ZIUA FRANŢEI / MICHELE RAMIS: Planul de relansare economică, atractiv pentru investitorii francezi

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 iulie 2020

Premierul Ludovic Orban a participat, ieri, în regim de videoconferinţă, la masa rotundă "Grand Matinal Digital", organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), în contextul celebrării parteneriatului economic franco-român, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, informează Guvernul României printr-o postare pe pagina de Facebook.

La dezbatere a participat şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis.

Discuţiile s-au concentrat pe necesitatea măsurilor de relansare post- pandemie Covid-19 la nivelul fiecărei ţări, dar şi în plan european, premierul Orban menţionând cu acest prilej o parte dintre măsurile economice, fiscale şi sociale adoptate în România pentru susţinerea mediului de afaceri şi limitarea efectelor crizei pandemice. Un accent special a fost pus pe continuarea şi susţinerea cooperării franco-române.

"Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat obiectivul Guvernului în direcţia unei economii competitive, bazată pe investiţii, şi a salutat contribuţia activă de până acum a companiilor franceze în diferite sectoare de activitate din România. (...) Premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe reprezentanţii mediului de afaceri francez de întreaga disponibilitate a Cabinetului său pentru consolidarea Parteneriatului strategic franco-român, prin dialog constant şi eficient", se arată pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.

Potrivit aceleiaşi surse, reprezentanţii companiilor membre şi partenere CCIFER din domeniul energiei, sănătăţii, financiar-bancar, tehnologiei, agriculturii, culturii, auto, precum şi ai Institutului Francez din România au apreciat modul de acţiune a Guvernului român în gestionarea crizei Covid-19.

Ambasadorul Michele Ramis a declarat, la rândul său, că România este o piaţă dinamică a Uniunii Europene şi a calificat drept atractiv planul de relansare prezentat de premierul Orban pentru perioada următoare, acesta reprezentând o oportunitate şi din punctul de vedere al investitorilor francezi în ţara noastră.

România şi Franţa au semnat la 4 februarie 2008, la Bucureşti, "Declaraţia comună privind instituirea unui Parteneriat strategic între Franţa şi Româ­nia", potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

O foaie de parcurs actualizată a Parteneriatului Strategic bilateral a fost semnată la 10 iunie 2016, cu prilejul vizitei de lucru la Paris a premierului României de la acea vreme, Dacian Cioloş. Acest document asigură mecanisme concrete de transpunere în practică a prevederilor Parteneriatului, atât în domeniul afacerilor europene, cât şi la nivelul cooperării bilaterale sectoriale.

Ulterior, la 27 noiembrie 2018, preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron au semnat la Paris o declaraţie politică privind Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, evenimentul prilejuit de vizita şefului statului nostru în Franţa pentru a lua parte la evenimentele de inaugurare a Sezonului cultural România-Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb