Protocol de colaborare semnat între Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti şi Consiliul de Mediere

D.I.
Miscellanea / 2 martie 2018

Protocol de colaborare semnat între Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti şi Consiliul de Mediere

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Camera bucureşteană şi Consiliul de Mediere (CM), se arată într-un comunicat al CCIB, remis astăzi Redacţiei.

Ca urmare a parafării acestui document de către preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu, şi de către preşedintele CM, mediatorul Mugur Mitroi, cele două părţi vor coopera în vederea organizării unor evenimente de promovare a medierii ca mijloc alternativ de soluţionare a conflictelor, inclusiv a unor întâlniri ale mediatorilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu scopul de a evidenţia avantajele de a apela la acest instrument, pentru toate părţile implicate.

La finalul evenimentului, Sorin Dimitriu a declarat: "Promovarea de către Camera bucureşteană a metodelor alternative de soluţionare a litigiilor, în paralel cu furnizarea prin Centrul de Mediere de pe lângă CCIB a unor servicii de calitate, de către mediatori cu experienţă, cu background solid şi competenţe în domenii complementare, reprezintă nu numai un act de normalitate, ci şi un demers necesar. Însă, pentru a avea succes, este nevoie de un efort de echipă. Lucrând împreună, noi, Camera bucureşteană, alături de Consiliul de Mediere, avem şanse reale de a contribui la eficientizarea activităţii firmelor, cu efect direct asupra sănătăţii mediului economic".

La rândul său, Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere, a evidenţiat importanţa unei cooperări efective între Consiliul de Mediere - autoritatea naţională de promovare a medierii şi de organziarea a profesiei de mediator - şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti: "Ne manifestăm satisfacţia şi recunoştinţa pentru deschiderea manifestată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti faţă de fenomenul medierii, o procedură alternativă de soluţionare a disputelor care, odată generalizată ca instrument de lucru al oamenilor de afaceri, şi-ar consolida pe deplin poziţia de - primă opţiune -, prin certele avantaje pe care aceasta le presupune. Suntem încrezători că pasul făcut astăzi va deschide larg uşile unei colaborări eficiente, colaborare gândită a veni în sprijinul oamenilor de afaceri şi suntem convinşi că medierea îşi va demonstra încă o dată utilitatea pentru dezvoltarea şi consolidarea mediului de business autohton".

Potrivit sursei citate, semnarea protocolului de colaborare cu CM "se înscrie în sfera preocupărilor constante ale Camerei bucureştene de a pune la dispoziţia comunităţii de afaceri instrumente utile pentru a-şi eficientiza activitatea şi este o dovadă a disponibilităţii CCIB de a participa în mod constructiv la reformarea structurală a României si de a-şi asuma noi responsabilităţi pentru a contribui la îmbunătăţirea mediului economic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb