstein este incompletă, afirmă presa de peste Ocean, care se bazează şi pe ce scrie în documentele date publicităţii de instanţa care a instrumentat dosarul penal.

Astfel, într-unul dintre documente, persoana vătămătă Jane Doe#3, despre care presa americană susţine că ar fi Virginia Giuffre (fostă Virginia Robertson), susţine că a fost traficată de Epstein "în scopuri sexuale cu mulţi alţi bărbaţi puternici, inclusiv numeroşi politicieni americani de seamă, directori de afaceri puternici, preşedinţi străini, un prim-ministru binecunoscut, şi alţi lideri mondiali".

Referitor la prim-ministrul binecunoscut, surse din preajma dosarului au afirmat pentru presa americană că ar fi vorba despre Boris Johnson, dar documentele publicate până acum nu au confirmat acest nume.

Donald Trump, amic cu Epstein

Din declaraţiile publicate până acum reiese că fostul preşedinte Donald Trump nu a fost pe insulă sau la petrecerile organizate de Jeffrey Epstein, deşi se vehiculase că şi el ar fi luat parte la acestea.

În acest sens, trebuie interpretată şi depoziţia Virginiei Guffre, care a spus în faţa instanţei: "Nu cred că Donald Trump a participat la ceva. Nu l-am văzut niciodată pe Donald Trump participând la acele acte, dar a fost în casa lui Jeffrey Epstein. Am auzit că a fost, dar nu l-am văzut eu însămi, aşa că nu ştiu".

Documentele includ şi mărturia Johannei Sjoberg, care spune că Epstein i-a spus că îl va contacta pe Donald Trump în drum spre unul dintre cazinourile sale din New Jersey în 2001.

"Jeffrey a spus: «Bine, îl vom chema pe Trump»", a mărturisit ea, după ce piloţii au spus că avionul lor nu poate ateriza la New York şi că va trebui să se oprească în Atlantic City, New Jersey. Mărturia nu conţine nicio acuzaţie la adresa lui Donald Trump. Întrebată de anchetatori dacă a fost abuzată de Donald Trump, Sjoberg a răspuns: "Nu".

Singura persoană despre care Epstein a recunoscut, conform documentelor publicate, că ar fi fost implicată în abuzurile sexuale, fără să invoce cel de-al cincilea amendament, este miliardarul Glenn Dubin, cofondatorul companiei Highbridge Capital.

Întrebat în timpul procesului dacă el şi Ghislaine Maxwell au trimis-o pe Virginia Giuffre să întreţină relaţii sexuale cu Glenn Dubin, Epstein a răspuns: "Da", precizând că în acest timp soţia lui Dubin, care era însărcinată, dormea în camera alăturată.

Heidi Klum, vizită în "paradisul" lui Epstein

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

Printre cei acuzaţi de victimele din Little Saint James de abuzuri sexuale se numără şi Bill Richardson, fostul guvernator al statului New Mexico, pe care Virginia Giuffre îl indică drept unul dintre bărbaţii care au violat-o de mai multe ori, când ea avea 17 sau 18 ani. Marvin Minsky, cercetător MIT AI, ar fi abuzat şi el de Virginia Giuffre, conform declaraţiei acesteia. Victima a mai susţinut în faţa instanţei că ar fi fost abuzată sexual şi de fostul CEO al companiei Victoria's Secret, miliardarul Les Wexner. Potrivit documentelor publicate, întrebat despre abuzurile comise de cei trei, Jeffrey Epstein a invocat cel de-al cincilea amendament.

Tot printre acuzaţi se numără şi Jean-Luc Brunel, agent de modeling francez, care s-a sinucis într-o închisoare din Paris în 2022 în timp ce era acuzat de viol.

În dosar a fost vehiculată şi implicarea în abuzuri a lui Larry Summers, fostul secretar al Trezoreriei SUA şi actual membru al consiliului OpenAI, dar Virginia Giuffre a spus că nu îl cunoaşte şi nu a auzit vreodată de el.

În ceea ce îl priveşte pe avocatul Alan Dershowitz, potrivit documentelor publicate, acesta ar fi fost la proprietatea lui Epstein, fiind acuzat de anchetatori că ar fi participat la abuzurile sexuale comise de Jeffrey şi alte persoane asupra minorilor.

Una dintre persoanele care au participat la petrecerile organizate de Jeffrey Epstein a fost şi fotomodelul celebru Heidi Klum, dar despre care Virginia Giuffre afirmă că nu ştie dacă aceasta a fost martoră la abuzurile sexuale din insula Little Saint James.

Ducele de York, unul din principalii beneficiari ai serviciilor oferite de Epstein

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

În ceea ce îl priveşte pe prinţul britanic Andrew, de la care a pornit întregul scandal sexual, acesta ar fi abuzat atât de Virginia Giuffre (Robertson), cât şi de Johanna Sjoberg, dar atât Maxwell, cât şi Epstein nu au recunoscut acest lucru. Acuzat de abuzurile respective, prinţul Andrew a negat orice faptă, deşi el a participat la petrecerile organizate de Epstein nu doar pe faimoasa insulă, ci şi la conacul din Florida al magnatului american. Juan Alessi, care conducea reşedinţa lui Epstein din Palm Beach, a mărturisit că ducele de York a stat în dormitorul de oaspeţi şi a primit zilnic un tratament "special", beneficiind de masaje erotice. Alessi le-a spus anchetatorilor că prinţul Andrew şi fosta lui soţie Sarah Ferguson, ducesa de York, erau prieteni cu Epstein şi Ghinslaine Maxwell.

Documentele au fost publicate din ordinul judecătorului Loretta Preska, din New York, care însă a decis ca unele nume să fie anonimizate pentru că ar identifica victimele abuzului sexual. Documentele au fost făcute publice în cadrul unui proces intentat de Virginia Giuffre, victimă a traficului sexual. Acţiunea în justiţie, depusă în 2015, a fost soluţionată în 2017.

Din actele publicate, reţinem că anchetatorii au întrebat victimele abuzurilor dacă au fost oferite pentru servicii sexuale şi altor persoane, care apar într-o agendă neagră pe care o ţinea Jeffrey Epstein notându-şi diferite lucruri în legătură cu acestea, dar acestea au negat existenţa vreunui abuz săvârşit de respectivele persoane. Printre persoanele din agenda lui Epstein îi regăsim pe Bob Weinstein - fost co-preşedinte al Miramax Films şi al companiei Weinstein, procurorul Vance Cyrus jr - care a refuzat să îl pună sub acuzare pe Harvey Weinstein pentru infracţiuni sexuale, actorul Chris Tucker - care a fost în Africa cui Epstein şi Clinton, Donald Trump, Larry Summers - fost secretar al Trezoreriei, George Stephanopoulos - fost director de comunicare la Casa Albă, Keneth Starr - fost avocat general al SUA, actorul Kevin Spacey - care a fost în Africa cu Clinton şi Epstein, în avionul personal al acestuia din urmă, Peter Soros - nepotul lui George Soros, Tom Prytzker - CEO al Hyatt Hotels Corporation, senatorul George Mitchell, Stevenm Hoffenberg - autorul unei scheme Ponzi, Gustave Cisneros - miliardar venezuelean, Tony Blair - fost premier britanic, Hassanal Bolkiah - sultanul Bruneiului, pe care Epstein l-a întânit în 2002 în cadrul unei vizite efectuată cu Bill Clinton, Steve Bannon - fost strateg şef al Casei Albe.

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

Protipendada mondială, zguduită de dezvăluirile din dosarul Epstein

Mass-media aşteaptă ca toate documentele din ancheta privindu-l pe Epstein să fie publicate pentru a afla dacă mai sunt şi alte personalităţi implicate în abuzurile sexuale comise în urmă cu peste 20 de ani la proprietăţile lui Jeffrey Epstein.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Multumim pentru aducerea in atentie a acestui subiect, cam taboo in restul presei romanesti.

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb