PSD a depus plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan

A.P.
Politică / 27 septembrie 2020

GABRIELA FIREA

GABRIELA FIREA

Partidul Social Democrat făcut, duminică, o sesizare la Poliţie pe numele lui Nicuşor Dan, acuzându-l că a continuat propaganda electorală după încheierea campaniei, prin declaraţiile pe care le-a făcut la ieşirea de vot, conform g4media.

PSD susţine că Nicuşor Dan a încălcat legea când a declarat la ieşire din secţia de votare că "am votat să scoatem din primăria Bucureştiului o caracatiţă de interese, neamuri, cumetri, naşi, fini, prieteni, care au ţinut în subdezvoltare oraşul ăsta. De asta n-au fost în stare să rezolve apa caldă, darămite poluarea şi traficul".

"Acest mesaj de propagandă electorală ilicit, pe lângă faptul că este difuzat în ziua alegerilor, după încheierea campaniei electorale este şi defăimător la adresa candidatului PSD prin folosirea unor cuvinte/sintagme precum "caracatiţă de interese, neamuri, cumetri, naşi, fini, prieteni, minciună," "incompetenţă", "corupţie", "superficialitate fudulă", încălcând astfel în mod flagrant legislaţia electorală", se arată în plângerea PSD.

Într-o altă plângere, adresată Biroului Electoral nr.1, PSD susţine că liberalii continuă să transmită în mediul online "materiale de propagandă electorală asumate de către Partidul Naţional Liberal DUPĂ ÎNCETAREA CAMPANIEI ELECTORALE".

Aceştia invocă mai multe articole din legea electorală şi precizează că "aceste mesaje de propaganda electorală, pe lângă faptul că sunt difuzate în mediul on-line după încheierea campaniei electorale, sunt şi vădit tendenţioase, mincinoase şi defăimătoare la adresa PSD încalcă în mod flagrant legislaţia electorală şi nu au nicio acoperire factuală, nefiind susţinute de niciun fel de dovezi", citează g4media.

Postarea la care fac referire social-democraţii este din 25 septembrie şi se află pe pagina de facebook a PNL Bucuresti.

"Vă rugăm să observaţi faptul că materialele electorale reclamante denotă o "campanie electorală negativă" deoarece transmit un mesaj electoral speculativ, defăimător, mesaj care poate influenţa negativ alegătorii. Desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte nu poate avea loc decât în contextul respectării valorilor democratice în ansamblul lor, precum şi a drepturilor fundamentale ale omului, care presupun inclusiv interzicerea mesajelor defăimătoare la adresa competitorilor electorali, mai ales atunci când acestea provin de la un partid aflat la putere", arată social-democraţii.

Premierul Ludovic Orban a răspuns într-o conferinţă de presă acuzaţiilor PSD şi a susţinut că liberalii "nu mai difuzează îndemn la a vota un candidat sau altul".

"Hoţul strigă hoţii! PSD a încălcat sistematic toată legislaţia electorală. PSD se comportă în cel mai profund dispreţ faţă de lege", a susţinut Orban.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. În ziua alegerilor, adică azi 27 septembrie, pe postul tv HBO3, au difuzat documentarul "Colectiv" despre corupția din spitale.

    Acest film îl ridică în slăvi pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și o prezintă într-o lumină nefavorabilă pe Gabriela Firea...adică propaganda mizerabila pura securistica fix in ziua alegerilor, lucru interzis prin lege. 

    1. Ai vazut documentarul???? Ce zici...este ceva adevar acolo??? Asta trebuie sa te intrebi...

      Tu ai votat-o pe duamna fii rea , este? :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb