ZIARUL BURSA

14 iulie 2020
Ediţia din 18.09.2024
Relaţiile franco-române: spre o nouă eră?

ZIUA FRANŢEI Relaţiile franco-române: spre o nouă eră?

Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în RomâniaPolitică / 14 iulie 2020

La această aniversare a Revoluţiei Franceze şi în acest an în care sărbătorim 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Franţa şi România, în pofida unei ambianţe foarte sumbre, marcată de pandemia de COVID-19 şi de criza economică gravă care afectează ţările noastre, Franţa şi România au, în cadrul Uniunii Europene şi pe plan bilateral, mize comune importante şi provocări cărora trebuie să le facă faţă împreună.

După noua conducere, Carapiti nu mai e în CS, după ASF e

ASF S-A RĂZGÂNDIT ŞI CERE NUMĂRAREA VOTURILOR "ABŢINERE" LA SIF TRANSILVANIA După noua conducere, Carapiti nu mai e în CS, după ASF e

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 14 iulie 2020

Deşi Autoritatea a sfătuit iniţial tabăra Frăţilă să ignore voturile "abţinere" pentru AGOA din 28 aprilie, ASF spune acum că pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Carapiti "nu a întrunit numărul de voturi necesare"  

Noua conducere tratează ASF cu indiferenţă, ASF ameninţă că va "dispune măsuri pentru respectarea prevederilor" legale

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că propunerea din AGA din 28 aprilie de la SIF Transilvania (SIF3) privind aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Dumitru Carapiti "nu a întrunit numărul de voturi necesare", astfel că acesta nu a fost demis din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, se arată într-o adresă a reglementatorului din data de 1 iulie intrată în posesia Ziarului BURSA.

Trenul conspiraţiilor

OMUL S(F)MINTEŞTE LOCUL Trenul conspiraţiilor

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 14 iulie 2020

Dan Nicolaie

Oamenii circulă, în ciuda pandemiei, la fel şi ideile lor. "Trenul Inter Regio în direcţia Titu - Piteşti - Craiova va fi garat şi va pleca de la linia 11". Două vagoane mari şi late sunt luate cu asalt de cei câţiva călători, care simt nevoia să se îmbulzească pe două uşi şi să ajungă cât mai repede în tren. Până la plecare mai sunt 20 de minute, aşa că după îmbulzeala de salut, oamenii încep să coboare, ca să fumeze, să "caşte gura" la alţi călători sau să se dez­morţească preventiv, înainte de drum.

Francois Coste, preşedintele Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER)

ZIUA FRANŢEI / FRANCOIS COSTE, PREŞEDINTELE CCIFER: "Criza nu anulează atuurile pe care ţara noastră le are în atragerea investiţiilor străine"

Emilia OlescuMacroeconomie / 14 iulie 2020

Franţa se menţine de mulţi ani în topul principalilor investitori în ţara noastră, fiind, în 2019, cel de-al şaselea investitor străin direct la noi 

Actuala criză nu anulează atuurile pe care ţara noastră le are în atragerea investiţiilor străine, este de părere Francois Coste, preşedintele Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER).

În opinia conducerii CCIFER, exis­tă cinci provocări principale pe care investitorii francezi se străduiesc să le depăşească: necesitatea modernizării infrastructurilor, o mai bună predictibilitate şi stabilitate normativă, de-birocratizarea relaţiilor de afaceri cu organismele de stat, reducerea deficitului de pe piaţa muncii şi ancorarea europeană care trebuie consolidată, UE fiind pentru România o sursă esenţială nu doar de finanţare, ci şi de stabilitate.

Tănase Stamule

ZIUA FRANŢEI "Investiţiile străine - o şansă de modernizare pentru România"

E.O.Companii / 14 iulie 2020

(Interviu cu Tănase Stamule, Consilier pe probleme economice al Primului Ministru) 

Reporter: Ce oportunităţi au investitorii străini să îşi dezvolte afaceri în ţara noastră?

Tănase Stamule: Prin dimensiunile pieţei interne, proximitatea faţă de alte pieţe-ţintă, calificarea mâinii de lucru în anumite sectoare sau calitatea de membru al UE şi NATO, România este o destinaţie relevantă pentru inves­tiţii străine.

Asalt asupra pieţei libere

Cătălin AvramescuEditorial / 14 iulie 2020

Cătălin Avramescu

De când nu mai conduce Microsoft, Bill Gates face ce fac şi alţi pensionari. Are opinii. Este dreptul lui, desigur. Ultima, popularizată intens de presă: când se va inventa vaccinul împotriva coronavirusului, acesta trebuie să ajungă mai întâi "la cei care au cea mai mare nevoie de el", nu la aceia care plătesc mai mult.

Alina Bica

Fosta şefă a DIICOT, în arest la domiciliu în Italia

G.M.Politică / 14 iulie 2020

Măsura va fi menţinută până când instanţa se va pronunţa cu privire la cererea de extrădare  

Autorităţile italiene au comunicat că Alina Bica, fost procuror-şef al DIICOT şi fost preşedinte al ANRP, a fost plasată de judecătorii din Peninsulă în arest la domiciliu în perioada în care va fi analizată cererea de extrădare care trebuie transmisă de către statul român prin Ministerul Justiţiei. Înaintea dispunerii arestului la domiciliu, Bica a fost audiată în faţa instanţei italiene, unde şi-a spus punctul său de vedere cu privire la aducerea în ţară pentru executarea condamnării la 4 ani de închisoare.

Autorităţile, acuzate că adoptă "pseudo - măsuri" de combatere a tăierilor ilegale

Autorităţile, acuzate că adoptă "pseudo - măsuri" de combatere a tăierilor ilegale

Octavian DanCompanii / 14 iulie 2020

Ultimele modificări legislative operate de autorităţi în domeniul forestier agită şi mai mult apele. Fordaq - Comunitatea Forestierilor din România şi Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România - Nostra Silva atrag atenţia asupra "pseudo - măsurilor" de combatere a tăierilor ilegale şi de protecţie a siturilor Natura 2000, adoptate de stat ca urmare a procedurii de infringement deschise de Comisia Europeană.

Emitenţii de la Bursa din Londra au atras sume record

RAPORT EY PENTRU PRIMUL SEMESTRU DIN 2020 Emitenţii de la Bursa din Londra au atras sume record

Alina VasiescuInternaţional / 14 iulie 2020

Pe pieţele din Londra au lipsit listările (IPO-urile) în timpul blocajului economic generat anul acesta de pandemia de Covid-19, dar finanţarea atrasă în prima jumătate din 2020 de către emitenţii existenţi a atins cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă EY, preluat de dailybusinessgroup.co.uk.

Dana Gruia Dufaut

ZIUA FRANŢEI "Într-o perioadă de mari incertitudini, relaţiile franco-române sunt la fel de puternice"

Politică / 14 iulie 2020

(Interviu cu Dana Gruia Dufaut, Managing Partner, Cabinet de avocat GRUIA DUFAUT, Consilier al comunităţii franceze din România şi Republica Moldova) 

Reporter: Cum apreciaţi evoluţia relaţiilor de afaceri româno-franceze, în contextul crizei economice actuale?

Dana Gruia Dufaut: Într-o perioadă de mari incertitudini, relaţiile franco-române sunt la fel de puternice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Nou guvern în Franţa

ZIUA FRANŢEI Nou guvern în Franţa

V.R.Internaţional / 14 iulie 2020

Bruno Le Maire a rămas în fruntea Ministerului Finanţelor 

Franţa are un nou guvern începând de săptămâna trecută, actualul Executiv de la Paris fiind condus de premierul Jean Castex, fost secretar general adjunct la Palatul Elysee în mandatul...

Debut de săptămână pozitiv pentru indici

BVB Debut de săptămână pozitiv pentru indici

A. I. Piaţa de Capital / 14 iulie 2020

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un debut de săptămână în creştere, într-un climat pozitiv pentru activele de risc în pieţele internaţionale, pe fondul reînnoirii speranţelor privind apariţia unui vaccin pentru Covid-19, în...

MACRO NEWSLETTER 14 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 14 Iulie 2020

Macroeconomie / 14 iulie 2020

Creditul de consum din SUA a înregistrat o contracţie puternică şi în luna mai 2020, de 18,3 miliarde de dolari, după un declin record în luna precedentă, de 70,2 miliarde, iar creşterea anuală s-a temperat până la 0,9%, de la 1,7% în luna...

PSD ameninţă din nou cu moţiunea de cenzură

G.M.Politică / 14 iulie 2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban şi demersul va reuşi "sută la sută". El a precizat că momentul când va fi iniţiat demersul va...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo