PSD ameninţă din nou cu moţiunea de cenzură

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iulie 2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban şi demersul va reuşi "sută la sută". El a precizat că momentul când va fi iniţiat demersul va fi stabilit într-o şedinţă a Comitetului Exexcutiv Naţional al formaţiunii politice, după discuţii cu liderii celorlalte partide parlamentare care nu susţin Executivul.

Marcel Ciolacu a arătat : "Nu este nici prima nici ultima oară, vom depune o moţiune de cenzură şi va trece sută la sută această moţiune. Depunerea moţiunii de cenzură ţine de mai mulţi factori, în primul rând să treacă. Eu am spus că, în momentul în care vom depune moţiune de cenzură, moţiunea de cenzură trece sută la sută. Momentul (depunerii - n.r.) este o decizie politică şi se ia într-un for politic, respectiv în Comitetul Executiv al partidului şi în discuţii cu ceilalţi preşedinţi de partid cu reprezentare în Parlamentul României".

Liderul social-democrat a adăugat că, în acest moment, PSD are 204 voturi, iar pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi.

Subiectul a fost discutat şi în şedinţa de ieri a CEx, la iniţiativa senatorului Eugen Teodorovici care a spus că este important ca guvernul Orban să fie demis căt mai repede şi social-democraţii să îşi asumea guvernarea acum, când ne aflăm într-o perioadă dificilă şi nu doar atunci când este linişte din toate punctele de vedere.

La finalul şedinţei liderilor social-democraţi, Ionel Arsene, şeful PSD Neamţ a spus că moţiunea de cenzură va fi depusă în momentul în care vor fi siguri de finalitatea demersului - demiterea guvernului Orban - şi că este posibil ca acest lucru să se întâmple la începutul lunii august.

Amintim că, la finalul lunii trecute, o parte dintre liderii social-democraţi au declarat că PSD va depune o moţiune de cenzură dacă guvernul Orban nu va dubla alocaţiile copiilor şi nu va majora, de la 1 septembrie, cu 40% punctul de pensie, conform legilor adoptate în Parlament şi promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb