Provident a contribuit cu peste 428 milioane euro în economia României

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2023

Provident a contribuit cu peste 428 milioane euro în economia României

În perioada 2021- 2022, Provident Financial România a generat o valoare adăugată în economia locală de 52,9 milioane de euro, ajungând la un impact direct total de 428,9 milioane de euro în perioada 2006 - 2022. Studiul de impact socio-economic a fost realizat de Civitta International, companie de consultanţă lider în domeniu, în Europa Centrală şi de Est.

Valoarea taxelor şi contribuţiilor plătite de Provident la bugetul de stat a depăşit 196 de milioane de euro. În plus, compania britanică a rămas unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul intermedierii financiare nebancare, cu un număr mediu de 2.064 de angajaţi la finalul anului 2022.

Cu o reţea cu acoperire la nivel naţional, judeţele în care compania a avut cel mai mare impact economic direct au fost Bucureşti (58,51 mil. euro) şi judeţele Argeş (9,75 mil. euro), Prahova (8,96 mil. euro), Timiş (8,23 mil. euro) şi Braşov (7,14 mil. euro).

"Vrem să avem un rol important în susţinerea incluziunii financiare şi credem că, indiferent de situaţia lor socială, oamenii ar trebui să aibă acces la o formă responsabilă de finanţare. În cei 17 ani de prezenţă în România, am servit peste 1,2 milioane de clienţi unici, peste 400.000 dintre aceştia fiind din zona rurală, inclusiv în sate şi comune izolate. Pentru mulţi dintre ei a fost primul împrumut din viaţa lor. De altfel, doar în acest an, peste 14.000 de români şi-au creat un istoric de creditare cu un împrumut Provident. În acelaşi timp, mii de clienţi au ieşit din portofoliul nostru prin refinanţări la alţi creditori, cu precădere bănci. Ne dorim să continuăm să jucăm acest rol în industria financiară şi să investim în diversificarea produselor şi serviciilor pe care le oferim," a declarat Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

Impact indirect în economia locală: 1,16 miliarde de euro

Potrivit studiului Civitta, valoarea adăugată indirect creată de Provident prin clienţi şi prin furnizori este de 1,16 miliarde de euro şi provine, în mare măsură, din activităţi de comerţ, construcţii, activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice, informaţii şi comunicaţii, transport şi depozitare, activităţi de servicii administrative şi suport. 31,39% din impactul indirect generat de Provident este realizat în mediul rural şi 68,61% în cel urban.

"Nu multe companii aleg să documenteze atât de temeinic impactul pe care îl au în comunitate. Metodologia folosită în cazul studiului pentru Provident foloseşte instrumente economice recunoscute la scară largă. De altfel, pentru dezvoltarea acestui model de analiză, Input-Output, economistul Wassily Leontief a obţinut Premiul Nobel în anul 1973. Acelaşi model este utilizat la nivel global de importanţi jucători din domeniul public şi privat, iar în România, chiar Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză foloseşte acelaşi model ,,intrări-ieşiri''. Astfel, studiul realizat surprinde cu acurateţe impactul economic al Provident, în economie'', a declarat Alexandru Duicu, reprezentant Civitta.

În total, de la începutul activităţii în România, Provident a acordat împrumuturi în valoare de 1,73 miliarde de euro. În 2023, valoarea medie a unui împrumut emis a fost de 4.907 lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Contribuții din bani românilor prinși la ananghie cu dobânzi de 50%.RUȘINE

    Mai bine v-ar lua licența !!! DESFINȘAREA 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb